Emma
-2 °C
6 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Utah.png

  A különös fémdarabra akkor akadtak rá az egyesült államokbeli Utah államban, amikor helikopterről a helyi kanadai vadjuh-állományt számlálták meg. 

  A 3,6 méter magas fémmonolitot két szikla között találták meg. 

  Ez a legfurcsább dolog, amelyre a repüléssel töltött éveim alatt ráakadtam

  – mondta Bret Hutchings, a helikopter pilótája.

  Hozzátette: elképzelhető az is, hogy a fémdarabot

  valamilyen „posztmodern művész", vagy a 2001: Űrodüsszeia című film egy rajongója helyezte oda.

  Utah állam Közbiztonsági Hivatal egyelőre annyit nyilatkozott az eset kapcsán, hogy megvizsgálják azt, van-e szükség további nyomozásokra az ügyben. 

  Mindenki számára illegális tárgyakat vagy műalkotásokat az állam által igazgatott földekre helyezni – függetlenül attól, hogy az elkövető melyik bolygóról származik. 

  – hívták fel a figyelmet. 

 • Tavaly szó szerint elkapkodták a Erős Pistás szaloncukrot a hazai boltok polcairól, így idén is piacra dobják ezt a különlegességet a magyar üzletekben. Újdonságként a lágyan csípős szaloncukrok mellé, ebben az évben lesz egy igazi hard core termék. Jelesül azoknak, akik imádják, amikor lángol a szájuk és sírnak a fájdalomtól, miközben a vörös minden árnyalatát felveszi a fejük színe. Szóval ők is boldogok lehetnek ezen a karácsonyon a legújabb, legcsípősebb szaloncukorral, amit Haragos Pistával ízesített a termék a gyártója.

 • Bacsó Péter A tanú című filmje az egyik legjobb magyar kultfilm, persze igazán akkor élvezhető, ha az ember elrévedt az 1989 előtti magyar múltban, a szocializmus útvesztőiben. 1969-ben készült, s jó ideig csak behúzott függöny mögött, illegálisan csapkodhatták a térdüket, akik megnézték.

  A Totál Plán most alaposan felpörgette, tarantinós köntösbe öltöztette a film előzetesét. Pelikán József gátőr a Volt egyszer egy Hollywood trailerének kezdő akkordjaira ereszkedik a Duna vízébe, hogy barátjával, Dániel Zoltán miniszterrel csevegjenek a központi hangulatjelentésről. Kár volna kihagyni, íme:

  2020-11-24 14 22 53-Index - Mindeközben - Bacsó Péter legnagyobb
  Fotó: Totál Plán / youtube
 • Ismét van kire büszkének lenni, hiszen az Animal Cognition tudományos folyóirat szerint nem csak, hogy a legjobbak a magyar etológusok, de éppen 15 éve tartják ezt a vezető szerepet a maguk tudományában. Az etológia a biológiának az állatok viselkedésével foglalkozó ága, melyben a hazai szakemberek a maguk mögé utasították a világot, különösen a kutyák viselkedésének tanulmányozásában.

  Amolyan tudományos forradalomról számol be a lap, mivel egyre jelentősebben emelkedik a kutyák viselkedésével foglalkozó tudományos vizsgálatok száma, és ennek köszönhető, hogy az ebekről többet tudtunk meg az elmúlt bő évtizedben, mint az azt megelőző több száz évben.