Rudolf
2 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Máig népszerű a Warner legendás rajzfilmfigurája, Daffy Duck, azaz magyar nevén Dodó kacsa, akit elsősorban üzleti céllal alkotott meg 1937-ben a stúdió. Szüksége volt a filmgyárnak egy ellenmondásos és beszédhibás kacsára, mert ekkor már Disney Donald kacsája óriási sztár volt ilyen tulajdonságokkal. Ezek után született meg Tex Avery és Bob Clampett tollából a karakter, aki lényegében állandóan verseng Tapsi Hapsival. 

  Dodó népszerűsége is abban rejlett, illetve rejlik, hogy nem egy idealizált karakter, hanem mindennapi emberi vágyak, tulajdonságok fogalmazódnak meg személyében, néha kifejezetten gonosznak is nevezhető. Az amerikai animáció aranykorában százharminc kisfilmben szerepelt, elsősorban a Bolondos dallamokban, de az óriási sikerű Space Jam mindkét részében szintén helyet kapott.

 • A múltkori dédunokás cukiskodás után most egy másik képet is megosztottak Fülöp hercegről, ezúttal a Twitteren. A kiírás szerint II. Erzsébet kifejezett kérése volt, hogy nyilvánosságra hozzák a fotót, amin ő és a nemrég elhunyt Fülöp herceg látható. A felvétel 2003-ban készült Skóciában, ahol láthatóan nagyon jól érezték magukat.

 • palik.fut1
  Fotó: TV2 / Palik László az Exatlon műsorvezetője

  Az Exatlon műsorvezetője a kellemeset a hasznossal párosította, és szokásos testedzése, azaz futás közben árult el titkokat a sportshow jövő heti eseményeiről. A Bajnokok és a Kihívók csatája továbbra sem lesz unalmas, hiszen a főnyeremény mellett számos dologért versenyezthetnek az atléták. 

  Nagy bevásárlás plusz, Villa-élmény, Joker, extrapontok mindennap, már felsorolva is nagyon pörgősnek hangzik a műsorvezető kedvcsinálója. Ráadásul várhatóan dupla erőbedobással fognak küzdeni a játékosok, hiszen a bevásárlás győztesei kapcsolatba léphetnek valamelyik korábbi ikonikus csapattársukkal, például a Bajnokok Szabó Franciskájával vagy a Kihívók Nagy Danijával.

 • Egy medve tévedt be a kaliforniai Pasadena egyik otthonába, ahol két ádáz terrierrel találta magát szembe. A kutyák ugatása is elég volt ahhoz, hogy eliszkoljon a helyszínről. 

  Deedee Mueller, a kutyák és a ház tulajdonosa elárulta, hogy éppen szundikált a szobában, amikor felébredt az éktelen ugatásra. Ekkor látta meg, hogy mi történt, úgyhogy hirtelen nagyon megijedt.  De a Facebookra már nevetős emojikkal rakta ki a felvételt, ahol az egyik kommentelő a kutyák méretét firtatta, de erre Mueller csak annyit írt, hogy  

  Ők nem tudják, hogy kicsik. 

  A medvék valamiért vonzódnak ehhez az ingatlanhoz, ugyanis Muellernek több mint 30 videója van a ház környékére tévedő medvékről. Itt van egy másik felvétel, ahol a két terrier szintén felveszi a kesztyűt egy medvével szemben: