Lóránt, Loránd
-6 °C
1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Banu, a nőstény perzsa leopárd a jászberényi állatkertből érkezett a Fővárosi Állat- és Növénykertbe december elején.

  A fiatal nőstényt a közeljövőben egy 2018-ban Budapestre érkezett hímmel szeretnék párosítani. ha minden jól megy, hamarosan kis leopárdok várhatók.

 • tk3s 20210112 zia c218 014
  Fotó: Cover Images / Northfoto

  Szó szerint új életet kezdhetett egy papagáj Brazíliában. A színes állatot szörnyű állapotban vitték a klinikára. A csőrének nagy része le volt törve, komoly fájdalmai lehettek.

  Az állatorvos azonban nem hagyta cserben szegényt, és polimetil-metakrilátból, azaz átlátszó műanyagból új csőrt készített neki, amihez egy papagájkoponya másolatát használta alapként.

  tk3s 20210113 zia c218 002
  Fotó: Cover Images / Northfoto

  Amíg lábadozott, katéterrel táplálták, azonban szerencsére hamar jobban lett, azóta pedig kedvére falatozhat új csőrével.

 • Sokan hiányolták az oltás utáni regisztrálás után a válaszlevelet. Hát, most megérkezett. Aki még nem kapta volna meg, azok megnyugtatására, mutatjuk, mire lehet számítani.

  Tisztelt Hölgyem/Uram!

  December 26-án beadták az első koronavírus elleni vakcinát Magyarországon. Azóta folyamatosan zajlik a védőoltások beadása az oltási terv alapján. Először az egészségügyi dolgozók kaphatják meg a vakcinát a kórházi oltópontokon, közülük több tízezren már éltek is a lehetőséggel. Az elmúlt napokban a fertőzésnek különösen kitett idősotthonokban is megkezdődtek az oltások. A cél az, hogy az itt élők és dolgozók mielőbb megkapják a védettséget. Ez önmagában több mint ezer intézményt jelent.

  Magyarország eddig közel 20 millió adag vakcinát kötött le különböző nemzetközi gyártóknál. A közös uniós beszerzést a brüsszeli hatóságok végzik, de a kormány több gyártóval is intenzív tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy többféle oltóanyag álljon rendelkezésre. Jelenleg két gyártó (Pfizer, Moderna) vakcinája rendelkezik hatósági engedéllyel és kezdte meg a vakcinák szállítását az európai országokba, köztük hazánkba. Mindkét vakcinatípus esetében két oltás szükséges a védettséghez.

  Már több mint egymillió magyar állampolgár regisztrált a koronavírus elleni oltásra, ez azt mutatja, hogy sokan szeretnének élni a lehetőséggel. A vakcina a leghatékonyabb eszköz a kezünkben a koronavírus ellen. Ezért arra kérjük, biztassa regisztrációra családtagjait és ismerőseit is! Az oltással kapcsolatos minden további tudnivalóról értesíteni fogjuk.

  Vigyázzunk egymásra!

  Üdvözlettel:

  Koronavírus Tájékoztatási Központ

 • Azért választottam a Chelsea-t, mert szeretem a Premier League-et. A játékstílusom és a képességeim ehhez a bajnoksághoz passzolnak a leginkább

   – mondta Lucas Piazon 2011-ben, amikor 17 évesen a londoni klubhoz igazolt 6,75 millió fontért a Sao Paulótól.

  Többek között a Juventust is visszautasította a brazil tehetség, aki 2011 nyarán csatlakozott a Chelsea-hez, de 2012 januárjáig, 18 éves koráig nem játszhatott az első csapatban. A tartalékok között és az ifiben viszont igen, és rögtön az első évében elnyerte a legjobb fiatalnak járó díjat a klubnál. A 2012–2013-as idényben pedig bemutatkozott a nagyok között, két Ligakupa-mérkőzésen és egy bajnokin lépett pályára.

  Azóta viszont egyszer sem játszott a csapatban, ellenben hét klubnál is szerepelt kölcsönben, mígnem 2021. január 14-én végleg elhagyta a londoniakat, és aláírt a Bragához. Nem mellesleg a mostani keretben Piazon szolgálta legrégebb óta a Chelsea-t, más kérdés, hogy 10 év alatt mindössze egy bajnoki és két Ligakupa-mérkőzés jutott neki.