Vanda, Paula
-4 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Miközben a No Time to Die című, 25. Bond-film bemutatóját egyre halogatják, egy magyar reklámfilm készült a 007-es ügynököt idéző kulisszákkal. A gödöllői királyi kastélyban forgott alkotásban kizárólag magyarok vettek részt, a zenéje is magyar szerzők műve, amelyet Erdőhegyi Brigitta ad elő a filmben.

  Közel száz kiló voltam a forgatás napja előtt két és fél hónappal, ezért nagyon sokat edzettem, hogy beleférjek a rám szabott öltönybe. 15 kilóval lettem kevesebb, de egy életre szóló emlékkel több. Megérte 

  – mondta a főszereplő, Tordai István.

 • Juno és a nagy sikerű Az Esernyő Akadémia sztárja három év után adta be a válópert. A 2018 januárja óta házas színész Manhattanben indította el a folyamatot.

  Elliot Page 2017-ben kezdett el posztolni Emma Portner nevű barátnőjéről, a titkos esküvőjüket is az Instagramon jelentették be. Portner egyébként táncosnő és koreográfus, a New York-i Broadway Dance Center tanára, sőt Justin Bieber videoklipjében és turnéján is együtt dolgozott az énekessel. A házaspár két hónappal azok után válik, hogy Elliot Page transzférfiként coming outolt. Korábban Ellen Page néven volt ismert, leszbikusként aposztrofálta magát. 

 • 2019 szeptemberében például egy gazdát több mint 5000 euróért perelt be nyaraló szomszédja, mert a kacsái túl hangosan gágogtak. A kacsák gágogása a szomszédok állítása szerint, lehetetlenné tette újonnan vásárolt villájuk teraszának élvezetét.

  Maurice közkakas megmentése

  Ugyanebben az évben hasonló pert indítottak a gazdák ellen a szomszédjaik Maurice kakasuk kora reggeli kukorékolása miatt, amely majdnem a kakas életébe került, ezért online petíciót is indítottak a madár életének megmentésére. Egy évvel korábban pedig két, Dél-Franciaországban nyaraló ember arra kérte egy kisváros polgármesterét, hogy rovarirtóval ölje meg a helyi kabócákat, mert a rovarok túl zajosnak bizonyultak.

  Bár az összes felsorolt példában a bíróság a gazdák mellé állt, ugyanakkor ezek a problémák a vidéki és városi területek közötti évszázados feszültségekre utalnak. A feszültségek tavaly csak erősödtek, miután a gazdag párizsiak tömegesen menekültek nyaralóikba a legutóbbi pandémiás bezárások idején, viszont a vidéki élethez kötődő zajok és szagok már nem tetszettek nekik.

  Joël Giraud, a vidékfejlesztési miniszter sajtóközleményében üdvözölte a jogszabályt, amely előrelépés a vidéki élet védelme érdekében.

  Vidéki területeink nemcsak tájak. Ezek olyan hangok, illatok, tevékenységek és gyakorlatok is, amelyek az örökségünk részét képezik. Fontos integrálni ezeket, és ez a törvényjavaslat 1. cikkelyének célja, a környezetvédelmi kódex meghatározása a természetes szárazföldi és tengeri környezetre jellemző hangokra és szagokra vonatkozóan. 

  - írta Giraud.

  Ez igazi győzelem a vidéki közösségek számára.

  – tette hozzá a vidékfejlesztési miniszter.

 • Még majdnem egy hónap van a bemutatóig, de máris rekordokat döntöget az HBO Max új sorozata. Az ötrészes It’s a Sin című dráma részei az Egyesült Királyságban premier előtt megtekinthetők, a széria sikere pedig máris vitathatatlan. 

  Az 1980-as években játszódó sorozatban három fiatal srác életét követhetjük végig, akik 18 évesen kerülnek el otthonról, és a brit főváros homoszexuális színterén találják meg önmagukat. Felnőtté válásuk során olyan nehézségekkel szembesülnek, mint az előítélet, az elutasítás, valamint az akkoriban új keletű és gyógyíthatatlan betegség, az AIDS. A szereplők között olyan húzónevek is vannak, mint Neil Patrick Harris vagy Stephen Fry, főszerepben pedig a Years&Years zenekar frontembere, Olly Alexander látható. 

  Red Production Company
  Red Production Company

  A Channel 4 streamingszolgáltatónál a tervezettnél korábban elérhető sorozat múlt pénteki premierjét 1,9 millióan követték végig, ami a csatorna történetében egyedülálló, az elmúlt három évben ez a legjobban teljesítő dráma a fiatal korosztály (16–34 évesek) körében. 

  A teljes sorozat várható premierje február 18-án lesz.