Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Brendan Fraser és Jamie Lee Curtis Oscar-díj átvételének pillanatánál már csak Ke Huy Quan színpadra menetele volt talán a legmeghatóbb, amikor a színész megölelte a rég nem látott Harrison Fordot. A könnyekkel teli érzelmes találkozás Ford és Quan régi barátságának köszönhető, akik 1984-es Indiana Jones és a végzet temploma című filmben játszottak együtt, közel negyven évvel ezelőtt.

    Ennek a barátságnak az eredetét láthatjuk a most közzétett fotókon, amelyeket Eva Sereny készített, amikor annak idején együtt lógtak a forgatások között. Ke Huy Quan, ekkor mindössze 12 éves kezdő színész volt, az akkor már szupersztár Ford pedig 40. Így már mindjárt érhetőbb miért borultak egymás nyakába, amikor Quan a Minden, mindenhol, mindenkor című filmben nyújtott alakításáért megkapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést. Íme a párosról készült felvételek egykor:

  • Egy nem mindennapi motorkerékpár került a piacra, amely ugyanabból a fajta minőségű alumíniumból készült, mint amit az amerikai űrkutatási hivatal, vagyis a NASA használ. Az Eve Odysseyt úgy tervezték, hogy egy száguldó ezüst nyílvesszőre hasonlítson. Bevallottan sci-fi témák inspirálták a motor vietnami gyártóját, hogy a jármű minden egyes központi alkatrészét a NASA űrhajó ötvözetéből alakítsa ki. Tehát ez a motorkerékpár egyetlen karosszériába zárja a teljes világítási rendszert, a kormányt, a gáztartályt és az ülést. A motort és a mono lengéscsillapítós hátsó felfüggesztést a motorkerékpár L alakú segédvázába integrálták. A motorkerékpáron belüli kisebb alkatrészek, mint például a lámpák, a kormány és a karok, szintén alumíniumból készültek egyedi tervezésre. Egy limitált szériás, 125 köbcentis Honda motor található benne, amely 105 kilométer/órás maximális sebességet produkál, mindezt a 120 kilogrammos könnyű súlyának köszönhetően.

  • Ezen a hiteles felvételen egy 3 méter hosszú tigriscápa pörög, miközben egy etető könnyedséggel forgatja. Az egyik képen jól látható, ahogy az búvár megforgatja a cápát, miközben az bonyolult és játékos etetési táncot jár. A nőstény tigriscápát, Kimet az orrán lévő pöttyös bajuszról és a farokúszóján lévő hét centiméteres hasadékról lehet azonosítani. Bár vadnak látszik, ugyanakkor szeret játszani és szerepelni, miközben etetik. Ezeket a képeket Amanda Williams búvároktató és fotós készítette a Grand Bahama szigetnél lévő Tiger Beachen.

    „Ez volt az alkonyati merülésünk egy egyhetes kiránduláson a Tiger Beach nevű helyen – mondta Amanda. – Szeretem eloszlatni az olyan hamis elképzeléseket, mint például, hogy a cápák emberevők. Ezek az állatok csak cápák próbálnak lenni, azt teszik, ami ösztönös számukra: esznek, vándorolnak, szaporodnak és életben maradnak más ragadozók elől. Ha Kimnek szándékában állt volna kárt okozni bennem, nem tartotta volna behúzva a fogait. Ehelyett szelíd vizsgálatot végzett az egyetlen eszközzel, amellyel a látásán kívül tovább vizsgálódhatott, és ez az orra alatti receptorai, azaz ampullae lorenzini”.

  • Egy fiatal anyuka, aki elutazott egy csajos nyaralásra Törökországba, hogy túljusson a szívfájdalmán, végül találkozott a jövendőbelijével. Amy Ugurlu 2020 júliusában egy barátnőjével Kusadasi tengerparti üdülőhelyre utazott, hogy egy szakítás után ideiglenesen elmeneküljön az otthoni élet elől. Egy bárban egy Mahsum Ugurlu nevű fiatal férfi felkeltette a gyermekes anyuka figyelmét, és a pár beszélgetni kezdett, de nem cseréltek elérhetőséget, amikor elváltak.

    A 34 éves nő elmondta, hogy miután visszatért az útjáról, rábukkant a férfi Facebook-profiljára, így bejelölte ismerősként, és 20 perccel később Mahsum már videóüzenetet is küldött neki. A kezdeti csevegés után a pár randizni kezdett, és Amynek kétszer is sikerült visszatérnie Törökországba, mielőtt a világjárvány zárlatszabályai miatt az országot vörös listára tették, és nyolc hónapra elváltak egymástól. A szerelmespár azonban annyira elszánt volt, hogy 2021 júliusában Kijevbe repültek, majd végül könnyes búcsút vettek és visszatértek hazájukba. A 25 éves Mahsum csak 2022 februárjában költözött Skóciába, majd a pár hét hónappal később, szeptemberben összekötötte az életét.