Bonifác
10 °C
17 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • GettyImages-1232812305
  Fotó: Eric McCandless / Getty Images Hungary

  A 16 éves Caleb Kennedyt kizárták a versenyből, miután nyilvánosságra került egy felvétel róla, amin egy Ku-Klux-Klan-maszkot viselő ember mellett ült. Nemcsak, hogy kizárták, de a műsor YouTube-csatornájáról is eltávolították a videóit. 

  Helló, mindenki, ez elég meglepő lesz, de nem szerepelek többet az American Idolban. Volt egy videó, ami keringet az interneten, és olyan olyan dolgot mutatott be, amit félreértettek. Fiatalabb voltam, és és nem gondoltam bele, de ez nem kifogás. Bocsánatot szeretnék kérni a rajongóimtól és mindenkitől, akinek csalódást okoztam. 

   Kennedy édesanyja elárulta, hogy a fia a videó készítésekor 12 éves volt. 

  Utálom, hogy ez történt és, hogyan mutatja ez be Calebet az interneten. A videó azután készült, hogy Caleb megnézte a Hívatlanok 2: Éjjeli préda című filmet, és eljátszották a szereplőket a filmben. Semmi köze a Ku Klux Klanhoz, de tudom, hogy nézhet ez ki. Caleb egyetlen porcikája sem rasszista. Imád mindenkit, és minden rasszból vannak barátai

  - tette hozzá.

   (via: HuffPost)

 • Egy mérnökhallgató nemrég kifejlesztett egy olyan robotszemet, amelyet kvázi harmadik szemként használhatnának az okostelefonjukba merülő emberek.

  A szerkezetet a fejre lehet erősíteni egy pánttal, és észlelni tudja az emberek útjába kerülő akadályokat – és megóvja őket attól, hogy orra essenek az okostelefon nyomkodása közben.

  Az eszköz rezgésekkel jelzi a viselőjének, ha valamilyen objektum közeledik. A hátránya viszont az, hogy egyelőre csak az ember útjába kerülő fizikai akadályokat képes észlelni. 

  VAGYIS ATTÓL PÉLDÁUL NEM ÓVJA MEG A VISELŐT, HOGY BELEESSEN EGY JÓ NAGY ÁROKBA. 

  A készítő, Minwook Paeng egyébként az akcióval arra is fel akarja hívni a figyelmet, hogy az újabb technológia terjedése miatt lassanként egy új embertípus, a „phono sapiens” fejlődik ki.

  Véleménye szerint az okostelefon használatával járó egészségtelen testtartás néhány generáció alatt akár a csontozatunkat is átalakíthatja, és akkor aztán tényleg egy új embertípusról beszélhetünk majd.