Szervác, Imola
12 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nemrég tették közzé azt, a nem túl sokat mutató, ízelítőt, ami a májusban visszatérő Jóbarátok epizódhoz készült. Sajnos sok minden nem derül ki belőle, csak annyit látunk, hogy a hat főszereplő összekapaszkodva bandukol egy elsötétített helyszínen. Majd megjelenik egy felirat, miszerint 

  Az amelyikben, újra összejönnek. 

  Ezzel utalva a Jóbarátok jellegzetes címadásaira. 

  Amit viszont már tudunk, és biztos, azaz, hogy a premier május 27-én lesz.

 • A Sturm nevű propellerfejű szörny a Resident Evil Village-ben (Forrás: Capcom)
  A Sturm nevű propellerfejű szörny a Resident Evil Village-ben (Forrás: Capcom)

  Richard Raaphorst, egy holland filmrendező azt állítja, hogy a Capcom legújabb horror témájú sikerjátéka az ő vizuális ötleteit nyúlta le.

  A Resident Evil: Village május 7-én jelent meg, (mi nemrég teszteltük) és Raaphorst szerint a játékban látható szörnyek közül több is nagyon durván hasonlít az általa rendezett, 2013-as Frankenstein's Army című filmjében láthatóakra. Raaphorst a LinkedInen ment neki a Capcomnak, azzal vádolva a patinás hírű japán céget, hogy az ő engedélye, vagy legalább megemlítése nélkül lenyúlta a szörnyeit.

  A játékban az egyik pályán Ethan Winters-szel, a Resident Evil Village főszereplőjével egy hatalmas, többszintes gyárban kell jó sokáig kavarnunk, Raaphorst korábbi filmjében pedig egy orosz katonai alakulat a második világháború során teszi be a lábát egy őrült tudós - vizuálisan szintén feltűnően hasonló - rejtekhelyére. A közös mindkét játékban azon húsból és fémből felépülő háborús gépezetek szerepeltetése, amelyek ellen a főhősök felveszik a harcot és ezek hasonlítanak bizonyos esetekben szinte teljesen egymásra.

  A A "propellerfejű" szörny a Frankstein's Army című filmből. (Forrás: Dark Sky Films)

  Hogy Raaphorst LinkedInes állításait alátámasztja, (melyekben kiemelte, hogy saját szörnyterveket alkotott, majd konkrétan plagizálással vádolta a Capcomot) összehasonlító képeket is közölt, amiben a Frankenstein's Army-t és a Resident Evil: Village-et láthatjuk. A közölt képekben tényleg könnyű felfedezni, a komoly hasonlóságot, így Raaphorst, vagy (a filmjeit kiadó stúdió) akár perelhetne is. (De erről egyelőre még nincs szó.)

  A Resident Evil Village-ben lévő „propellerfejű” lény: Sturm egyébként egy igen emlékezetes és jellegzetes szörny a játékban és a filmben egyaránt, és hasonlóképpen lesz vége mindkettőjüknek, szóval elég nehéz lenne tagadni a plágiumra vonatkozó vádakat.

  A Capcom még nem reagált az ügyre. Addig is van miért a japán kiadónak örülnie: a SteamCharts szerint szombaton már több mint 106 ezer játékos nyúzta egyidőben a Resident Evil: Village-et, ami rekordnak számít a sorozatban.

  (WCCFTECH)

 • giphy (64).gif
  Fotó: giphy.com

  Nem árusítják tovább a Pokémon-kártyákat az amerikai Targetekben, mivel a gyűjtök egy kicsit elvetették a súlykot. De nem csak a japán animáció rajongói lehetnek szomorúak: se kosaras, se baseball kártyákat nem fog tudni venni senki május 14-től az áruházláncban. 

  A különböző gyűjtői kártyák reneszánszukat élik manapság. A Pokémon-kártyákat gyártó cég rá is kapcsolt, hogy minél több fajta lapocskával kedveskedjen a gyűjtöknek. De ez akkora izgatottságot váltott ki az ilyen dolgokra fogékony emberekben, hogy sokakból szélsőséges magatartást váltott ki.

  Az emberek állítólag már a boltokban is kinyitották a gabonapelyhes dobozokat, hogy ellopják belőlük a mellékelt Pokémon-kártyákat. Sőt, az egyik üzletben történt egy olyan incidens is, amikor valaki fegyvert rántott egy sportkártyák körüli veszekedés során. 

  Japánban pedig valaki még egy kötélen is lemászott, hogy ellopjon egy 9000 dolláros, gyerekeknek szánt lapocskát. 

  A Target már megpróbált fellépni az ügyben ezelőtt is. Nemrég elkezdték korlátozni, hogy a vásárlók hány csomagot vásárolhatnak, és még azzal is fenyegetőztek, hogy bevonják a hatóságokat is, ha olyan embereket találnak, akik az üzleteik mellett táboroznak. Most úgy tűnik végleg megelégelték a dolgot: a vásárlóik és az alkalmazottaik védelmében száműzték a kártyákat a polcaikról. De ne aggódjon senki, nem fosztják meg magukat teljesen a bevételtől, online elérhetőek maradnak a lapok. 

  (via: The Verge)

 • Lisa Kudrow tegnap Conan O'Brien show műsorában beszélgetett a műsorvezetővel, ahol egy történetet is megosztott ritkán látott 23 éves fiáról, aki kiskorában gyakran elkísérte őt a forgatásokra.

  GettyImages-143479952
  Fotó: Nbc / Getty Images Hungary

  Ahogy pedig a legtöbb ember, ő is teljesen odavolt Jennifer Anistonért, ezzel szemben viszont édesanyja karakteréért nem igazán lelkesedett. Jenniferrel rögtön megtalálták a közös hangot és gyerekként gyakran üldögélt a színésznő ölében is. 

  Ezen a ponton Lisa bevallotta, hogy talán túl erős is volt a kapcsolat a kisfia és a színésznő között, de ezt azzal magyarázta, hogy Jent mindenki szereti, és örült neki, hogy ez kölcsönös kettejüknél.

  Aztán, amikor otthon együtt nézték a Jóbarátokat, a kisfia meglátta Jennifer Anistont a képernyőn és felkiáltott, hogy

  Anya!

  Lisa nem vette magára a dolgot, inkább jót nevetett az egészen. 

  (Forrás: EOnline)