Virág
0 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A több kilométer hosszúságú ledfüzérrel feldíszített fényvillamos 2009 óta Budapest elválaszthatatlan része. A fényárban úszó nosztalgiajárat idei első útját megszokott módon a 2-es villamos vonalán tette meg a Duna-parton. 

  Az érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt a fényvillamosok a szokásosnál korábban, már 15 órától közlekednek, a 20 óra után érvényben lévő kijárási tilalom miatt pedig 19 óra és 19:30 között indulnak az utolsó szerelvények, amelyekben kötelező a szájmaszk viselése.

  A fényvillamos szenteste és szilveszterkor nem közlekedik, a pontos menetrendről a BKK hivatalos oldalán lehet tájékozódni. Hogy melyik útvonalon jár, mikor és honnan indul, azt pedig itt lehet megtalálni.

 • Elképesztő módon tudta lehallgatni eddig a Facebook Messenger androidos verziója a készülékek tulajdonosait. Natalie Silvanovich, a Google biztonsági szakértője a Twitter-oldalán osztotta meg a hírt, hogy szinte pofonegyszerűen hallgatózhatott akárki az okostelefunonkon keresztül.

  A rosszakarók hívást generálhattak, amihez nem is kellett mi naivitásunk, hogy fogadjuk azt. Automatikusan megtette azt a telefonon és élesítette a mikrofont a másik fél számára, anélkül, hogy azt jelezte volna. 

 • Jelesre vizsgázott jófejségből ma az óbudai Aquincumi Múzeum. Bizonyára nem csak az intézmény munkatársai érezték úgy, hogy a tél idén már novemberben megérkezett, ám ők voltak, akik a múzeum Teki névre hallgató rezidens macskájának házikóját berendezték a zord időjáráshoz. Egyikük kosarat hozott, a másik korrektül szigetelt melegítő párnát, a harmadik az új otthonhoz passzoló tetőcserepet. 

  127826956 3554238327989073 7111172096007671260 o

  A gesztusra mások is felfigyeltek, így lehet, hogy egy adományozó jóvoltából Teki hamarosan egészen új házba költözhet.

 • Szerdán délután szívrohamot kapott, és elhunyt minden idők egyik legjobb és legnépszerűbb futballistája, Diego Armando Maradona. Sokan már nem láthatták őt játszani, de az utókor számára fennmaradt felvételek által bárki meggyőződhet róla, mekkora zseni volt.

  Diego
  Diego
  Fotó: El Grafico / Getty Images Hungary

  Az alábbi összeállítás az 1986-os világbajnokságon készült: Mexikóban ért a csúcsra Maradona, vb-győzelemig vezette Argentínát. Fantasztikus cselek, remek beadások, labdabiztosság és gólok – ezek jellemezték az isteni Diego játékát. Ahogy az angol kommentátor is mondja a videó végén az Anglia elleni negyeddöntőben szerzett második gólja után: „meg kell hagyni, lenyűgöző”.

  Még egy érdekesség, ami tükrözi Maradona kiválóságát: az 1986-os és az 1990-es világbajnokságon az összes elkövetett szabálytalanság 3 százalékát (!) ellene követték el.

  Azaz 14 mérkőzésen 103-szor szabálytalankodtak ellene a két világbajnokságon, 62-szer többször, mint bárki más ellen.