Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Számos falfestmény díszíti a főváros utcáit, a remekművek nagy része a Színes Város Csoport érdeme. Munkáik közül a legismertebbek talán az Akácfa utca 27. szám alatti társasház tűzfalára pingált Polaroid, a Macskafogó című 1986-os animációs film Szigony utca 8. oldalán romantikázó egerei, a Régi posta utca 5. tűzfalán található, A csodaszarvas legendája ihlette absztrakt festmény, vagy a Dob utca 40. oldalára kent hatalmas szív. Utóbbira sokan csak az orosz-ukrán háború kitörését követően figyeltek fel, miután a Luke Embden brit művész által 2014-ben eredetileg vörösre mázolt alakzatot szolidaritásból az ukrán zászló színeire festették át.

  A sor most úgy tűnik, egy újabb remekművel bővül, méghozzá nem máshol, mint a Corvin Sétány mentén épülő Grand Corvin 2 melletti ház tűzfalán.

  Az arra járók ámulatba ejtő gyorsasággal haladó munkálatoknak lehetnek tanúi: két lézengő cingár legény és kettő guggoló kisfiú képe már tisztán kivehető a tűzfalon, akárcsak az előttük elterülő színes golyók sora. És hogy pontosan kiket ábrázol?

  Annyit elárulunk, hogy egy irodalmi mű ikonikus jelenetének tűnik, ami a regény szerint nem máshol zajlott, mint a Nemzeti Múzeum kertjében. Ha igazunk van, a falfestmény igazán színes és kreatív kiegészítőjévé válik majd a Práter utcában 2007-ben felavatott szobornak, nem mellesleg a kortárs művészet nemes tisztelgése az 1800-as években született író előtt. Róla többet nem is árulunk el, tippelje meg Ön, ki volt a legendás jelenet atyja!

  Ön szerint kinek a művéből festik a jelenetet?

 • Semmi extra, csak újabb rekordot sikerült felállítania Billie Eilish-nak, ezúttal anglia legnagyobb fesztiválján, a Glastonburyn.

  A koronavírus-járvány miatt 3 év szünet után, hatalmas erőbedobással zajlott a hétvégén Anglia legnagyobb fesztiválja, a Glastonburyt, amelyre világszerte érkeztek a bulizók és a fellépők is. Az egyik húzónév idén Billie Eilish volt, aki péntek este adott hatalmas koncertet a dél-angliai településen, és ezzel egyúttal történelmet is írt. 

  Ő ugyanis a maga 20 évével az eddigi legfiatalabb előadó, aki szóló headlinerként fellépett a Glastonbury színpadán a fesztivál történelme óta.

  Nem ez az egyetlen rekord, amelyet az ifjú énekesnő tart: csak, hogy párat említsünk, a híres-neves Coachella amerikai fesztiválnak is ő a valaha volt legfiatalabb headlinere, az első 21. században született, aki Billboard-első dal (Bad Guy), album (When We All Fall Asleep, Where Do We Go?), és Oscar-díj büszke tulajdonosa, valamint az első női eladó, aki az összes kiemelt kategóriában Grammy-díjat nyert.  

 • Dokumentumfilmet forgatnak Kevin Spacey életéről és szexuális visszaéléseinek bírósági tárgyalásairól. A két részes dokumentumfilm tervezett címe Spacey Unmasked és az angol Channel 4 tv csatorna részére készül a Roast Beef Production gyártásában derül ki a The Hollywood Reporter beszámolójából.

  A készítők azt ígérik, a film bemutatja Spacey karrierjének felemelkedését és bukását, miután 2017-ben többen is megvádolták szexuális zaklatással. A nagysikerű House of Cards című sorozat színészének legutóbbi bírósági tárgyalásáról korábban itt írtunk. 

 • Senki nem számított erre.

  GettyImages-613834908
  Fotó: Frederick M. Brown / Getty Images Hungary

  Ben Affleck és Jennifer Lopez a minap egy Los Angeles-i luxusautókölcsönzőt látogattak meg, ahol mindannyian különböző járműveket nézegettek, amikor Ben megengedte fiának, Samuelnek, hogy beüljön egy sárga Lambo vezetőülésébe.

  Az autó motorja azonban valamilyen okból kifolyólag járt, a tízéves Samuel pedig hátramenetbe kapcsolta azt és neki is hajtott a mögöttük álló fehér BMW-nek. Az esetről egy videó is készült, mely alapján úgy néz ki, hogy a Lambo utasoldali hátsó lökhárítója érintkezett a BMW első kerekével és valószínűleg a sárvédővel.

  A balesetben szerencsére senki sem sérült meg. 

  Ön engedné vezetni fiatalkorú gyermekét?

  (Forrás: TMZ