Paszkál
10 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • giphy (2).gif
  Fotó: giphy.com

  Az élet írja a legjobb forgatókönyveket. Egy nő a saját bőrén tapasztalta meg, milyen egy béna romantikus vígjátékban élni. De sajnos nem lett olyan szirupos a végkifejlet, mint azt a moziban már megszoktuk. 

  Egy nő a Buzzfeed felhívására írta meg történetét, miután azt kérték az olvasóiktól, osszák meg velük,

  miért mondták le az esküvőjüket.

  Történt ugyanis, hogy két hónapnyi randizás után a nő akkori barátja hirtelen megkérte a kezét. Mindenki nagyon boldog volt, a leendő ara, a vőlegény és természetesen a nő anyukája is. Hatalmas gyémánt gyűrű csusszant az ujjára, a férfi pedig kijelentette, hogy nem is kéne sokáig húzni a dolgot, ha már úgyis őrülten szerelmesek egymásba. A nő anyja sem sajnálta a pénzt semmire, méregdrága esküvői ruhát vett a lányának, és ezen kívül is álltak mindent. Annak ellenére, hogy a szülők

  sosem voltak nagy költekezők. 

  Itt kezdett valamennyire gyanússá válni a dolog, rá is kérdezett a vőlegénynél, hogy az ő szülei miért nem szállnak be. Mire az a válasz érkezett, hogy sajnos ők elég szegények. Viszont a nő nem értette, akkor hogyan volt pénz a hatalmas gyűrűre. 

  El is ment a boltba, ahonnan a férfi állítólag a gyűrűt vette, és szerencsére az eladó emlékezett az ékszerre. Mint kiderült, a saját anyja vette azt is. Igen ám, de  egy hónappal azelőtt történt a vétel, hogy a férfival egyáltalán randizni kezdtek volna.  Sőt, az anya volt az, aki fizette a randikat, az öt csillagos éttermeket.

  Szóval mindent. 

  Mint kiderült, a túlbuzgó örömanya valószínűleg akkor tervelhette ki az egészet, amikor a lánya egy évvel korábban elárulta a szüleinek, hogy biszexuális. A nő szerint ez vezethetett az anyja elkeseredett kerítési kísérletéhez. 

  De minden jó, ha jó a vége, legalábbis részben. Az esküvő lemondása után a pórul járt menyasszony egy másik nővel kezdett randizni, és úgy döntött, soha többet nem áll szóba az anyjával.

 • tk3s h mdrum man magnet rapunzel-18
  Fotó: Mediadrumworld/alenuwka_longhai / Northfoto

  Az Odesszában élő Alena Kravcsenko ötéves volt, amikor édesanyja azt mondta neki, hogy egy nőnek legyen csak hosszú a haja. A most 35 éves ukrán nő megfogadta az anyai tanácsot, és azóta nem is vágatta le szőke fürtjeit. Ma már ügyelnie kell,

  nehogy rálépjen a hajára,

  és persze könnyedén a figyelem középpontjába kerül, bárhol is jelenik meg.

  Mindez azonban nem elég neki, az „igazi Aranyhaj” Instagram-oldalán fehérneműs képeivel is próbálja felkelteni az érdeklődést maga iránt. Íme egy válogatás a képeiből:

  tk3s h mdrum man magnet rapunzel-10
  Fotó: Mediadrumworld/alenuwka_longhai / Northfoto
 • Magyarországon állítanak a világon elsőként szobrot a Bitcoin alkotójának, aki életnagyságú bronz mellszobrot kap Budapesten. A szoborra közösségi finanszírozásból jött össze a pénz, felállításának pontos helyszínét holnap, kedden jelentik be a Blockchain Budapest konferencián.

  Egy szobor állítása önmagában is rendhagyó esemény, különösen igaz ez akkor, ha olyan emberről készül szobor, akinek nem ismerjük az arcát. Persze Magyarországon is van ilyenre példa, hiszen ott a Városligetben lévő Anonymus szobor. Satoshi szobra azonban más koncepció alapján készül. A szobornak ugyanis lesz arca, de az egy tükröződő felület lesz, amiben mindenki a saját arcát fedezheti fel, amikor a szobor előtt áll. Így Magyarországon kelhet életre az a világon már sokak által hangoztatott gondolat, hogy „We are all Satoshi” azaz „mi mind Satoshi vagyunk”. A Bitcoin-ra ugyanis az jellemző, hogy nem egy állami vagy más központi szervezet által kibocsátott pénz, hanem mindentől független és így senkié sem, azaz valóban mindenkié, mindazoké, akik használják.

  Kicsoda Satoshi Nakamoto? A Bitcoin megalkotója vagy megalkotói mai napig ismeretlen(ek). A Fehér Könyvet, melyben leírták a Bitcoin működését, Satoshi Nakamoto néven (vélhetően álnév) tették közzé az interneten. Ezt a nevet használta, aki kifejlesztette a bitcoint, megalkotta és létrehozta továbbá bevezette a bitcoin eredeti referencia-megvalósítását, ennek részeként kidolgozta a világon az első blokkláncadatbázist. Nakamoto műve azért forradalmi újítás, mert az értékek továbbítását teszi lehetővé a világ bármilyen távoli pontjai között két felhasználó között úgy, hogy nincs szükség harmadik félre (pl. bankra) a továbbított érték eredetiségének igazolásához.

  A szobrot két szobrászművész készíti, Gergely Réka és Gilly Tamás. A szobor állítását Györfi András ötlete nyomán négy szervezet kezdeményezte, a legrégebbi hazai Bitcoin váltó, a Mr. Coin, továbbá a Kriptoakadémia, a Blockchain Magyarország Egyesület és a Blockchain Budapest. A projekt alapítókon túl a kripto közösség is beszállt a finanszírozásba, egy közösségi finanszírozási kampány során jött össze a hiányzó összeg, összesen közel 3 millió forint, melyhez számos kisebb-nagyobb adomány, támogatás érkezett, összesen 27 szervezettől és magánszemélytől. 

 • GettyImages-803566418
  Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

  A Roszkozmosz űrügynökség bejelentette, hogy kiválasztottak négy orosz színészt, akik az első, űrben forgatott film szereplőiként csatlakozhatnak októberben a Szojuz MS-19 legénységéhez. Az űrhajó dokkolása után a Nemzetközi Űrállomáson is vesznek fel majd jeleneteket az egyelőre Kihívás munkacímmel futó filmhez.

  A színészek felkészítését május végén kezdik. Az egyik kiválasztott a 36 éves, kétgyermekes Julia Szergejevna Peresild, aki tökéletesen megfelelt a castinghoz megadott követelményeknek:

  • 25 és 40 év közötti orosz állampolgár,
  • nem több 70 kilónál,
  • legfeljebb 112-es a mellbősége,
  • le tud futni 1 kilométert 3 és fél perc alatt,
  • le tud úszni 800 métert 20 perc alatt.

  Az orosz forgatócsoport tagja lesz még a rendező Klim Shipenko, a 33 éves színésznő, Alena Mordovina, és Alekszej Dudin operatőr. A Nemzetközi Űrállomáson októberben nagy lesz a jövés-menés, ugyanis ekkor veszi fel Tom Cruise is egy új sci-fi jeleneteit. Valószínűleg az oroszok szándékosan időzítették úgy a saját projektjüket, hogy beelőzzék Hollywoodot az első űrbéli filmért zajló versenyfutásban.