Rudolf
2 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • ugratas.png
  Fotó: twitter / WESH

  A floridai Daytona Beachen döntött úgy egy autós, hogy kipróbálja milyen lehet a Halálos iramban filmekben élni. A felvonóhíd előtti sorompó előtt felgyorsított, áttörte, majd teljes gőzzel átugratott az éppen felnyíló hídon. Ezután, mintha mi sem történt volna, továbbhajtott. 

  Valami lehet a levegőben vagy a vízben, esetleg a benzinben a környéken, mert nem sokkal az eset előtt egy motoros is abszolválta az ugratást ugyanazon a hídon. 

  (via: HuffPost)

 • Biztos felmerült már másokban is a kérdés, mondjuk egy pihentető, énidőt kimaxoló, relaxációs forró fürdő esetében, hogy miért van az, hogy nem lehet normálisan elférni abban a hülye kádban. Vagy a lábunk, vagy a felsőtestünk a kelleténél nagyobb felülete nincs víz alatt. Nyilván nem égető probléma, de még nyugtatóbb lehetne egy ilyen fürdő, ha nyaktól felfelé nem lógna ki semmije sem a vízből az embernek.

  giphy (54).gif
  Fotó: giphy.com

  A válasz nem is olyan egyszerű. Egyrészt foghatjuk a fürdőszobák átlagos méretére is. Angliában is ezekhez igazítják a kádak méretét. Kevés négyzetméterre elég nehéz lenne berakni egy hatalmas méretű kádat, nem? Másrészt a fürdési szokások is átalakultak. Régebben ritkábban fürödtek az emberek, akkor indokolt volt, hogy legalább azon a heti egy alkalmon rendesen tele legyen a kád. De akkor sem voltak minden esetben óriási méretűek a kádak, mivel azokat öntöttvasból készítették, így a súlyuk miatt is nehezen voltak mozdíthatók. Manapság a napi egy, sőt két alkalommal is megejtett tisztálkodást gyorsabb tusolással oldják meg az emberek, nem órákig tartó kényeztető fürdéssel.

  shutterstock 348524153
  Fotó: Shutterstock

  És nem mellesleg azért találkozik ritkán az ember nagy kádakkal, mert azok nem kompatibilisek a gyerekekkel. Igazából a kicsik fürdetése miatt vannak ma is kádak, nekik meg nem kell olyan nagy. 

  És persze a nagyságnak ára  is van.

  Összegezve: a kádak azért ekkorák, mert a mai fürdőszobák méretéhez vannak igazítva, és a napi tisztálkodási szokásokhoz, valamint a gyerekfürdetési funkcióhoz.

  (Mentalfloss)

 • A csoda kutyáról még márciusban került fel a netre az a a felvétel, amin magát is meglepve átnyargal egy teli medencén. 

  Vagyis átfut a víz felszínén. 

  A felvételen látható, hogy éppen kerti parti van (valószínűleg maga a videó is egy párhuzamos univerzumban készült) és mindenki a medence partján ácsorog. A kutya pedig véletlenül belesétál a medencébe majd ahelyett, hogy belepottyanna, önnönmagát is meglepve gyorsan átszalad rajta. 

  A varázslathoz hozzátartozik, - egy kicsit visszazökkenve ebbe az univerzumba - hogy a medence felszínére egy háló van kifeszítve, ezért nem esett bele az eb. 

  A felvétel egy másik, kerti partis valóságból, ahol egy kutya az új megváltó, itt tekinthető meg:

 • Az Airbnb lakás és szoba megosztó oldalon hirdeti valaki azt a lakást, amit a híres Jóbarátok sorozatban látott helyszínek ihlettek meg. Sajnos nem tudjuk, hogy mennyibe fájhat akár csak egy éjszaka, de a videónak köszönhetően betekintést nyerhetünk a sorozat színvilágába és hangulatába. Láthatjuk, hogy a Jóbarátok négy híres helyszínéből lett összeolvasztva a lakás dizájnja, így például szemügyre vehetjük Mónikáék ajtaját és lakásuknak színvilágát, de Chandlerék csocsó asztala és plüsse is beköszön a fali képpel együtt, és persze részben hasonlít a sorozatban látott kávézói kanapéra a nappaliban elhelyezett ülőgarnitúra is. Ha esetleg valakinek gitározni támadna kedves, akkor Phoebe hangszerén el is játszhatja a Büdös macska című nótát, mivel a karakter híres gitárja is helyet kapott a lakásban.

  A kisebb-nagyobb különbségeket leszámítva, igényes munkát végzett a lakás tulajdonosa.

  A lakás egyébként Beverly Hillsben helyezkedik el, és állítólag remek központi helyen van.