Ferenc
10 °C
29 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • GettyImages-1187547992
  Fotó: Rodin Eckenroth / Getty Images Hungary

  Gina Carano botrányos körülmények között távozott a Disney+ Star Wars-sorozatából, a The Mandalorianból, miután a maszkellenes, Trump-párti egykori MMA-harcos színésznő a holokauszt zsidóihoz hasonlította Amerika republikánusait. Két évad után írták ki a szériából, pedig külön spin-offot is terveztek a karakterével, de a jelek szerint február óta

  megenyhültek a Disney és a lucasfilm fejesei.

  A 39 éves színésznő ugyanis szerepel a Disney által, egyelőre csak marketingcélból  közzétett listán, amelyen az Emmy-díjra jelölt sztárjait mutatja be. A korábbi közlemény szerint a gyűlöletkeltő posztjai miatt nemkívánatossá vált Gina Caranót a legjobb mellékszereplő díjára tartják érdemesnek.

  A The Mandalorianból összesen 22 színészt jelölnek különböző kategóriákban, köztük

  • Pedro Pascalt,
  • Giancarlo Espositót,
  • Mark Hamillt
  • és Ming-Na Went is.

  Íme egy jelenet, amely megmutatja, hogy a Cara Dune-t alakító színésznő milyen keményen megdolgozott a jelölésért:

 • GettyImages-1191647093
  Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

  Ha valaki nem figyel, akkor hamar összekeverheti azt a sok angol zenekart, amit az ország kitermelt a világ popkultúrája számára. Itt van például a Blue, amit csak egy betű választ el az egyik leghíresebb angol rockegyüttestől. 

  A Blue fiúzenekar az alábbi örökbecsű szerzeménnyel lopta be magát a köztudatba még 2001-ben:

  Az egyik énekes a Blue-ból, Antony Costa osztotta meg a zenekarok történetének valószínűleg legkínosabb incidensét egy podcastben. 

  2001-ben adtuk ki az első kislemezünket, nagyon jól mentek a dolgok, még a Milánói Divathétre is meghívott minket Donatella Versace. … Kaptunk egy privát gépet, odarepítettek minket. Leszálltunk, elmentünk a divatbemutatóra, és utána azt mondták »nézzétek, azt akarjuk, hogy találkozzatok Donatellával, mindenkit üdvözölni szeretne.«

  Eddig minden jól alakult, gondolhatnánk, de aztán itt kezdett egy kicsit gyanús lenni a dolog:

  Felsorakoztunk, mintha a királynővel találkoznánk, aztán ránk nézett. Még mondtam is Webbe-nek, hogy »ez egy kicsit furcsa, úgy tudtam, hogy mi vagyunk az egyik vendég, miért nem köszönöm, vagy mondja, hogy örül, hogy eljöttünk?«

  A divattervező ahelyett, hogy megköszönte volna nekik, hogy elfogadták a meghívást, villámgyorsan otthagyta őket. Costa szerint már visszarepültek Londonba, amikor kiderült, hogy nem is őket akarták elhívni, hanem a 

  Blur nevű együttest. 

  A tévedésért valószínűleg az akkori korszellem okolható: 

  Biztos, hogy az történt, hogy odament a PR-oshoz, és azt mondta »legyen itt a Blueh«, ők meg azt gondolhatták, hogy, itt ez az új banda, biztos a Blue-ra gondolt. 

  Ettől függetlenül jól érezték magukat, kaptak egy csomó dizájner ruhát, és buliztak egyet Olaszországban. Soha rosszabb félreértést.

  (via: indy100)

 • Kedvtelésből tartott kecskéiről posztolt Mark Zuckerberg. A cuki bejegyzésében annyit írt: „a kecskéim: Max és Bitcoin”. Néhány óra alatt több mint félmillióan lájkolták, és a felhasználók a kommentszekcióban sem fogták vissza magukat. 

  Max és Bitcoin
  Max és Bitcoin
  Fotó: Marck Zuckerberg Facebook-oldala

  Volt, aki saját kecskés képpel reagált, akadt olyan, aki visszakérdezett, hogy Zuckerberg nem őrült-e meg, sokan pedig arra a következtetésre jutottak, hogy azt akarta üzenni, ő egy Bitcoinmaximalista, azaz rendíthetetlenül abban hisz, a Bitcoin az egyetlen igazi kriptovaluta.

  Legutóbb, amikor a Tesla vezér, Elon Musk posztolt a Bitcoinról, az egekbe szökött az árfolyama. Lehet, Zuckerberg is ezt akarja. Átszámítva jelenleg a Bitcoin csaknem 16,5 millió forintot ér. A Facebook alapítójának elvileg nincs ilyen befektetése.

 • A legtöbb ember el sem tudja képzelni azt a mértékű jólétet és gazdagságot, amiben Bill Gates évtizedek óta él, ezért az Indy100 oldala összeszedett 7 tényt, ami szemlélteti, mennyire gazdag a Microsoft alapítója.

  GettyImages-850154658
  Fotó: Jamie McCarthy / Getty Images Hungary
  1. Bill Gates másodpercenként 4630 dollárt keres meg. Ez közel 1,4 millió forintnak felel meg.
  2. Négyszáz évig megtehetné, hogy minden egyes nap egymillió dollárt költsön el.
  3. A brit monarchiánál körülbelül 66 százalékkal gazdagabb.
  4. Nettó vagyona nagyobb, mint Luxemburg, Észtország és Bolívia GDP-je együttvéve.
  5. Tizenöt dollárt adhatna minden egyes embernek a világon, és még mindig maradna 28 milliárd dollárja.
  6. Nagyjából nyolcvanezer dollárba kerülnek a házában található számítógépek képernyői.
  7. Azért a jótékonykodásról sem feledkezik meg, hiszen az évek során vagyonának 27 százalékát jótékony célokra fordította.

  Az egyik Twitter-felhasználó erre csak ennyit mondott:

  Elegem van abból, hogy nem vagyok olyan gazdag, mint Bill Gates.

  (Forrás: Indy100)