Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Kormányhivatal szerint a Meseország mindenkié című könyv kiadója megtévesztette azzal a vásárlókat, hogy a kötet borítójáról lemaradt:

   a „hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésminták” jelennek meg.

  A Labrisz Leszbikus Egyesület, a Háttér Társaság és a Budapest Pride erre válaszul megkérte követőit, hogy jelentsék a Kormányhivatalnál azokat a meséket, melyek eltérnek attól, amelyek nem a kormány által elismert családmodellt jelenítik meg. Közleményükben azt írják:

  Fájlalod, hogy Vukot Karak nevelte fel, és nem figyelmeztettek arról, hogy nem lesz az életében erős anyaszerep? Megdöbbent, hogy előzetes tájékoztatás nélkül kellett végignézned, ahogyan Szimbának két férfi, Timon és Pumba nyújt biztonságos családi hátteret? Felháborít, hogy Csipkerózsika egy olyan szerető háztartásban nőtt fel, amit három nő teremtett meg? Esetleg egy másik mese csapta ki nálad a biztosítékot? Akkor eljött a te időd! Fordulj a fogyasztóvédelemhez!

  labrisz
 • A Capitoliumban történt zavargások miatt fokozott katonai jelenlétet rendeltek el Washingtonban. A beiktatás napja előtt 25 ezer Nemzeti Gárda tagot helyeztek át a fővárosba, ami körülbelül duplája az Afganisztánban és Irakban lévő katonák számának.

  A beiktatás egyik fellépője, Jennifer Lopez, ahogy megérkezett kedden, rögtön kapott az alkalmon, és szelfizett egyet néhány katonával. A szelfit Twitteren és Instagramon is megosztotta.

  Micsoda megtiszteltetés néhány pillanatot eltölteni ezekkel a bátor férfiakkal és nőkkel. Köszönöm a szolgálatukat és az áldozatukat. Tisztellek titeket ma és minden nap. Holnap nektek énekelek és minden amerikainak

  – írta a poszthoz.

 • Gaga
  Fotó: Drew Angerer / Getty Images Hungary

  Lady Gaga a mai Joe Biden beiktatási ceremónia eljövetelelével egy szebb és jobb jövőt kíván Amerikának és a világnak.

  Imádkozom, hogy holnap a béke napja legyen minden amerikai számára. Ez a szeretet napja, nem a gyűlöleté, az elfogadás napja, nem a félelemé, ez egy nap arra, hogy merjünk álmodni egy szebb és boldogabb jövőt. Álom, amely nem erőszakos, álom, amely biztonságot nyújt lelkünk számára. Szeretettel a Capitoliumból.

  Fogalmazta meg az énekesnő, békével és szeretettel teli Instagram üzenetében.

 • GettyImages-1129681357
  Fotó: NurPhoto / Getty Images Hungary

  A világjárvány okozta szigorú korlátozások miatt Joe Biden beiktatása is másként fog alakulni, mint eddig. Korábban az épp hatalomra kerülő elnök szimpatizánsai együtt ünnepelték az új elnök beiktatását, ezért Biden csapata előállt egy ötlettel, hogy kicsit megteremtsék a megszokott hangulatot a demokrata támogatók számára. 

  Mától elérhető az új Snapchat filter, amely a felhasználókat is a Capitoliumba repíti, persze csak virtuálisan. Miután beállítottuk a filtert, vígan szelfizhetünk a Capitolium előtt, eközben pedig konfetti esik ránk az égből. Ha pedig megfordítjuk a kamera képét, Joe Biden jelenik meg a résztvevők tömege előtt, a következőket mondva: 

  Helló Snapchat! Én vagyok az, Joe. Üdvözöllek a beiktatáson!

   (Forrás: The Verge)