Dömötör
-1 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Közel 40 év után talált újra egymásra az a páros, akiket tinédzserként elválasztott a rasszizmus. A 60 éves Penny Umbers még a '70-es években esett szerelembe a most 61 éves Mark Bethellel.

  7Pi8QNUl
  Fotó: Twitter

  A fiatalok együtt jártak suliba is, majd miután két külön egyetemen kezdtek el tanulni, Penny apja, meglátogatta Markot, anélkül, hogy erről a lány tudott volna akkor.

  A férfi megparancsolta Marknak, hogy vessen véget a lányával való kapcsolatának, majd azzal fenyegette meg, elveszítheti az ösztöndíját, ha nem teszi meg.

  Mindeközben Mark is küzdött a szüleivel, akik nem akarták, hogy a fiúk egy fehér lánnyal járjon, még az anyagi támogatást is megvonták tőle, így a fiatalnak megkellett hoznia élete legnehezebb döntését, szakított Pennyvel.

  Teljesen védtelen voltam. Háromezer mérföldre voltam az otthonomból egy idegen országban, rá voltam kényszerülve az ösztöndíjamra

  — mondta Mark, aki végül szakított kedvesével.

  Pennyt összetörte a szakítás, otthagyta az egyetemet, majd megházasodott kétszer is, de második férjével is elváltak. Mark eközben a vendéglátásban helyezkedett el, beutazta a világot, emellett pedig több kapcsolata is volt, de soha sem felejtette el első szerelmét.

  Mark folyamatosan kutatott Penny után az elkövetkezendő évtizedekben, de nem talált rá, ugyanis addigra megváltoztatta a nevét, amikor férjhez ment. Aztán 2019-ben a Facebook feldobott egy fotót, amin Pennyt vélte felismerni, így üzent is neki. Mint kiderült, valóban ő volt az, így újra felvették a kapcsolatot.

  A két szerelmes noha a járvány miatt nem tudott azonnal találkozni, de júniusban Penny elutazott a Bahamákra, hogy meglátogassa diákszerelmét. Mint mondta, amikor újra találkoztak, olyan érzése volt, mintha semmit sem változtak volna.

  Penny 2021 októberében is visszatért, ám ekkor Mark abban a pillanatban megkérte a kezét, hogy leszállt a gépről. A páros azóta  egy könyvet is írt, amiben elmesélik ezt a 39 évet a kezdetektől, egészen mostanáig.

  (Metro)

 • Szem nem maradt szárazon Vilmos herceg beszéde után, ahol többek között szó esett arról, hogy II. Erzsébetet majd Károly herceg követ majd a trónon, utána pedig Vilmos következik a sorban.

  GettyImages-1344277756
  Fotó: Chris Jackson / GettyImages

  A 39 éves herceg, aki kiváló uralkodónak tartja édesapját, bevallotta, hogy ő maga is elkezdett saját örökségén gondolkodni az elmúlt időben.

  Foglalkoztatja a kérdés, hogy miként tudja átadni majd a stafétát gyermekeinek.

  Károly a hallottak után könnyekig hatódott, szerinte fia gondolkodás módja a lehető legjobb módon szolgálja majd az ország érdekeit.

  (Daily Star)

 • Közel kétszázezer macska rója az USA fővárosának utcáit, derült ki az állat- és környezetvédelmi szervezetek felméréséből.

  AzAFP beszámolója szerint, a három évig tartó megfigyelésből kiderült, hogy százezer cica lakásban él, amiből akad olyan is, amit kiengednek az utcára, azonban lencsevégre kaptak három-négyezer elvadult házi macskát is, amik messze elkerülik az embert.

  A felmérést végző csoportok sok mindenben nem értenek egyet, ugyanis az egyik fél szerint, a cicák veszélyt jelentenek például a madarakra, így jobb volna őket a négy fal között tartani, míg a többiek ettől eltérően vélekednek a témában.

  A felmérést vezető biológus szerint, igen érdekes, hogy mennyi macska van, egy relatíve kis helyen, illetve nincs még egy olyan húsevő állat, ami ekkora számba előfordul a világban.

  A csoportok a megfigyelés során 1500 kamerát állítottak fel, illetve egyéb, menhelyi statisztikákat is felhasználtak a kutatók.