Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • November 29-én tartják a hangyászok világnapját, ennek alkalomból gyűjtött össze néhány érdekességet a Alapítvány a Budapesti Állatkertért Facebook-oldala.

  hangyász
  Fotó: Alapítvány a Budapesti Állatkertért Facebook

  A posztból kiderül, hogy ezeknek az állatoknak például egyetlen foguk sincs,  ellenben a nyelvük akár 60 centiméteres is lehet, amivel naponta 35 ezer termeszt, vagy hangyát képesek bekebelezni.

   

 • Ahogy korábban megírtuk, 20 éves lett a Harry Potter széria első része. Ebből az alkalomból jövő év januárjában az HBO max platformján lesz látható a teljes egykori színészgárda „osztálytalálkozója”, egy hiánypótlónak ígérkező jubileumi műsor keretein belül.

  Ahogy közeledik az időpont, egyre több szereplő bukkan fel különböző beszélgetős műsorokban. A főhős varázslófiút alakító Daniel Radcliffe legutóbb Jonathan Ross-nál vendégeskedett, ahol nemcsak a sorozatról, hanem annak rajongóiról is szó esett.

  Amikor a brit műsorvezető arról kérdezte a színészt, hogy a világ melyik pontján a legbolondosabbak a fanok, Radcliffe gondolkodás nélkül rávágta:

  Japán, kétség sem fér hozzá. Imádják Pottert. Igazi Beatleshez hasonló élményem volt ott. Éppen egy iskolát látogattam meg, és ahogy a folyóson mentem, véletlenül összeütköztem egy fiatal lánnyal, és amikor bocsánatot kértem tőle egyszerűen elájult. Az, hogy összeütköztünk és beszéltem hozzá már túl sok volt számára és kidőlt.

 • Noha még márciusban arról szóltak a hírek, hogy kormányzónak állna Matthew McConaughey, a színész azonban ezt most hivatalosan is cáfolta.

  McConaughey Instagramra töltött fel egy videót, ahol elmondta, gyerekként nem gondolta volna, hogy politikai vezető váljon belőle, illetve Texas kormányzójának posztjáért sem fog indulni, hiába fontolgatta korábban a lehetőséget.

  A közösségi oldalra feltöltött felvételen elmondja, hogy a politikának új célokra van szüksége, meg kell oldani a problémáinkat, illetve ideje odafigyelni a közös értékekre is.

  McConaughey megígérte, hogy változatlanul fog olyan szervezeteket támogatni anyagilag, akik arra törekednek, hogy az emberek jólétét biztosítsák, miközben bizalmat is képesek kiépíteni. Számára ez az amerikai álom.

  Egyébként érdekesség, hogy egy közvéleméy-kutatásból kiderült, hogy a színész megelőzte a republikánus kormányzót, Greg Abbott-ot, illetve a demokrata jelölt, Beto O’Rourke-ot is.

 • Advent első vasárnapján elárasztották a közösségi oldalakat a gyertyás képek. Kovács Zoltán sem maradt ki a sorból, az államtitkár az idei szezonra ráadásul egészen egyedi koszorúval készült.

  Ismét eljött a várakozás időszaka. Ma meggyújtottuk az elsőt 

  – jelentette Facebook-oldalán a politikus, aki köztudottan szeret vadászni, így annyira nem is meglepő, hogy töltényhüvelyekből készített asztali díszt.