Paszkál
10 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • tk3s h mdrum man magnet rapunzel-18
  Fotó: Mediadrumworld/alenuwka_longhai / Northfoto

  Az Odesszában élő Alena Kravcsenko ötéves volt, amikor édesanyja azt mondta neki, hogy egy nőnek legyen csak hosszú a haja. A most 35 éves ukrán nő megfogadta az anyai tanácsot, és azóta nem is vágatta le szőke fürtjeit. Ma már ügyelnie kell,

  nehogy rálépjen a hajára,

  és persze könnyedén a figyelem középpontjába kerül, bárhol is jelenik meg.

  Mindez azonban nem elég neki, az „igazi Aranyhaj” Instagram-oldalán fehérneműs képeivel is próbálja felkelteni az érdeklődést maga iránt. Íme egy válogatás a képeiből:

  tk3s h mdrum man magnet rapunzel-10
  Fotó: Mediadrumworld/alenuwka_longhai / Northfoto
 • Magyarországon állítanak a világon elsőként szobrot a Bitcoin alkotójának, aki életnagyságú bronz mellszobrot kap Budapesten. A szoborra közösségi finanszírozásból jött össze a pénz, felállításának pontos helyszínét holnap, kedden jelentik be a Blockchain Budapest konferencián.

  Egy szobor állítása önmagában is rendhagyó esemény, különösen igaz ez akkor, ha olyan emberről készül szobor, akinek nem ismerjük az arcát. Persze Magyarországon is van ilyenre példa, hiszen ott a Városligetben lévő Anonymus szobor. Satoshi szobra azonban más koncepció alapján készül. A szobornak ugyanis lesz arca, de az egy tükröződő felület lesz, amiben mindenki a saját arcát fedezheti fel, amikor a szobor előtt áll. Így Magyarországon kelhet életre az a világon már sokak által hangoztatott gondolat, hogy „We are all Satoshi” azaz „mi mind Satoshi vagyunk”. A Bitcoin-ra ugyanis az jellemző, hogy nem egy állami vagy más központi szervezet által kibocsátott pénz, hanem mindentől független és így senkié sem, azaz valóban mindenkié, mindazoké, akik használják.

  Kicsoda Satoshi Nakamoto? A Bitcoin megalkotója vagy megalkotói mai napig ismeretlen(ek). A Fehér Könyvet, melyben leírták a Bitcoin működését, Satoshi Nakamoto néven (vélhetően álnév) tették közzé az interneten. Ezt a nevet használta, aki kifejlesztette a bitcoint, megalkotta és létrehozta továbbá bevezette a bitcoin eredeti referencia-megvalósítását, ennek részeként kidolgozta a világon az első blokkláncadatbázist. Nakamoto műve azért forradalmi újítás, mert az értékek továbbítását teszi lehetővé a világ bármilyen távoli pontjai között két felhasználó között úgy, hogy nincs szükség harmadik félre (pl. bankra) a továbbított érték eredetiségének igazolásához.

  A szobrot két szobrászművész készíti, Gergely Réka és Gilly Tamás. A szobor állítását Györfi András ötlete nyomán négy szervezet kezdeményezte, a legrégebbi hazai Bitcoin váltó, a Mr. Coin, továbbá a Kriptoakadémia, a Blockchain Magyarország Egyesület és a Blockchain Budapest. A projekt alapítókon túl a kripto közösség is beszállt a finanszírozásba, egy közösségi finanszírozási kampány során jött össze a hiányzó összeg, összesen közel 3 millió forint, melyhez számos kisebb-nagyobb adomány, támogatás érkezett, összesen 27 szervezettől és magánszemélytől. 

 • GettyImages-803566418
  Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

  A Roszkozmosz űrügynökség bejelentette, hogy kiválasztottak négy orosz színészt, akik az első, űrben forgatott film szereplőiként csatlakozhatnak októberben a Szojuz MS-19 legénységéhez. Az űrhajó dokkolása után a Nemzetközi Űrállomáson is vesznek fel majd jeleneteket az egyelőre Kihívás munkacímmel futó filmhez.

  A színészek felkészítését május végén kezdik. Az egyik kiválasztott a 36 éves, kétgyermekes Julia Szergejevna Peresild, aki tökéletesen megfelelt a castinghoz megadott követelményeknek:

  • 25 és 40 év közötti orosz állampolgár,
  • nem több 70 kilónál,
  • legfeljebb 112-es a mellbősége,
  • le tud futni 1 kilométert 3 és fél perc alatt,
  • le tud úszni 800 métert 20 perc alatt.

  Az orosz forgatócsoport tagja lesz még a rendező Klim Shipenko, a 33 éves színésznő, Alena Mordovina, és Alekszej Dudin operatőr. A Nemzetközi Űrállomáson októberben nagy lesz a jövés-menés, ugyanis ekkor veszi fel Tom Cruise is egy új sci-fi jeleneteit. Valószínűleg az oroszok szándékosan időzítették úgy a saját projektjüket, hogy beelőzzék Hollywoodot az első űrbéli filmért zajló versenyfutásban.

 •  

  GettyImages-1232814302
  Fotó: Nbc / Getty Images Hungary

  Az énekest, Nick Jonast május 15-én este szállították kórházba, miután megsérült új show-műsorának forgatásán. Az, hogy miről fog szólni a sorozat, egyelőre szupertitkos, de ezek alapján valószínűleg nem üldögélni fog benne főleg. 

  A sérülés viszont elég súlyos volt ahhoz, hogy mentővel kelljen a helyi kórházba szállítani. Szerencsére egy bent töltött éjszaka után, vasárnap este már haza is engedték. Viszont Jonas számára nincs megállás, hétfő este már a The Voice élő adásában tér vissza. 

  (via: Just Jared)