Simon, Szimonetta
1 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Akadnak olyan emberek, akiket megáldotta a sors azzal a tulajdonsággal, hogy hiába isznak át egy komplett éjszakát, másnap olyan frissek, mintha mi sem történt volna.

  Azonban a többség nem ilyen szerencsés.

  Kiszáradt száj, szétrobbanó fej és gyomorfájás. Ezek a másnaposság gyakori jelei, amik ellen mindenki másképp veszi fel a harcot.

  Néhányan egész nap ágyban maradnak inkább, míg mások első útja a legközelebbi gyorsétterembe vezet, hogy belapátoljanak magukba némi kalóriát.

  Azonban van egy orvos, aki azt állítja, hogy ezek nem nyújtanak megoldást a másnaposság poklára, amire mindössze egyetlen egy módszer van, ezt viszont nem ajánlja senkinek.

  Dr. Karl Kruszelnicki szerint, amitől rosszul lettünk, az majd meg is gyógyít, vagyis tényleg működik a kutyaharapást szőrével módszere. Azaz, ha túl akarunk esni a másnaposságon, akkor még több alkoholt kellene bevinni a szervezetünkbe.

  Sajnos még egy kis alkohol a gyógymód rá 

  — mondja a 73 éves orvos, aki azzal magyarázza ezt, hogy az alkohol meggátolja, hogy a szervezetünk még több etanolt bontson le, ami gyakorlatilag a rosszullétet is okozza az éjszakázás után.

  A probléma ezzel a módszerrel azonban az, hogy ez a lehető legegyszerűbb módja annak, hogy valaki alkoholista legyen.

  (Mirror)

 • 244056504 5081190525229102 212115371487362157 n
  Fotó: Southsea Folk / Facebook

  A helyiek nem voltak éppenséggel elragadtatva, amikor meglátták azt a dinoszauruszszobrot, ami egy spániel méretével vetekszik, ellenben 35 ezer fontjába (15 millió forintba) került a városnak.

  A körülbelül 46 centi magas szobor, amit az angliai Porsmouth-ban, a Southsea Commonnál állítottak fel, határozottan kisebb, mint elődje, ami a maga 16 méteres magasságával igazi látványosságnak számított, amíg 2010-ben a tűz áldozatává nem vált.

  A „Southsea Dinó” néven ismert óriás pusztulását a helyiek valódi tragédiaként élték meg, ezért is akartak neki emléket állítani a szobornak. 

  El is indult egy gyűjtés az ügyben, hogy összeszedjenek 10 ezer fontot azért, hogy egy kisebb szobrot tegyenek a helyére.

  Íme egy kép az eredeti szoborról:

  Végül nem kevesebb, mint 15 millió forintnak megfelelő angol fontot sikerült összeszedni, ez is jól mutatja, milyen sokat jelentett az eredeti dinoszaurusz a helybélieknek. Így nem csoda, ha kissé kiakadtak a végeredményen.

  „Elkölteni 35 ezer fontot egy dinoszauruszra, őrület” – írta valaki Facebookon, majd feltette a kérdést, hogy hány fiatalokkal foglalkozó intézmény tudta volna használni ezt az összeget.

  Akadt, aki egyenesen szánalmasnak titulálták a szobrot, ami szerinte igazi pénz pocsékolás volt.

  Szobrot állítottak egy kamu dinónak, ami leégett 11 évvel ezelőtt? Csak én érzem, vagy tényleg megőrült a világ?

  – írta egy másik felhasználó.

  (Metro)

 • A 36 éves világbajnok nem akárhogy lepte meg a Mercedes csapatának központjába látogató három kisdiákot, akik mit sem sejtettek arról, hogy a szakállas öregúr maszkja mögött ki is van valójában.

  Lewis Hamilton a látogatás elején egy idős munkásnak adta ki magát a gyerekek előtt, akiket azért hívtak meg, mert az autóiparban szeretnének dolgozni a jövőben, így nagy érdeklődéssel érkeztek a központba.

  GettyImages-1272280954
  Fotó: Rudy Carezzevoli / Getty Images Hungary

  Hamilton arcát profik sminkelték, szinte teljesen felismerhetetlenné vált a maszk alatt az F-1-espilóta, aki végül leleplezte magát a diákok előtt. Majd leültek beszélgetni a tanulás és a pozitív hozzáállás fontosságáról.