Zelma, Rajmund
7 °C
11 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Koronavírussal fertőződött meg Srí Lanka egészségügyi minisztere, Pavithra Wanniarachchi, aki korábban azt állította, hogy egy növényi alapanyagokból készült szirup meggátolhatja a megbetegedést – írja a BBC

  A tárcavezetőt péntek pozitív covid-tesztet produkált az egészségügyi minisztérium jelentése szerint. 

  Wanniarachchi korábban egy olyan szirupot ajánlott az emberek figyelmébe, amelyet egy sámán készített, és amely állítása szerint élethosszig tartó immunitást nyújtott a vírus ellen. 

  Az egészségügyi miniszter azonban nemcsak reklámozta a mágikus főzetet, hanem maga is ivott abból.  Pár nappal ezelőtt egy kollégája – aki ugyancsak ivott a készítményből – szintén pozitív covid-tesztet produkált. 

  A sámán, aki a kotyvalékot előállította, annyit árult el a szirupról, hogy többek közt szerencsdiót és mézet tartalmaz a készítmény, valamint azt is elmondta, hogy 

  a receptjét egy látomás során kapta meg egy istenségtől.

  Srí Lanka doktorai igyekeznek cáfolni azt, hogy a főzet működne, a jelentések szerint azonban ennek ellenére emberek ezrei utaztak el a sámán falujába, hogy ihassanak a főzetből. 

  Srí Lanka egyébként a mai napon engedélyezte az AstraZeneca vakcinájának felhasználását és a jövő héten már meg is érkeznek az első szállítmányok az oltóanyagból.

  Remélhetőleg azok hatásosabbak lesznek a sámáni főzetnél. 

  Srí Lanka  mellett egyébként több országban is reklámoztak már efféle szereket.  Madagaszkár elnöke, Andry Rajoelina azt állította tavaly tavasszal egy gyógyteáról, hogy az képes megvédeni az embereket a vírustól és egy alkalommal ebből osztogatott is a főváros nyomornegyedében élő embereknek. 

  Türkmenisztán vezetője ehhez hasonlóan mondta azt tavaly decemberben, hogy megtalálta a járvány visszaszorításának a kulcsát.

 • A színész a Négy esküvő és egy temetés című filmmel robbant be a 90-es évek közepén a köztudatba, amivel Golden Globe-díjat is nyert, majd ezt követően olyan mozikban láthattuk őt, mint a Sztárom a párom (amiért Golden Globe-díjra jelölték), az Igazából szerelem – valószínűleg ezekre a filmekre utalva jelentette ki a színész azt, hogy már nem neki valók ezek a jó- és szépfiús szerepek.

  Közel sem kell félteni Grantet, hiszen mostanában olyan sikeres filmekben és sorozatokban láthattuk, mint a Florence, a tökéletlen hang, amiért szintén Golden Globe-ra jelölték, vagy az Úriemberek, illetve a Tudhattad volna című, HBO által kiadott sikersorozatban is főszerepet alakított. A Deadline ennek a sorozatnak a kapcsán készített interjút a színésszel, és itt hangzott el az a kérdés, hogy fog-e még romantikus komédiát forgatni a színész. Grant a megszokott humorával így válaszolt:

  Nem kell attól félnetek, hogy romantikus komédiát forgatnék, ugyanis túlságosan öreg és rusnya vagyok már hozzá. Nem fogok többé ilyenben szerepelni.

  Hugh Grant
  Fotó: Andreas Rentz / Getty Images Hungary

  Kíváncsian várjuk, hogy milyen komolyabb szerepekben láthatjuk majd a színészt a jövőben, és várjuk a pillanatot, hogy sikerüljön egy Oscar-jelölést vagy -díjat is besöpörnie.

  (Forrás: Deadline)

 • Egy bukaresti étteremben bulizott a helyi rendőrfőkapitány-helyettes, ráadásul egy olyan ember társaságában, akinek éppen karanténban kellett volna lennie – írja a foter.ro. 

  A lap szerint a bukaresti Hanul lui Manuc nevű étteremben 27 ember bulizott péntek este, amikor a rendőrök rajtaütöttek az illegális rendezvényen.

  Vélhetően eléggé meglepődtek akkor, amikor a partizók közt ott találták egyik főnöküket, a bukaresti rendőrfőkapitány-helyettes vezetőjét is. 

  Ezenfelül egy olyan személy is volt az érintettek közt, akinek karanténban kellett volna tartózkodnia.

  Méghozzá nem is Bukarestben, hanem az attól Keletre található Călărași megyében.

  A bulira ráadásul mindössze két nappal azelőtt került sor, hogy enyhítettek volna a korlátozásokon Romániában. Bár egy ekkora parti vélhetően hétfőtől kezdve sem lenne megengedett, de legalább az étterem addigra már legálisan lett volna nyitva. 

  A rendőrök a vendégeket összesen 17 500 lejes, a vendéglőst pedig 5000 lejes pénzbírsággal sújtották, a rendőrfőkapitány-helyettes ellen pedig vizsgálatot indítottak.

  Képünk illusztráció
  Képünk illusztráció
 • GettyImages-1135992470
  Fotó: H. Armstrong Roberts/ClassicStoc / Getty Images Hungary

  Meglepő módon befolyásolja mindennapi hangulatunkat az, hogy mit viselünk otthon munka közben. Sokan már közel egy éve dolgoznak home officeból, ezért egyre többen váltanak otthoni szettre a kényelem érdekében. Még azok is magukra kapják az 5 éve kinyúlt és kopott egyetemi pólóikat, akik a mindennapokban alapvetően elegánsan öltözködnek. 

  Ha épp úgy érezzük, hogy eluralkodik rajtunk OTThon a melankólia, annak más oka is lehet, nem csak a bezártság.

  Tracy Thomas amerikai pszichológus szerint bármilyen, a megjelenésünk érdekében tett erőfeszítés kifizetődő, hiszen a jelenlegi helyzetben ez az egyik olyan eszköz, amit az emberek mentális egészségük érdekében tehetnek. Szerinte öltözékünk még akkor is képes befolyásolni a kedvünket és így az érzelmi állapotunkat, ha épp nem megyünk sehova. A napi rutin, ami egy reggeli készülődéssel jár, hozzájárul ahhoz, hogy kevesebb időt töltsünk negatív gondolatokkal és szorongással.

  Sheva Assar, klinikai pszichológus szerint a reggeli készülődéssel töltött idő, az:

  Növelheti motivációnkat más dolgok elvégzésére a nap folyamán, több energiát tapasztalhatunk és több dolgot akarunk majd csinálni.

  (Forrás: Huffpost )