Károly, Karola
-4 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Január 31-én a Covid miatt kénytelen bezárni a Lamb & Flag nevű oxfordi kocsma, ami 450 éve üzemel. A legendás pubot olyan híres írók látogatták, mint J. R. R. Tolkien, C. S. Lewis vagy Thomas Hardy.

  A kocsmát egyébként az Oxfordi Egyetemhez tartozó St. John’s College üzemelteti, és habár augusztusban újranyitottak, most arra döntésre jutottak, hogy fenntarthatatlan a kocsma működtetése. 

  Steve Elston professzor elmondta, hogy 

  az elmúlt 12 hónap számai azt jelentik, hogy a kocsma jelenleg nem életképes. (…) A főiskola mint jótékonysági szervezet nem támogathat olyan veszteséges vállalkozást, amely nem része az alapvető jótékonysági céljainak.

  A St. John’s College állítása szerint a 17. századi kocsma hosszú távú jövőjének biztosítására törekszik. David Richardson, az oxfordi CAMRA (Campaign for Real Ale) szóvivője viszont elmondta, hogy:

  Nagyon kiábrándító látni a St. John’s reakcióját Oxford egyik legrégebbi kocsmájának ügyében. (…) Reméljük, hogy valaki elő fog állni, hogy működtesse, mivel ellenezzük, hogy bármilyen más célra használják. 

  A kocsma nyereségéből általában a posztgraduális hallgatók ösztöndíját finanszírozzák. A St. John’s szerint a működtetést folytatódik, de a fenntartáshoz szükséges összeg közvetlenül a főiskolától érkezik majd.

 • A két hete megjelent, és azóta a Magyar Youtube TOP 100 első helyéig repült Boldog leszek 2021 után újabb klippel jelent meg ByeAlex

  Ezúttal nem a ByeAlex és a Slepp formációval, hanem ismét APUként énekel, a Sleppből már ismert zenésztársával, a basszusgitáros és vokálos Poór Andrással.

  Vajon hány csini fér bele a Mini Cooperbe?

  • 112
   Nem érdekel.
  • 40
   Az összes.
  • 17
   5
  • 4
   Nem tudom.
 • GettyImages-1229787599
  Fotó: Randy Holmes / Getty Images Hungary

  Kijött az első hivatalos fotó a Spencer című filmről. Ez az a film, amiben Kristen Stewart Diana hercegnőként lesz látható. Eddig csak hallani lehetett róla, de most itt az első kép is, így le lehet írni, hogy

  a színésznőre rá sem lehet ismerni,

  sőt,

  felismerhetetlen

  mint Diana hercegnő.

  És valóban, de feltehetőleg ez is volt a készítők szándéka, ha már egyszer a film Dianáról szól, Stewart pedig őt alakítja. Íme, így sikerült az átalakulás, így lehet majd látni a filmben, ami a hercegnő egy, a királyi családdal töltött hétvégéjéről fog szólni, amikor eldöntötte, hogy elhagyja Károly herceget.

   És akkor most szavazzunk!

  Rá lehet ismerni Kristen Stewartra?

  • 485
   Nem, egy az egyben olyan, mint Diana
  • 459
   Elsőre nem lehet megmondani, hogy ő van a képen
  • 143
   Abszolút felismerhető, Diana nem is így nézett ki.
 • GettyImages-1210673528
  Fotó: Dia Dipasupil / Getty Images Hungary

  A Saturday Night Live-ból ismert színész-humorista a Variety Actors on Actors sorozatában beszélt személyiségzavaráról Glenn Close színésznővel. Állapotát mindig nyíltan kezelte a nyilvánosság előtt. Davidsont 2017-ben diagnosztizálták borderline személyiségzavarral, miután évekig küzdött depresszióval és szorongással, és folyton azt érezte, valami nincs rendben vele. 

  Néhány évvel ezelőtt diagnosztizáltak BPD-vel, azelőtt folyton össze voltam zavarodva, azt gondoltam, valami nincs rendben, és nem tudtam hogyan kezelni ezt. Aztán amikor valaki végre elmondja neked, a világ súlya leesik a válladról. Sokkal jobban érzed magad.

  A borderline szindróma nem betegség, inkább egy állapot, ezért is szükséges hozzá éveken át tartó pszichoterápiás kezelés. Pete korábban az öngyilkosságot is fontolgatta, de rájött, hogy ez nem megoldás, mert nagyon sokan szeretik őt. 

  (Forrás: Variety)