Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy Winston Churchill által a II. világháború idején, közel 80 évvel ezelőtt elszívott szivart találtak egy üvegcsében. Churchill a szivart Hugh Stonehewer-Birdnek, a marokkói Rabatban 1943-1945 között ott dolgozó főkonzulnak adta, miután a világháború alatt egy rendezvényt szervezett a volt brit miniszterelnök számára. Hugh a családja szerint egész életében nagy becsben tartotta az ereklyét. Az utókor számára egy üvegfiolában őrizte meg, amelyen egy hivatalos, kézzel írt címke található, melyen a következő áll: Ezt a szivart Winston Churchill 1944. augusztus 29-én, a marokkói Rabatban, a Stonehewer-Bird házaspár által adott vacsoraesten szívta el.

  „A nagyszüleim nagy Churchill-rajongók voltak, a szivart fényképével és a miniatűr figurájával együtt tartották kiállítva. Nagyapám a Külügyminisztériumban dolgozott, és a második világháború ideje alatt Rabatban látta vendégül Churchillt. A miniszterelnök tiszteletére egy vacsoraestet tartottak, és az esemény végén a nagyapámnak adta a félig elszívott szivart. Nagyapám 81 éves korában, 1973-ban távozott el közülünk, és a szivarra azóta is a család vigyáz. De 50 évnyi gondoskodás után úgy döntöttünk, hogy itt az ideje, hogy valaki más is élvezze a szivar birtoklását.” – mondta Hugh unokája.

 • Először Ana de Armas, most meg Lana del Rey...

  Először adott koncertet 2019 óta Lana del Rey, aki a brazíliai MITA fesztiválon lépett fel a hétvégén.

  Az énekesnő nem csak új számokkal, a nemrég megjelent Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd című album dalaival érkezett, de új külsővel is: rövid, göndör szőke parókát húzott, ezzel teljesen megidézve Marilyn Monroe-t. Természetesen az átalakulás csak ideiglenes volt, del Rey később felfedte valódi fürtjeit, mindenesetre közönsége imádta a koncertet feladobó különleges jelenetet.

  (via Page Six)

 • De azért egy apró örömünk lehet a közeljövőben.

  Másfél éve már, hogy új részek érkeztek HBO Max-, ezzel együtt napjaink egyik legsikeresebb sorozatához, az Eufóriához. A sötét tinidráma úgy tűnik, el lehet átkozva, hiszen az első és a második évad premiere közt is meglehetősen hosszú idő, két és fél év telt el, ezt főleg a koronavírus-járvány számlájára lehetett írni. Most a hollywoodi írók sztrájkja tesz keresztbe a szériának, amelynek műsor egyik szóvivője szerint nem hogy nem kezdődtek el a felvételei, de még forgatókönyve sincs, így legalább két év, mire újra visszatérhet a képernyőkre.

  „Nem tudjuk elkezdeni a forgatást, így a műsor premiere – ideális esetben 2025-ben – az alapján lesz meghatározva, hogy mikor dolgozhatunk újra Sammel, aki jelenleg teljesen letette a tollat, sztrájkol” – magyarázta Francesca Orsi, aki szerint Sam Levinson rendező eddig Az Idol című, most hétvégén érkező új showjával dolgozott, így valóban nulla nyersanyaguk van az Eufóriához. Sovány vígasz lehet a rajongóknak, hogy a pletykák szerint egy cameo erejéig a Lily-Rose Depp és Abel Tesfaye főszereplésével készült polgárpukkasztó sorozatban feltűnik majd Maddy Perez karaktere is.

  Ennek ellenére persze nem túl jók a kilátások, és ahogy azt korábban már pedzegették, valószínűleg az Eufóriának is egy nagyobb időugrással kell számolnia a harmadik évadhoz. A színészek már 2019-ben is húszak éveik elején-közepén alakítottak tinédzsereket, az azóta eltelt öt évben, közel vagy épp túl a harmadik X-en ezt már nehezen lehetne hitelesen kivitelezni.

 • Szerinte ennek ellenére is sokan nézték az adásokat.

  Baukó Éva a ValóVilág 4. évadában lett ismert, a közelmúltban azonban főleg azzal került vissza a köztudatba, hogy különböző közösségi oldalakon, netes fórumokon spoilerezte le egy-egy előre rögzített hazai tévéműsor eredményét. Győztesek, vesztesek, kiesési sorrend – a szemfüles olvasók minden információt előre megtudhattak posztjaiból, kommentjeiből. A Blikk most arról kérdezte Baukót, mi volt a célja ezekkel az szivárogtatásokkal.

  Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy ebből anyagi kár nem keletkezett, rengetegen nézték azért ezeket a műsorokat, hogy amiket én megjósoltam, az igaz-e. Egyszerűen fel akartam hívni az emberek figyelmét, hogy olykor nagyon brutális csalásokkal manipulálják a műsorokat. Azt gondolom, hogy elvették az izgalom élményét a nézőktől, mivel átverték őket

  – kezdte az egykori valóságshow-hős, aki húzása miatt nemrég bocsánatot is kért mind a stábtagoktól, mind a tévénézőktől. Ugyanakkor a jogi következményektől nem fél, mint mondja, az első spoilerezés után egyeztetett az ügyvédeivel. Kiderült, mivel nem állt szerződésben egyik csatornával sem, neki ebből semmi problémája nem lehet.

  És hogy honnan tudta ilyen pontosan, mi is fog történni az adott produkciókban?

  „Erre van egy jó mondás: az informátoraimat sosem adom ki. De megnyugtathatok mindenkit, az újabb műsorok végeredményeit is kivétel nélkül tudom, de ezeket már nem fogom spoilerezni.”