András, Andor
-3 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Rita Ora valószínűleg duplán kedveli a hálaadás ünnepét, hiszen akkor van a szülinapja is. A 30 éves énekesnőnek idén ki kellett hagynia a bulit, legalábbis azt a részét, ami népes vendégsereget igényelt.

  Ora azért adott az élvezeteknek, és csinosba öltözött, annak ellenére is, hogy elmondása szerint alig tudott lélegezni a nadrágjában. Az ünnep jegyében pedig tortával kezdte, tartotta és zárta is a napját.

  Én, a sütim és a gatyám, amiben levegőt sem kapok. Köszönöm a rengeteg szeretetet, amit kaptam tőletek, furcsán érintett, hogy semmit se csinálok a szülinapomon, szóval felöltöztem és ettem tortát. Amúgy az asztalon van hajlakk is, na mindegy, szóval köszi mindent, örökké hálás leszek. Megeszem a tortám maradékát reggelire, ebédre és vacsorára. Csá!

  – olvasható a kissé szedett-vedett bejelentkezésben.

 • Két óriáspanda tért haza a délnyugat-kínai Csengduba Kanadából, mivel a kanadai állatkert, ahol éltek, nem tudta biztosítani számukra a táplálékot a koronavírus-járvány miatt – írja az MTI. 

  Ta Mao és Er Sun repülőgépen érkezett vissza Kínába. Azóta

  Az óriáspandákat karanténba helyezték

  – közölte a Csengdui Óriáspanda Kutató- és Szaporítóközpont.

  Calgary állatkertje az idén jelezte, hogy a járvány okozta szállítási korlátozások miatt

  NEM TUDNAK ELEGENDŐ BAMBUSZT BIZTOSÍTANI AZ ÓRIÁSPANDÁK ETETÉSÉHEZ.

  Emiatt a kínai pandaközponttal folyatott tárgyalásokon végül abban állapodtak meg, hogy az egzotikus állatokat kölcsönzésük lejárta előtt visszaküldik.

  A pandaközpont vasárnapi közleményében köszönetet mondott az állatok gondozásáért és Kanada részvételéért az óriáspandák megmentésére irányuló erőfeszítésekben, és további együttműködésre szólította fel mindkét országot a védett fajok megóvása érdekében.

  A pandák 2013 óta éltek Kanadában, amikor a két ország közötti állatvédelmi megállapodás keretében Kína tíz évre kölcsönadta őket.

  Öt évet töltöttek a torontói állatkertben, majd 2018 márciusában kerültek Calgaryba ikerkölykeikkel együtt, amelyek viszont már januárban visszatértek Kínába. 

  A csengdui kutatóközpont 17 országgal és régióval kötött szerződést óriáspandák kölcsönzéséről 1994 óta, és jelenleg hét országgal működik együtt az óriáspandák kutatásában és szaporításában.

 • A brazil válogatottal vb-bronzérmes (1978) Zico 1983 és 1985 között volt az Udinese játékosa. A La Gazetta Dello Sport olasz lapnak most felidézte, hogy Diego Maradona nem az 1986-os világbajnokságon villantotta fel Isten kezét először, hanem ellenük az olasz bajnokságban. Az 1986-os mexikói tornán az angolok elleni negyeddöntőt Maradona döntötte el két góllal, ám az egyiket kézzel szerezte, melyet a játékvezető nem vett észre. Utóbb úgy fogalmazott, Isten keze volt a dologban.

  Zico elmondta, 1984-ben, amikor ő már az Udinében játszott, a Napoli volt az ellenfél, és Maradona alantas eszközhöz nyúlt.

  „2–1-re vezettünk, amikor a Napoli eltalálta a kapufát, a kipattanót pedig Maradona felugorva, kézzel ütötte a kapuba a kapusunk elől. A játékvezető és az asszisztense nem vették észre. Dühöngtem, odarohantam a játékvezetőhöz, és azt mondtam neki: „Gratulálok, csináld csak tovább, jól csinálod. Kiállított és négy meccses eltiltást kaptam.”

  A videón a kezezés 0:48-tól:  

   Zico hozzátette, később gyakran viccelődtek Maradonával az eseten.

  „Te rajtunk gyakoroltad Isten kezét” – mondtam neki ilyenkor, mire Maradona azzal válaszolt: „Te a foci jó része vagy, én meg a rossz.”

 • Egy ausztrál ember nemrég osztott meg egy fotót arról, hogy queenslandi házában a nappalija falán

  egy szép nagy óriás vadászpók tanyázik.

  Jake Gray állítása szerint egy évvel ezelőtt találta meg a pókot a házban, azóta az állat méretesre nőtt. 

  Úgy fest, Grayt nem zavarja, hogy a pók a házában él, az internet népe azonban annál inkább kiakadt a fotón. 

  Az óriás vadászpók csípése egyébként nem jelent komoly veszélyt az emberekre, bár

  rendkívül fájdalmas tud lenni, valamint fejfájást, rosszullétet és hányingert okozhat. 

  Huntsman.png