Móric
9 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az igazságügyi miniszter nemrég a különféle halászleveket szavaztatta meg kommentben az oldalán, amit nagyon úgy tűnik, hogy Orbán Viktor elirigyelt tőle.

  A miniszterelnök –  Varga Judithoz hasonlóan – halászleves fotóval jelentkezett. Bár igaz, ami igaz, sör és gyufatészta helyett az ő tányérja mellett kenyér volt az asztalon. A kommentgeneráló kérdést viszont ugyanúgy feltette: 

  Szegedi vagy bajai?

  És ahogy az látszik is, a poszt igen szép számú reakciót eredményezett.

  A kormányfő azonban sokkal cselesebben fundálta ki a dolgot, nem sokkal később elárulta, hogy nála bizony egy harmadik fajta lé a nyerő.

  Se nem Baja, se nem Szeged, úton a határra

  – írta a fotó mellé, amellyel az Algyői Halászcsárdát igyekszik népszerűsíteni. 

    

 • Chris Martin a dél-koreai szupersztár csapattal készített dalt. 

  My Universe címmel jelenik meg pénteken az a nóta, amely a Coldplay és a BTS együttműködéséből született. Már egy előzetes is érkezett – a dal egyébként a hírek szerint angol és koreai nyelven is elérhető lesz. 

 • Hamarosan bemutatják a Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök őszödi beszédét feldolgozó, Elkxrtuk című filmet, amelynek plakátját most az exkormányfő kicsit átrajzolta. 

  Erős a marketing, biztos nincs olyan, akinek nem jött még szembe az októberben érkező Elkxrtuk című mozi plakátja. Gyurcsány Ferenc is láthatta már párszor, és úgy tűnik, kellőképp megihlette az alkotás, el is készítette rá a saját verzióját – vagy ha nem is ő maga, a megosztással mindenképp üdvözli a gyártó kreativitását.

  2010 óta a mozikban. De már nem sokáig vetítik...

  – kommentálta a széttrollkodott képet, amelyen Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Rogán Antal, Tiborcz István és Semjén Zsolt szerepel. 

 • Szeptember 22-én, azaz ma, szerdán van az őszi nap-éj egyenlőség, mellyel elkezdődik a 2021-es csillagászati ősz. Hogy egészen pontosak legyünk: 2021. szeptember 22-én, 21 óra 20 perckor.

  Az északi féltekén beköszöntő csillagászati tavaszt ünneplő Google doodle (2021. szeptember 22.)
  Az északi féltekén beköszöntő csillagászati tavaszt ünneplő Google doodle (2021. szeptember 22.)
  Fotó: Google

  Ma a nappal és az éjszaka egyenlő hosszúságú lesz, ezt követően december 21-ig folyamatosan rövidülnek a nappalok az északi féltekén, így tovább lesz sötét, mint világos. Az ősz beköszöntét a budapesti időjárás is érzékelteti ma, s ha valaki megnyitja a Google keresőt, az láthatja, ahogy a keresőóriás egy sünnel és lehulló levelekkel ünnepli a napot.

  Akik a déli féltekén élnek, azok egy tavaszi növények között sétáló, fején virágkoszorút viselő sünt láthat, hisz a bolygó azon részén most (vagyis holnap, szeptember 23-án) kezdődik a csillagászati tavasz.

  A déli félteke tavaszát ünneplő Google doodle sün (2021. szeptember 22.)
  A déli félteke tavaszát ünneplő Google doodle sün (2021. szeptember 22.)
  Fotó: Google

  Thaiföldön a mor lam királynőjének tartott énekesnő, Bunpheng Faiphiuchai születésének 89. évfordulójáról emlékezik meg a Google, míg Uruguay-ban a helyi pedagógusnapot ünneplik ma, így ott a keresőóriás tanárokat és diákokat szimbolizáló méheket rak kezdőlapjára.

  Ha valakit érdekelnek az elmúlt évek doodle-jei, ide kattintva átböngészheti őket és olvashat hátterükről. Ja, és ne felejtsék el megfigyelni, hogy minden apró animációban el van rejtve a Google neve!