Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Grammy-gálán adott át egy díjat, utána indult meg a komment-cunami.

  GettyImages-1463441557
  Fotó: Timothy Norris / Gettty Images

  Hétfő hajnalban rendezték meg Los Angelesben a 65. Grammy-gálát, ahol Madonna is átadott egy díjat. Az énekesnő meglehetősen ritkán jelenik meg nyilvános eseményeken mostanság, így eléggé meghökkentette a nagyérdeműt már-már felismerhetetlen külsejével.

  El is lepték a netet az erről szóló cikkek és kommentek, a kritika-cunamit azonban most megelégelte a 64 éves popsztár, és Instagram oldalán vágott vissza egy hosszú bejegyzésben az őt bírálóknak.

  „Ahelyett, hogy arra koncentrálnátok, amit a beszédemben mondtam, azaz, hogy legyünk hálásak az olyan előadókért, mint a félelmet nem ismerő Sam Smith és Kim Petras, rengeteget ember úgy döntött, inkább csak a rólam készült közeli fotókról beszél.

  Olyan teleobjektívvel fotózták a sajtófotósok, ami bárkinek az arcát eltorzította volna.

  Már megint a kor alapú diszkrimináció és a nőgyűlölet kereszttüzébe kerültem, ami átszövi az egész világot, amiben élünk. Egy világot, amely nem hajlandó megünnepelni a 45 év feletti nőket, és szükségét érzi, hogy megbüntesse őket, ha továbbra is erős akaratúak, szorgalmasak és kalandvágyóak akarnak maradni.

  Pályafutásom kezdete óta lealacsonyított a média, de úgy veszem, hogy ez egy próbatétel, és szívesen vállalom az úttörő munkát, hogy a mögöttem álló összes nőnek könnyebb lehessen az elkövetkező években”

  – fogalmazott Madonna, hozzátéve: ahogy eddig, úgy ezután sem fog soha bocsánatot kérni kreatív döntésiért.

  A popdíva persze nem hazudtolta meg önmagát, és egy elég bevállalós rövid videót is csatolt posztjához.

 • Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta rendezésében érkezik a Műanyag Égbolt című magyar animációs sci-fi, ami 2123-ban Magyarországon játszódik.

  muny
  Fotó: YouTube

  A hivatalos leírás szerint, ebben a nem túl távoli jövőben, ahol az emberiség túlélésének kegyetlen ára van, egy férfi minden szabályt áthág, hogy megmentse a felesége életét. A főszereplők Szamosi Zsófia és Keresztes Tamás, akik nem csak hangjukat, hanem megjelenésüket is kölcsönözték a figuráknak.

  A hazai bemutató 2023. március 30-án esedékes.

 • A TikTok népét teljesen kiakasztotta az a videós, aki szerint soha nem halunk meg, ráadásul a világ már néhányszor elpusztult, csak nem vettük észre.

  giphy.gif
  Fotó: Giphy

  Joli Moli elmélete szerint az emberek nem halnak meg, helyette tudatuk egy alternatív világba kerül. Ebben az alternatív valóságban úgy élünk tovább, hogy nem emlékszünk a korábbi történésekre, ellenben feltűnhetnek apró dolgok, amelyek azt az érzést keltik bennünk, hogy valami nincs rendben.

  A kvantumöngyilkosság és a kvantumhalhatatlanság egy gondolatkísérlet, amely Hans Moravec nevéhez köthető 1987-ből. Érdekesség, hogy egy évvel később – tőle teljesen függetlenül – Bruno Marchal is felvetette, végül pedig Max Tegmark 1998-ban ki is dolgozta az elméletet. A gondolatkísérlet egyik metafizikai értelmezése a kvantumhalhatatlanság, amely szerint a sokvilág-interpretáció értelmében a tudatos lények halhatatlanok.

  Moli ezek alapján jutott arra a következtetésre, hogy számtalan apokalipszisen estünk már át, csak épp nem emlékszünk rá, ugyanis a tudatunk azóta átkerült egy másik síkra.

  Ha a kvantumhalhatatlanság helyes, akkor úgy ébredsz fel egy párhuzamos univerzumban, hogy fogalmad sincs arról, hogy épp túléltél egy apokalipszist

  – magyarázta Moli.

  Ehhez azonban hozzácsapta a Mandela-hatást, amely sokak szerint az alternatív univerzumot bizonyítéka, miközben a szakértők szerint inkább a meseszövés egyik formája.

  A Mandela-effektus alatt azt értjük, hogy bizonyos dolgokra másként emlékezünk, mint ahogy valójában történtek; ezeket nevezik hamis emlékeknek. A név Nelson Mandela halálához köthető, aki 2013-ban, 95 évesen hunyt el. Egy Fiona Broomer nevű amerikai nő 2009-ben rádöbbent, hogy Nelson Mandela életben van, holott úgy hitte, hogy a Dél-afrikai Köztársaság első fekete elnöke még börtönbüntetése alatt meghalt a kilencvenes években.

  Tévhitét megosztotta az interneten, ekkor pedig elindult a lavina: egymás után érkeztek a beszámolók arról, hogy mások is úgy hitték, Mandela meghalt, sőt akadtak olyanok, akik még a temetésére is emlékeztek. Azóta rengeteg egyéb példát is találni, ami sokak szerint bizonyíték a Mandela-effektusra, ilyen a Monopoly figurája, akinek a tévhit ellenére nincs monoklija, vagy Darth Vader vallomása Luke Skywalkernek sem úgy hangzott el a Birodalom visszavágban, mint ahogy arra sokak emlékeznek.

  A szakértők szerint erre egyszerű a magyarázat: a közösség ereje és az érzelmi befolyás hatással van az emlékeinkre, ráadásul legtöbbször a lényeg marad meg bennünk, nem a részletek.

  A teória a TikTok közösségét is kiakasztotta Moli videóját látva, egyesek szerint lehetetlenség megszökni az örök lét elől, és a halhatatlanság inkább lelombozó, mintsem megnyugtató.

 • Folytatást kap az 1997-es Tudom, mit tettél tavaly nyáron című horrorfilm, ráadásul az eredeti két főszereplő is visszatérhet.

  Jim Gillespie filmje egyébként több számozott epizódot is kapott, azonban az új fejezet a 2018-as Halloweenhez hasonlóan az eredeti történet után veszi majd fel a fonalat, ignorálva a korábbiakat.

  Freddie Prinze Jr. és Jennifer Love Hewitt jelenleg tárgyalnak a visszatérésről, a történetről pedig egyelőre nem lehet sokat tudni, de aki nem ismerné az első részt, íme a Port.hu hivatalos leírása.