Franciska, Fanni
-5 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Cloud9+ énekese, Szivák Zsolt és a Halott pénz énekese, Járai Márk közös dallal búcsúztatják zenésztársukat, Siklósi Örsöt, aki még február elején hunyt el váratlanul.

  Egy nagyon fülbemászó és szép akusztikus dallal emlékeznek meg az AWS énekeséről. A dal címe Mezítláb, és vasárnap óta elérhető a YouTube-on.

 • A németek ismertek arról, hogy imádnak új összetett szavakat megalkotni. Úgy néz ki, a koronavírussal kapcsolatos helyzetek leírásában is serénykedtek, ugyanis közel 1200 új szót találtak ki.

  Ilyen például a Gesichtskondom, vagyis arckondom, ami a maszkot jelenti; az olyan embert, aki rest az orrára is felhúzni, úgy hívják, hogy Maskentrottelm, vagyis maszkidióta. A kialakult, lábat összeérintő köszönésre pedig a Coronafußgruß kifejezést használják. A sörözés sem maradhatott ki, lévén mégiscsak németekről van szó, ezért született meg az Abstandsbier szó is, ami magyarul távsörözésre fordítható. 

  (via: Huffpost)

 • Instagramon tette közzé azt a rövidke kis videóját egy blogger (alhaqab201), amiben most kivételesen nem egy átlagos Norvég reggellel találkozhatunk, amiről már írtunk néhány hete, hanem egy napsütéses tavaszi reggelt tekinthetünk meg egy Førde nevezetű településen.

  norway.png
  Fotó: alhaqab_201 / instagram

  Méghozzá mindezt egy gyönyörű erkélyről, ahol megvan terítve a reggelihez és közben egy csodálatos folyóra nézhetünk étkezés és kávézás mellett.

  Valószínűleg sokan vágynak hasonló helyre, főleg most, ezekben az időkben, amikor már az túra, hogy lemegyünk a patikába. Amíg nincs fejlemény, addig is maradnak az álmodozások.