Barbara, Borbála
1 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A koronavírus-járvány idején nem lehet eléggé résen lenni: Amszterdamban a Schiphol repülőtéren vettek mintát egy Mikulásnak öltözött férfitől koronavírus-vizsgálathoz. Így garantálhatják, hogy a reptéri Mikulás sem fertőz.

 • Egy igazán környezetbarát kezdeményezést indít a Fővárosi Állat- és Növénykert. Az állatkert parkjában lévő fenyőfák egyikét lehet örökbefogadni. Választani 

  • Elfie, a tarkakérgű fenyő
  • Grincs, a himalájai selyemfenyő
  • Kevin, az araukária
  • Merry, a mandulafenyő és
  • Noel, a japán erdeifenyő közül lehet.

  Még „szokatlan” dolog, de akik részt vesznek az akcióban támogathatják egy jelképes összeggel az állatkertet, illetve bizonyíthatják azt, hogy felelősséget vállalnak az élővilág értékeiért. Ez egy ötlet lehet például azoknak, akik azon vacillálnak, hogy élő karácsonyfát vagy műfenyőt vegyenek. A fenyőfa örökbefogadási díja 3000 forint. 

 • A Gucci legalább 500 ezer dollárt adományoz az UNICEF-nek, hogy a gyermekjogi szervezet minél több kiszolgáltatott ember számára el tudja juttatni a koronavírus elleni vakcinát – közölte az olasz divatcég vezetése pénteken. A Gucci megkérte a rajongóit, hogy adakozzanak a cél érdekében december 5-e és december 26-a között – írja a Reuters

  2020-12-04T115651Z 1914415900 RC2BGK9MBH3L RTRMADP 3 HEALTH-CORO
  Fotó: Tingshu Wang / Reuters
 • Országszerte csaknem kétszáz tűzoltó vállalta, hogy lefut 10 emeletnyi távolságot, vagyis 200 lépcsőfokot bevetési védőruhában. A szolnoki és a III. kerületi tűzoltók a Gellért-hegyen, míg mások – például a Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság tagjai – a laktanyájukban teljesítették az erőpróbát. 

  A tűzoltók köztudottan szeretnek segíteni – írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán. Így tehát nem volt kérdés számukra, hogy teljesítményükkel hozzájáruljanak a 14 hónapos SMA-beteg Zsombor gyógyulásához. A nevezési díjak fedezik Zsombor terápiás költségeinek egy részét.

  Adott volt tehát a nemes ügy, a kollégák pedig nem voltak restek heti négy-öt alkalommal edzeni, hogy formába hozzák magukat.

  – fogalmaztak. Részt vesznek a zágrábi tűzoltószervezet nemzetközi felhívásában is, akciójukkal 75 gyermek felépülését támogatják. A világjárvány miatt idén online zajlik az esemény, az egyes országok résztvevői így otthon futottak a mintegy húsz kilogrammos szolgálati ruhával nehezítve.