Taksony
-2 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • „Més que un club”, azaz „Több, mint egy klub” – hirdeti a fennállása 121. évfordulóját éppen ma ünneplő FC Barcelona labdarúgócsapatának mottója. 

  000 1DM2HI
  Fotó: Franck Fife / AFP

  1899. november 29-én svájci, spanyol, angol és katalán futballisták egy csoportja – élükön Joan Gamperrel – alapította meg az FC Barcelonát, amely a Katalónia kulturális szimbólumává vált. A klub azóta a spanyol és a nemzetközi labdarúgás gigászává vált: 74 spanyolországi trófeát nyert, közte 26 bajnoki címet és 30 Király-kupát, a Bajnokok Ligáját ötször nyerte meg, ahogy az európai Szuperkupát is, a klubvilágbajnokságot pedig háromszor.

  A világ egyik legnagyobb szurkolói bázisával rendelkező klubja az elmúlt hónapokban nehéz időszakon megy keresztül: Josep Bartomeu lemondott elnöki tisztségéről, a koronavírus-járvány érzékenyen érintette az egyesület pénzügyeit, a La Ligában pedig nyolc mérkőzésen eddig 11 pontot gyűjtött a csapat, amivel a 14. helyen szerénykedik a tabellán. 

 • A kínai Hejlungcsiang tartományban már nagyon élik a karácsony-hangulatot. Elvégre is ez nem meglepő, hiszen ma már advent első vasárnapja van. Ugyan itt még hó nem igen esik, Kínában már elég hullott ahhoz, hogy a sok szabadidővel rendelkezők cuki hóembereket emeljenek az utcán. A járókelők szívesen szelfiznek is velük.

  Némelyik virágkoszorút is kapott a gombjai mellé.

  És van ilyen kifejezetten pufók is. Reméljük, nem olvadnak el egyhamar!

 • Jakab Tibor Asztrál landolás című fotója nyerte az Envirotis – Madarak fényben és árnyékban – 2020 – fotópályázat első díját.

  A profi és amatőr fotósok számára egyaránt meghirdetett pályázatra több mint 900 alkotás érkezett. A versengés során azokat a képeket díjazták, amelyek a madarakat valamilyen nehezen megismételhető helyzetben kapták el, illetve amelyek az újdonság erejével hatnak. Az eredményhirdetést a 20. Tatai Vadlúd Sokadalom idejére tervezték, de a díjátadóra csak online került sor.

  Lássuk a további díjazottakat:

  A 2. helyezett: Török János, aki Suhanás című képével zsebelte be az elismerést:

  A harmadik helyet Boromisza Zsombor hozta el Fényterápia című felvételével:

 • A brit miniszterelnök tavasszal esett át a koronavírus-fertőzésen.  Kórházi kezelésre is szorult, három napot az intenzív osztályon töltött. A járvány megfékezésére azóta nagy hangsúlyt helyez, ahogy az egészségügyi dolgozók munkáját is méltatja. Igaz, a laborban kesztyűt nem húzott a minta elemzésekor. 

  GettyImages-1229812585
  Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary