Rafael
19 °C
33 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Velence Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete megosztott egy képet, amin az látszik, hogy tűzoltóautó segítségével vizet pumpálnak a tóba. Ha nem lenne a kép alatt megmagyarázva, hogy miért történik ez, akkor az ember jogosan tehetné fel a közmondásos kérdést, hogy mégis

  202188705 2252598474871106 2262861697528829075 n

  tengerbe vizet minek?

  A tűzoltók nem véletlenül „locsolják” a vizet. Épp a halakon segítenek, hogy kicsit jobb legyen a halak számára az oxigénellátás.

 • Az erdőtüzek veszélyeire hívták fel a gyerekek figyelmét a pákozdi arborétumban a tűzoltók – tájékoztatott róla a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook-oldalán. 

  A lánglovagok interaktív foglalkozással igyekeztek ismereteket átadni az erdők szabályairól és a helyes erdei tűzgyújtási praktikákról. 

  A szakemberek a vadaspark tűzrakó helyein be is mutatták a helyes tűzrakás fortélyait, és felhívták a figyelmet a lángok továbbterjedésének veszélyeire.

  A lurkók olyan fontos dolgokról is tanulhattak, hogy hogyan lehet könnyen és biztonságosan eloltani a visszamaradt parazsat egy kis homokkal, földdel, egy palack vízzel vagy akár egy üveg szénsavas üdítővel. Az erdei ismeretek átadása pillecukorsütéssel és a tűzrakó helyen parázsló fa gondos oltásával zárult.

 • Talán mindenkinek megvan 90-es évek végének és a 2000-es évek elejének egyik nagy őrülete, a Tamagotchi, vagyis a tamagocsi az a tojás alakú kis műanyag cucc, ami egy kis digitális állatka volt, amit etetni kellett, amivel játszani kellett. Ezzel szórakozhattak a gyerekek annak idején, ha épp nem a csattogós lepkét tologatták lent a telepi játszótéren. Vagy épp nem egymást köpőcsövezték le az órák közti szünetekben. Na, hát ez a szuper kis kütyü visszatért, sőt jobb is, mint volt anno.

  A Tamagotchi Smart ugyanazt tudja, csak van pár pluszfunkciója, valamint a karaktereket személyre lehet szabni. Aztán meg a kütyüt is lehet úgy hordani, mint egy okosórát, ami nagyon menő dolog, így ez a Tamagotchi se lesz annyira ciki. De a cikissége miatt tud egyáltalán cool lenni. Igen, ez az, ami megint annyira béna, hogy már jó, tehát mindenkinek ilyenje lesz, és az lesz a leggázabb arc, aki nem áll be a sorba.

  (Mashable)

 • Ez pedig a szombat délutáni futballmérkőzés

  A magyar válogatott teljesítményét a kormánypárti és az ellenzéki politikusok is méltatták. A döntetlennel végződő Magyarország–Franciaország-meccs után sorra érkeztek az elismerő posztok, mindenki egyetértett abban, hogy a hazai játékosok remek teljesítményt nyújtottak. Voltak, akik a Puskás Arénában élőben követték az eseményeket, de akik máshol tartózkodtak, azok is figyelemmel kísérték az összecsapást.

  Orbán Viktor, aki természetesen az arénából figyelte a mérkőzést, az elsők közt büszkélkedett az eredménnyel.

   Gyurcsány Ferenc a kapus Gulácsi Péter teljesítményét kiemelve gratulált.

  A Jobbik Magyarországért Mozgalom óriási bravúrként értékelte a magyarok játékát.

   Széll Bernadett szerint a csoda a hazai csapatban rejlő erőnek köszönhető.

   Karácsony Gergely úgy véli, a döntetlen a hit, a szív és az akarat eredménye. 

   Fekete-Győr András is köszönetet mondott az élményért.

  Szijjártó Péter nem hagyta ki, hogy visszaszóljon azoknak, akik – elvégre járvány-, illetve veszélyhelyzet van – korábban a Puskás Arénában engedélyezett telt ház miatt fejezték ki aggodalmukat. Úgy tűnik, a külgazdasági és külügyminiszter szerint sokan elirigyelték az itteni hangulatot.

  Screenshot 878

  Németh Szilárd az arénából jelentkezett.

  Kósa Lajos Debrecenben a vénkerti focibajnokság után az ottani szurkolókkal közösen nézte meg a meccset, és onnan gratulált.

   Szentkirályi Alexandra szerint a szombati meccs a szív diadala volt.

  Novák Katalin családilag látogatott ki az arénába, és a kemény küzdelem, becsület és kitartás eredményeként értékelte a látottakat.