Hermina
15 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az Amazon Prime streamingre készülő exkluzív sorozatról egy fotót és egy premierdátumot osztott meg Twitteren a gyártó.

  A tweetből kiderül, hogy 2022. szeptember 2-től lesz nézhető az első évad első része az Amazon Prime-on, azaz bő egy évet kell még várnia a rajongóknak, mielőtt visszatérhetnek Középföldére. Az új részek heti lebontásban érkeznek majd, az egyelőre azonban nem tiszta, hogy hetente egyesével vagy a The Boys terjesztéséhez hasonlóan minden héten több résszel.

  A sorozat a Másodkorban játszódik majd, több ezer évvel A hobbit és A Gyűrűk Ura könyvek, illetve filmek történései előtt. Ennél többet azonban egyelőre nem tudni róla.

  Ha a képet jobban megnézzük, valószínű, hogy azon Valinor királyságának legszebb városát, Valmart láthatjuk, a háttérben pedig a Fák éveiben a fény forrását adó Telperion és Laurelin, Valinor Két fája ragyog.

  A sorozat első évadára 465 millió amerikai dollárt költ az Amazon, a premiert pedig 240 országban tervezik egyidejűleg elérhetővé tenni a Prime Video szolgáltatáson keresztül.

 • Párizs ideiglenes műalkotása 16 napig lesz megtekinthető, méghozzá 2021 szeptember 18 és október 3-a  között. A Diadalív 25.000 négyzetméter újrahasznosítható ezüstkék polipropilén szövetborítást kap, illetve 3000 méter piros kötéllel lesz átkötve.

  A kortárs műalkotás Christo, a bolgár származású „csomagolóművész” munkája. A 84 éves land-art- és installációművész ez év tavaszára tervezte a projektet, de a beburkolás a koronavírus-járvány miatt őszre tolódott.

  A művésznek nem ez az első ilyen jelegű munkája, 2009-ben elhunyt feleségével, Jeanne-Claude-dal a világ több emblematikus épületének becsomagolásán vannak túl. Nevükhöz köthető például a Sydney melletti tengerpart egy darabkájának becsomagolása (1960), a párizsi Pont Neuf becsomagolása (1985), mi több: a berlini Reichtstag (1995) elfedése is. 

  A csomagolás folyamatát a youtube-on élő kamerák segítségével követhetik nyomon Párizs szerelmesei.

 • Egy cica vette át a nyugdíjba vonult kutya, Preszton helyét a Tatabányai Mentőállomáson – tájékoztattak róla az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán. 

  Lehet, hogy a macskák legendás megérzése vezette a négylábút a mentőkhöz, nem tudni, de annyi bizonyos az aranyos csöppség besétált a Tatabányai Mentőállomás, ahol a dolgozók nagy erőket mozgósítottak, hogy az állat gazdáját megtalálják.

  Vöröske a mentősök új üdvöskéje.
  Vöröske a mentősök új üdvöskéje.
  Fotó: Országos Mentőszolgálat Facebook

  A cicának nyakörve is volt, amiből az életmentők azt feltételezték, hogy nem kóbor állat, azonban a nyomozás azonban eddig nem járt eredménnyel. Vöröske nem igazán akar hazamenni, imád a mentőknél lenni, sőt, már a szükséges állatorvosi vizsgálatokon is túl van így nagy eséllyel pályázik, elődjének, a nemrég nyugdíjba vonult, Preszton kutyus helyére. 

 • Meggyőződése, hogy frizurája segítette hozzá a győzelemhez.

  GettyImages-1330314372
  Fotó: Clive Mason / Getty Images Hungary

  Igazi szenzációvá vált győzelme után Kiran Badloe, a holland szörfvitorlás, aki igazán egyedi, az Avatár: Aang legendája című animációs rajzfilmsorozat főszereplőjéhez hasonló frizurával ért célba Tokióban.

  A mesében Aang egy 12 éves fiú, akinek a szél irányítása mellett megvan rá a képessége, hogy akár mind a négy fő elemet elsajátítsa, így egészen helyénvalónak tűnik, hogy a 26 éves olimpiai bajnok tiszteletét rótta a főszereplő előtt.

  Az egész egy gyerekről szól, aki irányítja a szelet és a természet más elemeit is, hogy valami jót hajtson végre — ugyanezt teszem én is. Egységben kell lennem a széllel, a vízzel és minden mással körülöttem, hogy sikereket érjek el

  — mesélte győzelme után Kiran, majd hozzátette, hogy úgy érzi, különleges frizurája egyértelműen segítette a verseny során.

  (Forrás: Metro)