Vanda, Paula
-4 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Komédiába illő jelenetnek lehettünk szemtanúi a Portland Trail Blazers–Oklahoma City Thunder (122–125) NBA-mérkőzésen. A harmadik negyedben a hazaiak kiscsatára, Gary Trent Jr. vezette a labdát, ám még a dobás előtt utolérte őt Shai Gilgeous-Alexander, és oda is ütött neki egyet. A labda elpattant, a Portland játékosa pedig jókora fáziskéséssel feldobta magát.

  GettyImages-1298505364
  Fotó: Abbie Parr / Getty Images Hungary

  Nem kizárt, hogy a Shaquille O'Neal által életre hívott Shaqtin' a fool című NBA-paródia eheti részében ez a jelenet végez a dobogó tetején...

 • Első pillantásra azt hinnénk, hogy a szilikonkarszalag nyomon követi a pulzust edzés közben. Pedig nem.

  A Moodbeam nevű hordozható technológiát nem arra találták ki, hogy figyelemmel kísérje a testi egészségünket. Ehelyett lehetővé teszi a munkáltató számára, hogy nyomon kövesse a munkavállaló érzelmi állapotát.

  A sárga vagy a kék gomb?

  A kütyü mellé jár egy mobiltelefon-alkalmazás és egy webes felület is, a karszalagnak pedig két gombja van: egy sárga és egy kék. Aki a sárga gombot nyomja meg, az boldognak érzi magát, ha a kéket, akkor szomorúnak.

  A kütyüt azoknak a vállalatoknak találták ki, amelyek figyelemmel akarják kísérni az otthonról dolgozó munkavállalók jólétét, és arra próbálják ösztönözni az alkalmazottakat, hogy viseljék a karszalagot (nemet mondhatnak), és az egész munkanapon át nyomkodják a megfelelő gombot.

  A menedzserek folyamatosan figyelemmel követhetik az online irányítópultot, hogy lássák, hogyan érzik magukat a munkavállalók, és hogy boldogulnak. Mivel a főnökök a home office miatt már nem tudnak fizikailag is jelen lenni a csapatuk mellett, a Moodbeam ezt a technikai megoldást kínálja arra, hogy áthidalja a szakadékot.

  A vállalkozások, cégek így tudják tartani a kapcsolatot az otthon dolgozó munkatársakkal. Ahelyett, hogy ötszáz dolgozót egyenként arról kérdezgetnének telefonon: »Jól vagy?«, itt van a mi technikai megoldásunk.

  – állítja a Moodbeam társalapítója, Christina Colmer McHugh.

 • Pompeji Antikvárium néven új múzeum nyílt a Pompeji Régészeti Parkban.

  Az intézmény a Pompeji történelmét az itteni feltárások eredményeképpen talált leleteken keresztül bemutató állandó kiállításnak ad otthont.

 • Joe Biden beiktatásán az igazi sztár nem JLo vagy Lady Gaga volt. Idén egy csupán 22 éves nemzeti ifjúsági díjas költő, Amanda Gorman vitte el a show-t. Miután előadta a közel hatperces költeményét, egy nap alatt több mint kétmillió követőt szerzett az Instagramon. A hirtelen jött népszerűség Amandát is meglepte, Instagram-sztorijában osztotta meg, hogy órák óta gondjai vannak a fiókjához való hozzáféréssel, annyian követték be hirtelen.

  GettyImages-1230695443
  Fotó: Pool / Getty Images Hungary

  Gorman a legfiatalabb, aki valaha verset adott elő egy elnöki beiktatáson.

  számára a költészet olyan művészeti forma, amely szerinte nem kapja meg a kellő figyelmet és elismerést, mert nem része a mainstream kultúrának. 

  Hillary Clintont úgy lenyűgözte az előadás, hogy máris az elnöki székben látná a fiatal lányt. Twitteren ezt írta:

  Megígérte, hogy 2036-ban indul az elnöki választáson, én pedig alig várom.

  A verset teljes terjedelmében angolul itt lehet elolvasni.