Rudolf
2 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Holnap a Sunday Brunch, az Index ráérős-beszélgetős podcastjének vendége, Molnár Ferenc Caramel lesz. Az adás 11 órától lesz hallható az Indexen. A közel félórás műsorban valódi időutazásban lehet része annak, aki velünk tart.

  Először Szállunk a dallal, majd ugyanezzel svunggal visszarepülünk a törökszentmiklósi cigánytelepre, Caramelék nappalijába, hogy kiderüljön, mi ihlette meg a művész urat kedvenc saját dala megírására.

  Szó kerül Szofiról, a kislányáról, akiről egyébként nemigen beszél nyilvánosan, majd kiderül az is, hogy jövő hétvégén, április 24-én végre koncertje lesz a Színház TV műsorán. Na, nem élőben, de legalább lesz, és ezekben a baljós időkben néha ennyi is elég.

  Jó ebédhez szól a Caramel!

  Most pedig hangolódjunk a hírnevét megalapozó slágerrel az adásra. 

  Sandbox Miniapp

  A Sunday Brunch podcast korábbi vendégei voltak: Spilák KláriLábas VikiLakatos MárkKulcsár Edina és Gianni Annoni, Pajor Tamás

 • Máig népszerű a Warner legendás rajzfilmfigurája, Daffy Duck, azaz magyar nevén Dodó kacsa, akit elsősorban üzleti céllal alkotott meg 1937-ben a stúdió. Szüksége volt a filmgyárnak egy ellenmondásos és beszédhibás kacsára, mert ekkor már Disney Donald kacsája óriási sztár volt ilyen tulajdonságokkal. Ezek után született meg Tex Avery és Bob Clampett tollából a karakter, aki lényegében állandóan verseng Tapsi Hapsival. 

  Dodó népszerűsége is abban rejlett, illetve rejlik, hogy nem egy idealizált karakter, hanem mindennapi emberi vágyak, tulajdonságok fogalmazódnak meg személyében, néha kifejezetten gonosznak is nevezhető. Az amerikai animáció aranykorában százharminc kisfilmben szerepelt, elsősorban a Bolondos dallamokban, de az óriási sikerű Space Jam mindkét részében szintén helyet kapott.

 • A múltkori dédunokás cukiskodás után most egy másik képet is megosztottak Fülöp hercegről, ezúttal a Twitteren. A kiírás szerint II. Erzsébet kifejezett kérése volt, hogy nyilvánosságra hozzák a fotót, amin ő és a nemrég elhunyt Fülöp herceg látható. A felvétel 2003-ban készült Skóciában, ahol láthatóan nagyon jól érezték magukat.

 • palik.fut1
  Fotó: TV2 / Palik László az Exatlon műsorvezetője

  Az Exatlon műsorvezetője a kellemeset a hasznossal párosította, és szokásos testedzése, azaz futás közben árult el titkokat a sportshow jövő heti eseményeiről. A Bajnokok és a Kihívók csatája továbbra sem lesz unalmas, hiszen a főnyeremény mellett számos dologért versenyezthetnek az atléták. 

  Nagy bevásárlás plusz, Villa-élmény, Joker, extrapontok mindennap, már felsorolva is nagyon pörgősnek hangzik a műsorvezető kedvcsinálója. Ráadásul várhatóan dupla erőbedobással fognak küzdeni a játékosok, hiszen a bevásárlás győztesei kapcsolatba léphetnek valamelyik korábbi ikonikus csapattársukkal, például a Bajnokok Szabó Franciskájával vagy a Kihívók Nagy Danijával.