Zelma, Rajmund
6 °C
11 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • shutterstock 1663802812
  Fotó: Shutterstock

  A Pesti hírlap 1897. november 28-i számában megjelent anekdota egy egészen más történetről szól:

  Fölfedezése: hogy az oroszlánoknak nincsen nyelve, gyorsan terjedt el. Egész Pest erről beszélt, s Marschalkó János szobrász sok gúny és csúfolódás tárgya lett. Egy darabig csak tűrte, míg aztán egy este, mikor megint bosszantották, nagy haragosan azt mondja: ’No, hát fogadjunk ötszáz forintba, hogy mikor az oroszlán úgy tartja a száját, mint az én kőoroszlánjaim, nem is látszhatik a nyelve, mert mélyen lenn fekszik’. A fogadás megtörtént, és Marschalkó elvitte a barátait egy menazsériába , mely az István téren ütött tanyát, s ott aztán bebizonyította, hogy neki van igaza. Az ötszáz forintot a művész jótékony célra adta .

  Az, hogy melyik történet az igaz, elég könnyen ellenőrizhető, hiszen Marschalkó János az oroszlánokat 1852-ben készítette, és, ha csak nem emésztette magát 1877-es haláláig, nem valószínű, hogy emiatt ilyen tragikusan vetett volna véget az életének.

  Egyébként az oroszlánoknak megvan a nyelvük , - ezt bárki ellenőrizheti - csak nem lóg ki a szájukból. 

   

 • Paris Hilton sokak szemében él botrányhősnőként, pedig a celebritásnak jócskán meg kellett küzdenie a mindennapokkal. Tinédzserkorában a szülei javítóintézetbe küldték, az ott töltött 11 hónap pedig örökre beleégett az emlékezetébe.

  Az ott dolgozók szörnyű dolgokat mondtak nekünk. Folyamatosan azon dolgoztak, hogy rosszul érezzem magam, és bántottak. Azt hiszem, az volt a céljuk,  hogy megtörjenek bennünket. De nem csak szavakkal, mert vertek és fojtogattak is minket. Bele akarták nevelni a gyerekekbe a félelmet, hogy ne merjenek ellenszegülni

  — mesélte az életéről szóló dokumentumfilmben.

  Hilton a minap egy olyan fotót posztolt fiatalkori önmagáról, amin éppen egy mérföldkőhöz érkezett az életében. Ekkor tért ugyan is haza az intézményből, ahol közel egy évig terrorizálták, beszélni pedig akkor nem mert róla a szüleinek, mert a személyzet megtiltotta ezt. Elmondása szerint elvágták a gyerekeket a külvilágtól, és meggyőzték őket, hogy amúgy sem hinne nekik senki.

  Ezek a fotók akkor készültek, amikor 18 éves voltam, és éppen hazaértem az intézetből, ahol szörnyű dolgokat éltem meg. Látom a fájdalmat a szemeimben. Traumatizálva voltam, de úgy tettem, mintha minden rendben lenne, próbáltam kizárni a fájó emlékeket

  — szemlézte Perez Hilton.

 • Múlt héten jelent meg a WandaVision című sorozat első két része a Disney+ streaming oldalán, amivel kezdetét veszi a Marvel 4. fázisa is. 

  clke
  Fotó: youtube

  Most már a sorozatok és mozifilmek erősen kapcsolódnak egymáshoz, ezért érdemes figyelemmel követni, hogy mindig naprakészek legyünk. A második előzetesben sikerült egy Billieuwuz nevű Twitter-felhasználónak kiszúrnia a hatalmas bakit, amin pörögnek most a fanok. 

  A baki: A jól ismert tetőtől talpig bordós színárnyalatú Vision karjának a fehérsége, amint kikandikál hintázás közben az előzetes 01:03. másodpercnél egy villanásra.

  A twitteren csak ennyit közölt a felhasználó: “bye”

  Nem lennénk a sminkesek és a vágók helyében, akiknek nem sikerült ezt kiszúrni és javítani, aztán lehet, hogy a sorozatban már ki lesz színezve Vision karja utómunkával. Majd meglátjuk.

 • Joe Biden amerikai elnök mellett a kutyáját, Majort is beiktatták, igaz őt még vasárnap. Ezzel ő lett a Fehér ház első menhelyről örökbefogadott ebe. Beköltözése alkalmából még gyűjtést is szerveztek, ahol 200 ezer dollárnyi adomány gyűlt össze, az összegből pedig különböző állatmenhelyeket fognak támogatni. 

  Az amerikai elnökök hagyományosan magukkal költöztetik a háziállataikat, így a Fehér Házban lakott már kutyán kívül jópár macska és ló, sőt, még kecskék, madarak és hiéna is. A Trump család nem tartott házi állatot, így 4 év után újra ugatás töltheti majd be a termeket. 

  A Biden családnak egyébként van még egy kutyája Champ, akit 2008-ban fogadtak be. Tőle már nem idegen a politika, ugyanis lakott az alelnöknek kijelölt helyen Washingtonban, amikor még Biden töltötte be a posztot Barack Obama idején.