Taksony
-2 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Három nap alatt mintegy 5 tonna tartós élelmiszert gyűjtöttek össze az önkéntesek. Ezzel 500 rászoruló családnak tudnak majd segíteni. Este hatig várják még a felajánlásokat a Gács utcai Tescóban. A gyűjtést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezte. Több színész is segíti az akciót.

  Pokorny Lia, a gyűjtés egyik önkéntese azt mondta, hogy egyszerűen boldoggá teszi az a tudat, hogy segíthet. 

  Mintha karácsony lenne olyan boldogságot érzek. Az egész covid helyzet miatt egy csomó bizonytalanság van, de mégis azt javaslom kezdjünk el segíteni, hogy a lelki, mentális, jó érzés visszajöjjön, és reményt adjon, hogy van élet ezután is

  – fogalmazott a színésznő.

  Papp János, a Centrál Színház színész arról beszélt, hogy többek között a monori cigánytelepre, Kerecsendre, Sokorópátkára, valamint a Somogy megyei Niklára – ahol 130 rászoruló család van – juttatják el az adományokat. Papp János szerint ezerféleképpen lehet segíteni, ez az adománygyűjtés csak egy formája a segítségnek. 

  Udvaros Dorottya szerint az apró segítség is nagyon sokat számít. 

  Van, aki nyugdíjas és csak egy doboz csokoládét hoz ide. Ez legalább annyira fontos, mint az, hogy minden egyes állam, amelyik megteheti, működtet szociális hálót és segít a rászorulókon. Tehát, ha kicsi segítséget tudunk nyújtani az is számítani fog a nagy egészben

  – mutatott rá a színésznő.

  Országszerte mintegy 160 település több mint 250 áruházában várják az emberek élelmiszer-adományait.

 • Tudományosan is bizonyították már, hogy a kutyák jó hatással vannak az emberek egészségére. Például statisztikákból világosan látható, hogy a kutyatartó emberek tovább élnek, emellett azt is megállapították, hogy a kutyabarát munkahelyeken sokkal jobb a termelékenység és az ott dolgozók hangulata is. Nem véletlen, hogy a négylábúaknak ezt a faját előszeretettel használják terápiás állatként, például érzékenyítésre. Valami hasonló dologba kezdtek az Egyesült Államokban, Ohio államban, amelynek egyetemi klinikáján, a Wexneren egy ebet betegfogadóként kezdtek el alkalmazni. 

  Shiloh a betegfogadó kutya, sokak kedvence
  Shiloh a betegfogadó kutya, sokak kedvence
  Fotó: Twitter/Ohio State University’s Wexner Medical Center

  Kórházba menni sosem jó dolog, se betegként, se látogatóként, ráadásul ezekben a világjárvány által okozott feszültséggel teli időkben különösen nehéz ez a helyzet. Ezért is döntöttek úgy az amerikai oktató kórházban, hogy munkába állítják Shiloh-t. Az állat egyből jobb kedvre deríti az intézménybe látógatókat, hiszen a mindenki felé mutatott feltétel nélküli szeretetének és bájának nem lehet ellenállni. A népszerű és igen hasznos kutya fotóját a kórház a Twitteren osztotta meg, ami nem meglepő módon azonnal sokak tetszését elnyerte. 

 • 128156376 3914491241903136 6849252832722803210 n
  Fotó: Facebook / Varga Judit

  Ha George Clooney legközelebb mifelénk jár, szívesen vendégül látom egy valódi kávéra, és akár még a magyar jogállamiság valós helyzetéről is tájékoztatom, ha a tények is érdeklik” – írta Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter kedden. A Clooney-ügyet a mémgyár sem hagyta szó, vagyis inkább kép nélkül: így például az igazságügyi miniszterről és férjéről is készült néhány vicces mém. Egy ilyen képet osztott meg a minap Varga Judit is, mint írja, humor nélkül lehet, de nem érdemes élni.

  A Clooney-ügy kapcsán rengeteg mém és vicces rajz készült. Mi otthon ezen nevettünk a legtöbbet: „Több, mint testőr.” A mostani nehéz napokban az összefogás mellett talán még az eddigieknél is nagyobb szükségünk van egymás mosolyára.

  Humor nélkül lehet élni, de nem érdemes😁 A Clooney-ügy kapcsán rengeteg mém és vicces rajz készült. Mi otthon ezen...

  Közzétette: Varga Judit – 2020. november 28., szombat
 • Nem a Kisvárda–Budafok mérkőzéssel (0–0) fogják reklámozni a labdarúgó NB I-et, ezt talán kijelenthetjük. Bár az idény két meglepetéscsapata a Promontor utcában izgalmas, 2–1-es hazai sikert hozó összecsapást vívott, a szabolcsi visszavágó már kevésbé eseménydúsra sikerült.

  Akciójelenet a Kisvárda–Budafok mérkőzésen
  Akciójelenet a Kisvárda–Budafok mérkőzésen
  Fotó: Isza Ferenc / Index

  Sztavrosz Cukalasz, a Kisvárda légiósa a találkozó 33. percében kapásból vette célba a vendégek kapuját a tizenhatoson belül, de finoman szólva sem járt sikerrel. Olyannyira, hogy lövése kis túlzással Föld körüli pályára állt, de ami biztos, hogy a stadiont elhagyta...