Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • November 22-én útjára indította a Windows 11-es rendszer legújabb frissítését a Microsoft, a frissítési csomagba pedig becsomagolták Clippy-t, magyar nevén Gem Gézát, az Office szoftverek egykori segédjei közül a legismertebbet.

  Clippy nem használható szoftverként tér vissza, csupán emoji lesz belőle, amit az Office 365-ben, egy később érkező Windows-frissítéssel pedig rendszerszinten bárhol használhat majd a felhasználó, közölte a redmondi cég.

  clippy.png
  Fotó: Reddit / r/memes

  A Microsoft a Twitteren szavaztatta meg Géza sorsát, húszezer szavazat kellett volna a sokak által nem éppen kedvelt segéd feltámasztásához, ehhez képest 173 ezernél is több reakció érkezett. A Microsoft emojiai között Clippy a sima gemkapcsot váltja. Mellette érkezik még oroszlán, új kacsintós fej, hamburger, polip és egy macska, aminek szívek vannak a szeme helyén.

  Reméljük, hogy Géza élete újra boldog lesz, a felhasználók szeretettel fogadják majd, és nem kerül sor ehhez a videóhoz hasonlókra:

  A Windows 11 egyelőre opcionális frissítésként ajánlja fel a novemberi csomagot, ezt a Windows Update-ből lehet lehúznia annak, aki nem tud többet várni Gézára. Ha valakinek nem annyira sürgős a dolog, az várjon nyugodtan a decemberi frissítésre.

 • Napról napra nagyobb az őrület az új Pókember mozi körül, amire hétfőn már lehetett jegyet vásárolni az USA-ban.

  maxresdefault
  Fotó: YouTube

  Persze szokás szerint összeomlottak a nagy érdeklődést követően a szerverek, illetve elég hamar megteltek a mozik már jó előre. 

  Jegy
  Fotó: Ebay

  Sokan le is maradtak az első vetítésekről, de nem kell csüggedni, ugyanis az Ebayen megjelentek a megvásárolható jegyek, ami 48 ezer forinttól kezdődnek, de akad olyan, amiért nem kevesebb, mint 7 millió (!) forintotnak megfelelő dollárt kér az eladó.

  jegy2
  Fotó: Ebay

  Nem ritka, hogy a nyerészkedők kihasználják az ilyen helyzeteket, elég csak arra gondolni, hogy a PlayStation 5 konzolok mai napig irreális áron vannak különböző oldalakon, Facebook-csoportokban, ahol az eredeti árának sokszorosáért árulják a termékeket.

 • Az idén 30 éves WWF Magyarország és az Első Pesti Egyetemi Rádió együttműködésének hála,  mostantól kétszáz éves magyar fák susogását, rejtőzködő madaraink énekét, hazai folyóink csobogását, vagy akár a Dráva menti szarvasbőgést is bárki meghallgathatja odahaza.

  Csendulo borito

  Az egyedülálló, kizárólag magyar természethangokat tartalmazó Csendülő - Hallható Természetvédelem című album a természet egy különleges darabkáját őrzi: a hangját. A WWF Magyarország és az Első Pesti Egyetemi Rádió közös munkájának gyümölcse a természetvédelmi civil szervezet elmúlt 30 évének jelentős állomásaira kalauzolja el a hallgatókat.

  A WWF Magyarország idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját, és a rengeteg kihívás mellett több helyszínen is számos természetvédelmi sikert tudhat magáénak partnereivel együtt. 

  Az albumot hallgatva élvezhetjük többek között a püspökszilágyi patak csobogását, miközben a tavaszi vihar során a klímaalkalmazkodást segítő telepített rönkgát felfogja a villámárvizet, részesei lehetünk az UNESCO által a közelmúltban elismert Mura-Dráva-Duna Bioszféra-rezervátum területén, a Lankóci-erdőben élő szarvasok bőgésének, és hallhatjuk a két alkalommal is sikeresen megóvott, háborítatlan Csarna-völgy erdejének élővilágát is. De azt is megismerhetjük, hogy milyen Tiszatarjánban a tikkasztó alföldi nyár hangja, vagy hogyan zajlik az élet a 2013-ban helyreállított vízi paradicsomban, a Szabadság-szigeten.

  Foto Gigler Dora
  Fotó: Gigler Dóra

  Ezeken a helyszíneken túl a WWF Magyarország és az Első Pesti Egyetemi Rádió a Normafán, Nagykőrösön, a Hajógyári-szigeten, a Bükk-fennsíkon és a Naplás-tónál vette még fel a természet hangjait. A legjobb felvételek érdekében, a csapat hajnalban kelt, hogy felvegyék a madarak énekét, dermesztő hidegben  vadkempingeztek  a Bükkben, szembe szálltak a szúnyog invázióval  és egészen közelről tapasztalhatták meg a szarvasbőgés varázsát is.

  A Csendülő - Hallható természetvédelem ötlete közösen született meg az Első Pesti Egyetemi Rádió és WWF Magyarország munkatársaival.

  Az album bemutatójára a WWF Magyarország 30. születésnapja alkalmából a CinemaMOM-ban rendezett ünnepi eseményen került sor, ahol a résztvevők belehallgathattak a felvételekbe, illetve meg is nézhették  az album születésének körülményeiről szóló werkfilmet.

  Az album mostantól elérhető a Spotify-on, az Amazon Music-on, a Deezeren és további számos zenei streaming szolgáltatón is.

 • November elején osztotta meg az örömhírt a Rácz-Gyuricza házaspár, hogy gyermeket várnak.

  chrome-capture (23)
  Fotó: RTL Klub

  Időközben egy babaváró bulira is sor került, ahol kiderült, hogy Dóri kislányt hord a szíve alatt, a házaspár pedig már a kislány nevében is biztos, Kamillának fogják hívni első gyermeküket.

  Rácz Jenő most azt is elárulta, hogy mindenképp ott lesz a szülőszobában, hiszen ez egy természetes dolog, és nem kérdés, hogy támogatja feleségét.

  Erről bővebben itt meséltek: