Virág
0 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Jelesre vizsgázott jófejségből ma az óbudai Aquincumi Múzeum. Bizonyára nem csak az intézmény munkatársai érezték úgy, hogy a tél idén már novemberben megérkezett, ám ők voltak, akik a múzeum Teki névre hallgató rezidens macskájának házikóját berendezték a zord időjáráshoz. Egyikük kosarat hozott, a másik korrektül szigetelt melegítő párnát, a harmadik az új otthonhoz passzoló tetőcserepet. 

  127826956 3554238327989073 7111172096007671260 o

  A gesztusra mások is felfigyeltek, így lehet, hogy egy adományozó jóvoltából Teki hamarosan egészen új házba költözhet.

 • Szerdán délután szívrohamot kapott, és elhunyt minden idők egyik legjobb és legnépszerűbb futballistája, Diego Armando Maradona. Sokan már nem láthatták őt játszani, de az utókor számára fennmaradt felvételek által bárki meggyőződhet róla, mekkora zseni volt.

  Diego
  Diego
  Fotó: El Grafico / Getty Images Hungary

  Az alábbi összeállítás az 1986-os világbajnokságon készült: Mexikóban ért a csúcsra Maradona, vb-győzelemig vezette Argentínát. Fantasztikus cselek, remek beadások, labdabiztosság és gólok – ezek jellemezték az isteni Diego játékát. Ahogy az angol kommentátor is mondja a videó végén az Anglia elleni negyeddöntőben szerzett második gólja után: „meg kell hagyni, lenyűgöző”.

  Még egy érdekesség, ami tükrözi Maradona kiválóságát: az 1986-os és az 1990-es világbajnokságon az összes elkövetett szabálytalanság 3 százalékát (!) ellene követték el.

  Azaz 14 mérkőzésen 103-szor szabálytalankodtak ellene a két világbajnokságon, 62-szer többször, mint bárki más ellen.

 • Halálra rémült egy nő Ausztráliában, miután egy veszélyes mérges kígyót talált a kenyérpirítója mögött, reggelikészítés közben – írta meg a Daily Mail.

  A hüllő akkor kúszhatott be a lakásba, amikor reggeli futásra indulva a nő véletlenül nyitva hagyta a bejárati ajtót. Az állatot kígyófogó szolgálat fogta be.

  A vöröshasú fekete kígyó az egyik leggyakrabban előforduló kígyófaj Ausztrália keleti partján. Az ilyenkor errefelé szokásos meleg éghajlat miatt a számuk megnő az év ezen szakaszában. Harapásuk igen fájdalmas és akár halált is okozhat.

 • Nem számított a Római Nemzeti Múzeum vezetése arra a vastag borítékra, amelyben egy ókori márványdarabot találtak, rajta az alábbi szöveggel:

  Samnek szeretettel Jesstől, Róma, 2017

  A márványdarabhoz egy levelet is mellékelt a Jess nevű nő – írja a Guardian. Ebben bocsánatot kért, amiért „igazi amerikai seggfej” módjára viselkedett, amikor elvett valamit, ami nem az övé.

  Hozzátette, hogy a feliratot megpróbálta lemosni, de sajnos nem sikerült. 

  Az nem egészen bizonyos, hogy pontosan honnan vitte el a márványdarabot, de valószínűsíthetően a Forum Romanum környékéről, az ókori Róma fő közteréről.

  Stéphane Verger, a Római Nemzeti Múzeum igazgatója elmondta: megérintette a történet, mivel a fiatal nő belátta, hogy hibázott.