Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Néhány hónappal ezelőtt egy macska születésnapi buliján kapta el a koronavírust több résztvevő is Chilében − írja a Bio Bio Chile. A hírt csak szombaton erősítette meg az egészségügyi minisztérium munkatársa, Francisco Álvarez. Szerinte az emberek bármit kitalálnak, csak hogy találkozhassanak, azonban a bulin résztvevők közül hatan megerősítették, hogy valóban a macska születésnapját ünnepelték.

  Amikor megtudtam, azt gondoltam, ez csak egy vicc

  − mondta Álvarez. A születésnap után 15 embernél mutatták ki a fertőzést, amit valószínűleg az összejövetelen kaptak el.A kép illusztráció

 • Budai Gyula válaszolt Fekete-Győr András kihívására. A Momentum elnöke őt és Németh Szilárdot erőnléti futóversenyre invitálta a Margit-szigetre.

  Te, András! A szigetkörnek mi köze van a katonai alapkiképzéshez? Megint nem néztél utána! 

  – kezdte Facebook-bejegyzését a fideszes politikus, utalva arra a korábbi becsmérlésére, hogy Fekete-Győr szerinte nem tudná elvégezni az általuk teljesített katonai alapkiképzést.

  Te, András! A szigetkörnek mi köze van a katonai alapkiképzéshez? Megint nem néztél utána! Én, személy...

  Publiée par Budai Gyula Országgyűlési Képviselő hivatalos oldala sur Dimanche 17 janvier 2021

  Mint írta, ő főleg a lovassport világában érzi otthon magát, ezért az az ajánlata, hogy futás helyett inkább

  kettes fogathajtó versenyen mérjék össze erejüket.

  Ezt azzal az indoklással egészítette ki, hogy a fogathajtás egy hagyományőrző magyar sport.

 • Lai Csi-wai az első olyan kerekesszékes, aki felhúzta magát a Hong-Kongban található 250 méter magas felhőkarcolóra. Az esemény szombaton történt. A férfinak tíz órájába került, hogy feljusson az épület tetejére. Mindezt jótékonysági célból tette, hogy pénzt gyűjtsön a gerincvelő betegek számára − írja a Reuters.

  A 37 éves hegymászó egy autóbalesetben sérült meg tíz évvel ezelőtt, de az után sem hagyott fel hobbijával, hogy kerekesszékbe került. Mint mondta:

  Bizonyos értelemben elfelejtettem, hogy fogyatékossággal élő ember vagyok, még mindig álmodhattam, és még mindig azt tehettem, amit szeretek.

  Az akció alatt 5,2 millió hongkongi dollár gyűlt össze, ami nagyjából 198 és fél millió forintnak felel meg.

 • A sóstói tanösvényen sétáltatta kis kedvencét egy 15 éves lány, amikor az eb a befagyott Sóstóra szaladt, ám a jég beszakadt a kutya és a gazdája alatt. A tizenöt éves lánynak sikerült kijönni a sekély vízből, ám az állat nem tudott megkapaszkodni a jégen. Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Facebook-oldalán számolt be az eseményről. Mint írják, a bajba jutott tinédzsernek és kutyájának a székesfehérvári tűzoltók segítettek:

  A székesfehérvári hivatásos tűzoltók dugólétrát fektettek a jégre, majd kötélbiztosítás mellett közelítették meg a körülbelül tíz méterre lévő, bajba került állatot, és kivezették a partra. A kutyának és gazdájának nem esett baja.