Vince, Artúr
5 °C
11 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Képernyőfotó 2021-01-21 - 17.43.46.png

  Andreas Kay természetfotós örökítette meg egy rövid videó formájában azt a különleges ecuadori jelenséget, ami rögtön találgatásra késztette az internet népét. Sokan pattogatott kukorica darabnak hitték a videóban látottakat, míg másokat egy csirkére vagy egy sétáló felhőre emlékeztetett a fura kisállat. 

  Mit ábrázol a kép?

  • 200
   Egy rovart
  • 52
   Egy bogarat
  • 19
   Pattogatott kukoricát
  • 3
   Egy sétáló felhőt
  • 2
   Egy csirkét

  A helyes válaszért kicsit lejjebb kell görgetni.

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  Az Amazonas esőerdőjében élő rovar valójában egy színes szöcskeféle, furcsa külsejét pedig egy viaszos bevonatnak köszönheti, a potenciális ragadozókkal szembeni védelem érdekében.

  A viaszos szálaknak köszönhetően mozgás közben így alakulnak át lábakkal rendelkező kis felhőkké:

 • Sok minden megváltozott az amerikai profisportokban Donald Trump távozásával. Emlékezetes, hogy a 2017-es NBA-bajnok Golden State Warriors nem ment el fehér Házba a szokásos vizitre, amire Trump a következő twitterüzenettel reagált: „Nagy megtiszteltetés a bajnokcsapatoknak a látogatás a Fehér Házba. Stephen Curry nem akar jönni. A meghívás visszavonva!”

  mez

  Azóta sok víz lefolyt a Potomacon, és ha 2021-ben valami csoda folytán bajnokságot nyerne a Warriors, a csapat biztosan ellátogatna Washingtonba. Steph Curry, a csapatkapitány szerdán, a beiktatás napján egy dedikált mezt küldött Oakland (a franchise eredeti otthona) szülöttének, Kamala Harrisnek, a 49-es számmal a hátán. Miért? Mert Harris az egyesült Államok 49. alelnöke. 

 • Arnold Scwarzenegger szerdán az autójában kapta meg a koronavírus elleni oltást a Los Angeles Dodger Stadium parkolójában. A testépítő legenda, színész és kaliforniai exkormányzó zseniális szövegeket nyomott le az oltás beadása alatt, az egyiket egy kevésbé ismert filmjéből, a Hull a pelyhes című karácsonyi vígjátékból idézte, amikor a szomszédasszonynak mondja, hogy „tegye le a sütit”, amit most arra változtatott meg, hogy 

  tegye le azt a tűt.

  Arnold
  Fotó: Shutterstock

  Erre az oltást adó ápoló meg sem rebbent. De itt még nincs vége, mivel a színész nem bírt a vérével, és leghíresebb karakterének egyik ikonikus szövegével zárta az oltási procedúrát – belenézett a kamerába, majd a nézőkhöz szólt:

  Gyere velem, ha élni akarsz

  – ezzel is buzdítva az embereket arra, hogy oltassák be magukat.

  Egy hiányérzetünk van a videót nézve: nem hangzott el a karakter legikonikusabb szövege, a „még visszajövök”, pedig illene is ide, mivel tudomásunk szerint még vissza kell térnie a második oltásért. De sebaj, majd legközelebb. 

 • Az akciófilmek sztárjává vált Liam Neeson kezdetben még olyan filmekben tündökölt, mint a Schindler listája, az Igazából szerelem, Baljós Árnyak,  Majd jött a Luc Besson által írt Elrabolva, amelyben a badass megtorló apa szerepébe bújt, és sorra jöttek az akciófilmek is. A színész már több interjújában elmondta, hogy már nem szeretne így 60 felett akciósztár maradni és hasonló filmekben szerepelni. Nem véletlenül, mivel egyszerűen nem bírja már a forgatás jelentette fizikai igénybevételt.

  EMLÉKEZZÜNK CSAK VISSZA A 2015-ÖS ELRABOLVA 3. 6 MÁSODPERCES, DE 15 VÁGÁSBÓL ÁLLÓ KERÍTÉSSZAGGATÓ JELENETÉRE.

  A színész még azt nyilatkozta 2015-ben, hogy már csak két évig vállal akciószerepeket, majd 2017-ben, azaz pont két évvel később elárulta, még mindig nagy pénzeket fizetnek neki azért, hogy megcsinálja ezeket a filmeket.

  Én azért meg szoktam jegyezni, hogy srácok, kibaszottul 65 éves vagyok ám.

  – fűzte hozzá az illendőség kedvéért.

  film
  Fotó: YouTube

  Hasonló kérdéssel bombázták most is az új akciófilmje a The Marksman miatt, ott, ezt nyilatkozta:

  Ó, igen. Azt hiszem, igen. 68 és fél éves vagyok. Van még néhány akciófilm, amit ebben az évben forgatunk, ha a COVID nem áll az utunkba, és van még pár előkészítés alatt, de szerintem most már tényleg ennyi volt

  Ebben az évben még három filmben biztos, hogy láthatjuk őt akciózni, aztán majd meglássuk, hogy mit hoz a jövő.

  Addig is itt a The Marksman trailere: 

  (Forrás: ign)