Elza
-4 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mary Quant brit divattervező Bazaar néven nyitott üzletet a londoni King's Roadon 1957-ben, azzal a nem titkolt céllal, hogy kortársait öltöztesse, és vidám, laza, néha bolondos ötletei alapján készült ruhái nemcsak Angliában, de Amerikában is gyorsan népszerűek lettek. 

  Az első miniszoknyát a brit divattervező 64 éve, 1956. december 1-én mutatta be.

 • Az amerikai mozikban karácsonykor jelenik meg Matteo Garrone olasz filmrendező új Pinokkió-feldolgozása – írja a Hollywood Reporter.

  Az olasz film főszereplője Roberto Benigni. A mozi amerikai forgalmazója, a Roadside Attractions reményei szerint a produkciót több mint kétezer filmszínházban fogják bemutatni.

  pinokio
  Fotó: iMDB

  Garrone Pinocchiója a 2020-as Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon debütált. A moziban Benigni alakítja Geppettót, az öreg fafaragót, akinek bábuja, Pinokkió varázslatos módon életre kel.

 • magyar radiozas napja

  A Tolna megyei tűzoltók is megünnepelték a magyar rádiózás napját. A tűzoltóság gyors riasztásához elengedhetetlen a megbízhatóan működő rádió. 

  Szolgálatváltáskor, reggel háromnegyed hét körül minden egység minden rádiójának üzemképesnek kell lennie, s ezt ellenőrizni is szokták a kollégák az év 365 napján

  – fogalmaztak Facebook-bejegyzésükben, amelyhez egy kreatív videót is feltöltöttek, amelyben bemutatták, hogy könnyíti meg az egymás közti kommunikációt a rádió.

   A magyar rádiózás napját 1925 óta mindig december 1-jén ünnepeljük. 

 • tk3s swns sterilisation celebration 02
  Fotó: Kara Jankowski / SWNS / Northfoto

  Kara Jankowski 36 éves, gyermek táplálkozási tanácsadó. Foglalkozása ellenére nem kíván anyai örömök elé nézni, ezért sterilizáltatta magát, de nem állt meg ennyinél.

  A nő azóta minden gyerekmentes évet tortával ünnepel meg, elmondása szerint ugyanis célja, hogy ne érje megkülönböztetés azokat a nőket, akik úgy döntenek, nem akarnak gyereket szülni. Pluszban persze azt is hozzátette, hogy a szex is sokkal királyabb, mióta nem kell a teherbeesés miatt aggódnia.

  Íme néhány petefészek-sütemény Kara ünnepi asztaláról.