Vanda, Paula
-4 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Érdekes csapadék hullott ma délután Békéscsabán – írta meg az Időkép. Se nem hó, se nem jég, hanem hódara borította fehérbe a várost. Ezt az úgynevezett graupel zápor okozza, ami egy kevésbé ismert csapadékfajta, tulajdonképpen a hópelyhek és a jégszemcsék között képez egyfajta átmenetet.

  bekescsapagraupel
  Fotó: Lévai Szabolcs, Időkép
 • Ma 75 éves Várszegi Asztrik emirátus főapát, aki 1991-től 2018-ig vezette Magyarország bencés közösségét. Regnálása alatt Pannonhalma nyitottsága, elfogadása mellett vállalkozásra is fogékony szerzetesközösséggé formálódott.

  Pannonhalmáról az egykori főapát a fenti videóban azt mondja, a találkozások helye. Ebben volt része jócskán. A külvilág számára az egyik legjelentősebb találkozására 2000-ben került sor, amikor meghívta a dalai lámát a monostorba.

  Várszegi Asztriknak boldog születésnapot, és még sok, minőségi találkozásban gazdag évet kívánunk! Dalai Láma látogatása 2000 (1)

 • Hetek óta foglalkoztatja a Formula–1-es Mercedes-istálló rajongóit, hogy mi lesz Lewis Hamiltonnal. Az immár hétszeres világbajnok brit versenyző szerződése a 2020-as szezon végén lejárt, a 2021-es idényre pedig még nem kötött kontraktust a csapattal. A hírek szerint szigorú feltételekhez kötötte a lovaggá ütött sportoló új szerződését, az istálló viszont vonakodik ezek teljesítésétől.

  Lewis
  Lewis
  Fotó: Pool / Getty Images Hungary

  A trollkodás azonban nem áll messze a Mercedestől: kedden az F1-es csapat posztolt egy képet, azzal a felütéssel, hogy „íme, amire mindenki várt, Lewis Hamilton aláír”.

  Egy kereket...

 • Kis érdekesség, ha esetleg még nem láttad volna ezt: több mint 35 éve, hogy megjelent korszakunk egyik legismertebb időutazós filmje, a Vissza a jövőbe.

  Már-már popkulturális ikonokká nőtték ki magukat a szereplői, de ugyanez elmondható magáról a filmről is.

  Nehéz olyan embert találni, aki ne hallott volna már erről a filmről. Most egy Hidden Movie Details nevű TikTok-felhasználó bukkant egy érdekes jelenetre benne, ami keveseknek tűnhet fel.

  Amikor Marty a film elején egy pláza parkolójában találkozik Dokival, aki ott mutatja meg neki a DeLorean időgépet, akkor látható, hogy a Twin Pines Mall nevet viseli az üzletház, azaz Iker Fenyő Pláza a neve.

  Back to the Future
  Fotó: United Archives / Getty Images

  ez eddig oké, de amikor a film végén visszatér ugyanabba a parkolóba, akkor a pláza neve MÁR Lone Pine Mall, ami annyit tesz, hogy magányos fenyő pláza.

  Ez úgy történt, hogy amikor Marty éppen vegyvédelmi ruhában próbálja vezetni a DeLoreant, akkor a pláza helyén a múltban lakóházak vannak, ahol ő a két fenyőfából elsodor egyet.  Ergo megváltoztatta a múltat azzal a balesettel, hogy nekiment az autóval az egyik fenyőnek, kirántva a földből.

  Hihetetlenül jó érzés, hogy 20-30 éves filmekből még a mai napig kiderülnek rejtett utalások.