Elemér
0 °C
10 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 07
  Fotó: outnow.ch

  Kezdjük ott, hogy alapból azért hívják úgy a spagettiwesternt, hogy spagettiwestern, mert ezeket a filmeket többnyire olaszok készítik. Az olaszokhoz pedig elég szorosan kötődik a spagetti tészta, ugye. 

  Felmerül a kérdés, hogy vajon lehet-e egyáltalán máshogy nevezni? A japánok szerint igen. Ők úgy ismerik ezt a műfajt, mint

  Makaróni Western

  A németek Italo-Westernnek nevezik. Míg a sapnyolok által készített westernek úgy ismertek, mint paella-western. De van padthaiwestern is. Konkrétan végig lehet enni egy kontinentális menüt a western filmek mentén.

  Most, hogy ezeket is tudjuk, máris megérte felkelni, igaz?

  (via)

 • RDJ comicon.png
  Fotó: youtube

  Évekkel ezelőtti felvételt vágott meg egy tiktokker Lady Gaga számára, amikor is a Comic Con nevezetű rendezvényen a bosszúállók csapata kezd el egyesével bevonulni a színpadra a közönség elé. Mindegyik színész tipikus integetős-sétálós mozdulatsorral lép be a színpadra, vagy csak mosolyogva, puszit dobva és egyéb megszokott módon. A sort az eredeti felvételen Robert Downey Jr. indítja, akinek valószínűleg sose volt nehéz Tony Starkot eljátszania, hiszen egy az egyben ő maga a karakter.

  Jön, megérkezik, és berobbantja a színpadot pusztán a megjelenésével. Aztán 1-2 laza Jacko-féle mozdulat, majd jöhetnek a rózsák a rajongóknak és a levegőbe küldött puszik. Jeremy Renner, aki a színész után érkezik, látszik a videón egy pillanatra, hogy nem igazán tud már magával mit kezdeni egy ilyen belépő után.

  ez EGYÉNISÉG.

  Ez mindig is hiányozni fog a hasonló eseményekről, hogy valaki az egóját és a hírnevét ilyen viccesen tudja tálalni a nagyközönségnek.

  Az eredeti videót itt lehet megtekinteni:

 • Tegnap este volt A Dal 2021 első elődöntője, amelyből három előadót a négytagú zsűri, egyet pedig a közönség szavazatai juttattak tovább a döntőbe. A 10 fellépő dalait akusztikus verzióban hallhattuk. 

  A biztos továbbjutók a következők:

  • Katona Petra – Viszlát, múlt
  • BariLaci – Féltelek
  • Kaukázus – Egyetlen szó
  • Mudfield – Nincsen szerencsém

  A Dal 2021 felfedezettje címet is átadták, amit a zsűri Katona Petrának ítélt.

 • giphy (20).gif
  Fotó: giphy.com

  Ha az ember sokat lóg a neten, szörfölget a hálón vagy néha végtelen YouTube videó loopokban találja magát, annak néha szembejöhetnek meglepően furcsa reklámok.

  Ilyen bizarrul gyanús reklám például a kínai látóról szóló is, aki miután utcán végezte csodálatos munkásságát, kiterjesztette birodalmát és most már az interneten is elérhető. Ez a  bizonyos Wang mester - néhol Wu mester - nem kevesebbet ajánl, minthogy pár adat megadása után lerajzolja a lelkitársunkat. Most akciósan 50 dollár helyett, potom 19 dollárért dobja vásárlói után leendő lelkitársaik képmását. Ehhez nem kell más tenni, csak kitölteni egy rövid kérdőívet keresztnevünkkel, születési évünkkel és helyünkkel. Emellett meg kell adni még a preferált nemet és bőrszínt is, ami viszonylag aggasztó, hiszen Wang mester, ha már le tudja rajzolni, hogy néz ki a leendő szerelmünk, miért nem tudja, hogy milyen bőrszínű vagy nemű? Na, mindegy, kell egy kis segítség a legjobbaknak is.

  Minimális utánajárás után egyébként kiderült, hogy van YouTube csatornája is, ami gyanúsan kevés, 20 darab feliratkozóval rendelkezik. Itt más csatornákról és különböző felhasználóktól származó videók vannak feltöltve, amiben nem is mindig Wang mester rajzait értékelik, némelyik pedig igencsak laza relációban van a lelkitársakkal és azok megjelenéseivel.

  Itt van például ez a youtuber, aki Wu mestertől rendelte meg a rajzot, rögtön meg is kapta a figyelmeztetést miszerint,

  ne aggódjon, ha a rajz, amit készített nem jön be neki, hiszen az elkészült mű a vásárló jelenlegi energiái alapján készül, de természetesen a szabad akarat mindent felülír, ezért nem kell ragaszkodni a Wu mester által felajánlott személyhez.

  Mint kiderült egy kisebb iparág épül a lelkitárs rajzolgatásra. Lehet rendelni például Etsyről is különböző látóktól, nem kell feltétlenül Kínától remélni az ősi tudást.

  Ez a youtuber két rajzot is kapott két különböző látnoktól, az szerencse, hogy a két kép valamennyire hasonló, de az egyik látó azonnal figyelmeztete is, hogy ne ossza meg a képeket senkivel, hiszen ezek blokkolhatják az energiát közte és a lelki társa között (valamint valószínűleg a látó számlája és pénzmozgása között is). 

  De nem is kell rögtön mindenkinek rajzolni, vannak, akik kártyából jósolják ki, hogyan fog kinézni leendő lelkitársunk.

  A rajzokban közös, hogy ezek szerint mindenki lelkitársa überbrutál jóképű - hál' Isten -, és úgy néz ki, mintha egy tinilány romantikus fantáziájából léptek volna elő. Ebből a szempontból, tehát nem csalódhat senki.