Emma
-2 °C
6 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Európában utolsóként a katolikus Írországban is lehetővé tették, hogy jogilag is elválhassanak egymástól a házas felek. Az erről döntő november 24-ei népszavazás elég necces volt, 1995-ben még a szavazók alig több mint fele gondolta úgy, hogy érdemes hivatalossá tenni, ha egy házaspár külön utakra lép. 

  Azóta a szigetországban is nagyot fordult a világ. A meglehetősen szigorú feltétel szerint 2019-ig csak azok kezdeményezhettek bontópert, akik a folyamodás előtti öt évből négyet már bizonyíthatóan külön éltek.  Így ugye nem túl egyszerű. A tavaly tavaszi újabb népszavazáson tovább lazították a szabályozást, így már két év különélés is elég lehet a válás kimondásához.

  Az azonos nemű párok Írországban 2015 óta házasodhatnak.

 • Utah.png

  A különös fémdarabra akkor akadtak rá az egyesült államokbeli Utah államban, amikor helikopterről a helyi kanadai vadjuh-állományt számlálták meg. 

  A 3,6 méter magas fémmonolitot két szikla között találták meg. 

  Ez a legfurcsább dolog, amelyre a repüléssel töltött éveim alatt ráakadtam

  – mondta Bret Hutchings, a helikopter pilótája.

  Hozzátette: elképzelhető az is, hogy a fémdarabot

  valamilyen „posztmodern művész", vagy a 2001: Űrodüsszeia című film egy rajongója helyezte oda.

  Utah állam Közbiztonsági Hivatal egyelőre annyit nyilatkozott az eset kapcsán, hogy megvizsgálják azt, van-e szükség további nyomozásokra az ügyben. 

  Mindenki számára illegális tárgyakat vagy műalkotásokat az állam által igazgatott földekre helyezni – függetlenül attól, hogy az elkövető melyik bolygóról származik. 

  – hívták fel a figyelmet. 

 • Tavaly szó szerint elkapkodták a Erős Pistás szaloncukrot a hazai boltok polcairól, így idén is piacra dobják ezt a különlegességet a magyar üzletekben. Újdonságként a lágyan csípős szaloncukrok mellé, ebben az évben lesz egy igazi hard core termék. Jelesül azoknak, akik imádják, amikor lángol a szájuk és sírnak a fájdalomtól, miközben a vörös minden árnyalatát felveszi a fejük színe. Szóval ők is boldogok lehetnek ezen a karácsonyon a legújabb, legcsípősebb szaloncukorral, amit Haragos Pistával ízesített a termék a gyártója.

 • Bacsó Péter A tanú című filmje az egyik legjobb magyar kultfilm, persze igazán akkor élvezhető, ha az ember elrévedt az 1989 előtti magyar múltban, a szocializmus útvesztőiben. 1969-ben készült, s jó ideig csak behúzott függöny mögött, illegálisan csapkodhatták a térdüket, akik megnézték.

  A Totál Plán most alaposan felpörgette, tarantinós köntösbe öltöztette a film előzetesét. Pelikán József gátőr a Volt egyszer egy Hollywood trailerének kezdő akkordjaira ereszkedik a Duna vízébe, hogy barátjával, Dániel Zoltán miniszterrel csevegjenek a központi hangulatjelentésről. Kár volna kihagyni, íme:

  2020-11-24 14 22 53-Index - Mindeközben - Bacsó Péter legnagyobb
  Fotó: Totál Plán / youtube