Vanda, Paula
-4 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hetek óta foglalkoztatja a Formula–1-es Mercedes-istálló rajongóit, hogy mi lesz Lewis Hamiltonnal. Az immár hétszeres világbajnok brit versenyző szerződése a 2020-as szezon végén lejárt, a 2021-es idényre pedig még nem kötött kontraktust a csapattal. A hírek szerint szigorú feltételekhez kötötte a lovaggá ütött sportoló új szerződését, az istálló viszont vonakodik ezek teljesítésétől.

  Lewis
  Lewis
  Fotó: Pool / Getty Images Hungary

  A trollkodás azonban nem áll messze a Mercedestől: kedden az F1-es csapat posztolt egy képet, azzal a felütéssel, hogy „íme, amire mindenki várt, Lewis Hamilton aláír”.

  Egy kereket...

 • Kis érdekesség, ha esetleg még nem láttad volna ezt: több mint 35 éve, hogy megjelent korszakunk egyik legismertebb időutazós filmje, a Vissza a jövőbe.

  Már-már popkulturális ikonokká nőtték ki magukat a szereplői, de ugyanez elmondható magáról a filmről is.

  Nehéz olyan embert találni, aki ne hallott volna már erről a filmről. Most egy Hidden Movie Details nevű TikTok-felhasználó bukkant egy érdekes jelenetre benne, ami keveseknek tűnhet fel.

  Amikor Marty a film elején egy pláza parkolójában találkozik Dokival, aki ott mutatja meg neki a DeLorean időgépet, akkor látható, hogy a Twin Pines Mall nevet viseli az üzletház, azaz Iker Fenyő Pláza a neve.

  Back to the Future
  Fotó: United Archives / Getty Images

  ez eddig oké, de amikor a film végén visszatér ugyanabba a parkolóba, akkor a pláza neve MÁR Lone Pine Mall, ami annyit tesz, hogy magányos fenyő pláza.

  Ez úgy történt, hogy amikor Marty éppen vegyvédelmi ruhában próbálja vezetni a DeLoreant, akkor a pláza helyén a múltban lakóházak vannak, ahol ő a két fenyőfából elsodor egyet.  Ergo megváltoztatta a múltat azzal a balesettel, hogy nekiment az autóval az egyik fenyőnek, kirántva a földből.

  Hihetetlenül jó érzés, hogy 20-30 éves filmekből még a mai napig kiderülnek rejtett utalások.

 • Egyedi mezben lép pályára az áprilisi, Real Madrid elleni bajnokin a Barcelona labdarúgócsapata – közölte a klub hivatalos oldalán.

  Az új mez – amelyet csak az el Clásicón viselnek a Barca játékosai – a klub alapszínei (gránátvörös-kék) mellett a Senyerát, azaz a katalán zászló színeit is ábrázolja, egy csavarral: vízszintes helyett függőlegesen – a Barcelona hagyományaihoz híven – helyeztek el rajta arany háttéren négy vörös csíkot. Az akció „Una samarreta ens agermana” szlogen alatt fut, ami annyit tesz: „Egy mez, ami egyesít minket”.

  EsmS6ZSXMAIHz5t

  Az egyedi mez tükrözi a Barcelona szurkolóinak karakterét és büszkeségét, valamint mutatja, hogy a klub identitása Katalóniához köthető – írja a bemutatásban a csapat honlapja. A mezt a klub legendás középhátvédje, Carles Puyol mutatta be.

 • Egy családi ház tolókapujának fogságába esett az ártatlan állat. A keszthelyi tűzoltók azonban pillanatok alatt kiszabadították a kerítés rácsai közül. A katasztrófavédelem a Facebookon azt írta, hogy a sikeres művelet után az őzike továbbszaladt. Valószínűleg azért nem köszönte meg nekik a segítséget, mert nagyon megrémülhetett a helyzettől. Így azt sem árulta el, miért akart bejutni a ház udvarára.