Barbara, Borbála
1 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Magyar Asztrofotósok Egyesülete és a Sülysápi Amatőrcsillagász Közhasznú Egyesület együttműködésében építenek újjá egy fél méter átmérőjű tükörrel rendelkező távcsövet Sülysápon,  a Tápiómenti Bemutató Csillagvizsgálóban. A távcső  1966-ban épült, és a piszkés-tetői obszervatóriumban működött 2018-ig. Felújítása után robotizált vezérléssel csillagászati felvételek készítésére fogják használni. 

 • Új bandát készül alapítani és kizárólag dj-ként akar alkotni a jövőben Robbie Williams. A Take That legendás fiúzenekarból 25 éve kivált brit énekes elmondta, hogy Berlinben termeket akar bérelni, melyek nappal galériaként, éjszaka klubként működnek.

  Az Instagramon közölt élő videójában beszámolt arról is, hogy Flynn Francis és Tim Metcalfe ausztrál dalszerző-producer párossal fog együttműködni. Az új bandának neve még nincsen, de első dalaik már elkészültek.

  Az énekes a galériaprojektről azt mondta az Instagramon:

  zenei hely lesz, olyan, amit az idősebbek rave-ként ismernek. Berlin mellett Williams Tokiót is megemlítette lehetséges helyszínként.

  Hogy pontosan mikor indul a projekt, egyelőre nem tudni. A zenész szerint a koronavírus-járvány is jelentősen késlelteti a terveket.

  Kiadta viszont Can't Stop Christmas című, a járványhelyzet ihlette karácsonyi dalát. Tavaly megjelent The Christmas Present című lemeze is ismét kapható, amelyen már az új dal is szerepel.

 • A koronavírus-járvány idején nem lehet eléggé résen lenni: Amszterdamban a Schiphol repülőtéren vettek mintát egy Mikulásnak öltözött férfitől koronavírus-vizsgálathoz. Így garantálhatják, hogy a reptéri Mikulás sem fertőz.

 • Egy igazán környezetbarát kezdeményezést indít a Fővárosi Állat- és Növénykert. Az állatkert parkjában lévő fenyőfák egyikét lehet örökbefogadni. Választani 

  • Elfie, a tarkakérgű fenyő
  • Grincs, a himalájai selyemfenyő
  • Kevin, az araukária
  • Merry, a mandulafenyő és
  • Noel, a japán erdeifenyő közül lehet.

  Még „szokatlan” dolog, de akik részt vesznek az akcióban támogathatják egy jelképes összeggel az állatkertet, illetve bizonyíthatják azt, hogy felelősséget vállalnak az élővilág értékeiért. Ez egy ötlet lehet például azoknak, akik azon vacillálnak, hogy élő karácsonyfát vagy műfenyőt vegyenek. A fenyőfa örökbefogadási díja 3000 forint.