Melinda, Vivien
-5 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nagyobb védelmet követelnek a méheknek a német fővárosban. A demonstrálók a berlini kancelláriai hivatal elé több tucat méhet ábrázoló képkivágatot és mécsest helyeztek el. 

 • Egy 37 millió évvel ezelőtt, a mai Egyesült Államok északi részén élt kardfogú macska csaknem teljes csontvázát árverezik el a jövő héten Genfben – közölte a licitet rendező  Piguet aukciósház, amelynek becslései szerint a különleges lelet 60–80 ezer svájci frankért (19,6–26,2 millió forint) cserélhet gazdát.

  A Dél-Dakotában talált megkövesedett csontváz a már kihalt Hoplophoneus – nem valódi macska, de külsejében nagyon hasonló – nemzetség egy képviselőjéé volt. Ezek a ragadozók, amelyeknek testsúlya akár a 160 kilogrammot is elérhette, ősi lovakra és kis testű rinocéroszokra vadásztak.

  Az aukciósház igazgatója, Bernard Piguet szerint a 37 millió éves csontváz igazi ritkaság, mivel csaknem egészében, 90 százalékban megmaradt.

  Valószínűleg ez a valaha felfedezett egyik legjobb állapotú ilyen típusú fosszília, melyet a dél-dakotai lelőhelyen feltártak.

 • A Béres Gyógyszergyár 138 millió forint értékben ajándékozott immunerősítőt a pedagógusoknak, egész pontosan 81 720 doboz Béres Cseppet kaphatnak kézbe hamarosan az oktatók. Az adományt  Béres József, a gyógyszergyártó vállalat elnöke adta át Hajnal Gabriellának, a Klebelsberg Központ szolnoki elnökének. 

  Beres-Jozsef-pedagogus-adomany

  2020 tavaszán az egészségügyi intézményeknek, a járványügyi védekezés frontvonalában dolgozóknak, valamint az idős- és szociális otthonok lakóinak juttattunk el nagy mennyiségű Béres Csepp adományt. A most átadott készítményekkel a felnövekvő nemzedéket oktató és nevelő tanítókat, tanárokat kívánjuk támogatni 

  - mondta az átadón az alapító.  

 • A miskolci önkormányzat a koronavírus-helyzetre tekintettel megszavaztatta a város lakóit, hogy az idén is kiguruljon-e a remízből az „ünnepi ruhába öltöztetett” adventi villamos. A többség igennel válaszolt, így az adventi szerelvény vasárnap óta közlekedik a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth végállomások között.

  A csodás díszekkel, belül heverővel, függönyökkel, kandallóval, apró karácsonyfával dekorált villamosra összesen 120-an szállhatnak fel egyszerre.

  A szerelvényt már háromszor választották meg Európa legszebb adventi villamosának az MHD86 nevű cseh portálon. 2021. január 6-ig legalább egyszer érdemes felpattanni rá.

  2020-12-02 11 20 36-Index - Mindeközben - Miskolcon már közleked
  Fotó: MVK Zrt / YouTube