Tas, Anasztázia
1 °C
8 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 109 éve süllyedt el a Titanic. A hajóról, a személyzetről, az utasok utolsó óráiról több városi legenda kering, amelyek ellenállhatatlan romantikába burkolják a sztorit. Lássuk most a három legtipikusabbat.

  • A legenda szerint a Titanicot elsüllyeszthetetlenként hirdette a White Star hajótársaság, de a korabeli sajtóban semmi nem utal erre, arra inkább, hogy a Titanicot az addig épült legnagyobb és legfényűzőbb óceánjáróként aposztrofálták.
  • A hajó fedélzetén a zenekar tagjai a túlélők beszámolója szerint az utolsó percekig játszottak, noha a közelükben mindenki menekült és pánikolt. A legtöbb túlélő úgy emlékszik, hogy a Közelebb hozzád, Istenem című XIX. századi keresztény himnuszt adták elő. Az a városi legenda is tartja magát, hogy a zenészek magyarok voltak, de a zenekart angolok, skótok, egy francia és egy belga tag is erősítette.

  Ellenőrizhetetlen az is, hogy amikor a hajó jéghegynek ütközött és a fedélzetre jókora jégdarabok zúdultak, JJ Astor állítólag így kiáltott fel: “Jeget kértem a whiskymhez, de ennyi azért túlzás”.

 • Így jár az, aki 8 részen keresztül pakolja egyre magasabbra a lécet, hoz be egyre elképesztőbb dolgokat, a fizika törvényeit teljesen megalázó jeleneteket. A 9. rész előzeteséből az jön le, hogy kidurrant a lufi, már csak saját magukat próbálják halálos iramban utolérni. 

  Képernyőfotó 2021-04-15 - 7.36.06.png

  Az előzetes alapján csak az a jelenet mondható hajmeresztőnek, amiben egy lopakodó repülővel kapnak el röptében egy izomautót. A többi már mind olyan, amit láthattunk korábban ugyanettől a brigádtól. Jó, a giga erős mágnes azért új elem, amivel olyan üldözéses jeleneteket idéznek elő, amik csak nyomokban tartalmazzák a valóságban működő fizikai törvényeket. Innen már tényleg csak az jöhet, hogy a következő részben valahogy fellövik magukat az űrbe a kocsijaikkal, aztán ott üldözik egymást.

 • A The Rolling Stones és a Foo Fighters frontembere, Dave Grohl összeálltak, hogy egy új, közös számmal jelentkezzenek. A szöveget a koronavírus-járvány, az összeesküvés-elmélet hívők és az oltásellenesek ihlették. A dalban, amely az Eazy Sleazy címet kapta, Mick Jagger énekel és gitározik, Dave pedig a többi hangszer megszólaltatásáért felel. 

  Meg akartam osztani ezt a dalt, amit a karantént elhagyva írtam, némi optimizmussal, amire most nagy szükség van. Köszönet Dave Grohlnak, hogy beugrott dobolni, basszusgitározni és gitározni, nagyon szórakoztató volt veled dolgozni. Remélem, hogy mindannyian élvezni fogjátok az Eazy Sleazyt!

  - írta Mick Jagger az Instagram-oldalán.

  A 77 éves énekest egyébként már beoltották, többek között erről is mesélt bővebben a Rolling Stone magazinnak

  (Forrás: Rolling StoneHuffpost)

 • A Buckingham palota hivatalos Instagramján tették közre azt a képet, amin II. Erzsébet és Fülöp herceg hét dédunokája körében látható (a létszám azóta kétszámjegyűre, vagyis 10-re emelkedett).

  A nagyon cuki képet maga Katalin hercegné készítette még 2018-ban, ezért nem szerepel rajta például Archie, Harry herceg és Meghan Markle közös gyereke és a legifjabb dédunoka sem, aki a fürdőszoba padlóján látta meg a napvilágot.