Vince, Artúr
5 °C
11 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Index-Bernie-Hosok-tere-1

  Csütörtökön Joe Biden elnök beiktatására Bernie Sanders szenátor igazi téli öltözékben érkezett. Egy jó meleg télikabátot és hatalmas kesztyűket viselt, de még így is úgy tűnt, hogy fagyoskodik. A róla készült képből el is indultak a mémek, „Cold Bernie” néven: különböző helyekre photoshoppolták őt az emberek. Most viszont olyan külön weboldalt készítettek neki, amelynek köszönhetően gyakorlatilag bárhová eljuttathatjuk, székestül, télikabátostul, kesztyűstül. Akár a lakása elé, vagy a Fidzsi-szigetekre, hogy szegény ne fázzon már annyira.

  Az oldal, amelyet az NYU mesterképző hallgatója, Nick Sawhney készített, meglehetősen egyszerű: egy címet (utca, és házszám kellenek) kell beírni egy szövegmezőbe, és hopp! Bernie Sanders már meg is jelent az adott helyszínen. Mi például most a Hősök teréhez közel teleportáltuk Mr. Sanderst.

  A kérdéses honlapot itt találja meg.

 • GettyImages-1198951316
  Fotó: Gotham / Getty Images Hungary

  Gigi Hadik Zayn Malikkal közös gyermeke még szeptemberben született meg. A modell egyébként alaposan dokumentálja az anyaságot a közösségi médiában, viszont arra kényesen ügyel, hogy a baba arca egyik posztban se látszódjon. Most Instagramon tette közzé a gyermek nevét. 

  A kislány neve pedig: Khai.

 • Nyáry Krisztián irodalmár a magyar kultúra napja alkalmából osztotta meg az alábbi képet ma reggel a Facebook oldalán:

  Ha esetleg nem tudtad volna, hogy eszik vagy isszák. De legalább olcsó. #magyarkultúranapja

  - írta a képhez.

  Ha esetleg nem tudtad volna, hogy eszik vagy isszák. De legalább olcsó. #magyarkultúranapja

  Közzétette: Nyáry Krisztián – 2021. január 21., csütörtök

  A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük, Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon adta le a Himnusz kéziratát. Korábbi években országszerte tartottak kulturális és művészeti rendezvényeket a jeles nap alkalmából, azonban idén ez is az online térbe költözik.

 • Az ilyenkor szokásos áradások nyomán tökéletesen kirajzolódik az 1642-ben épült Earith Erőd körvonala, ahogy az esővíz feltöltötte a valamikori vizesárkokat. - számolt be róla a BBC. 

  A cambridheshire-i Earith erőd maradványai
  A cambridheshire-i Earith erőd maradványai
  Fotó: Leon Neal / Getty Images Hungary

  Az 1642 és 51 között zajló angol polgárháború után hamar elhanyagolt, szakkifejezéssel óolasz stílusú építmény körvonalai közel négyszáz évvel megépülésük után is látszanak.