Tekla
5 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Különleges videóval jelentkezett a Papifrankó stábja. Hodász atya és társai egy AWS-dalt dolgoztak fel, a zenekar februárban elhunyt frontemberére emlékezve.

  Képernyőkép 2021-09-23 144652.png
  Fotó: YouTube

  Örssel személyes jóbarátságban voltunk, és ezt a videót neki, utólag, mint ajándékot szeretnénk ajánlani 

  – mondta a YouTube-csatornájára feltöltött kisfilm elején Hodász atya, aki stábjával a Lelket vennék című dalt választotta.

  Teljesen amatőr feldolgozás lesz, tehát ne várjatok el sokat, inkább a szívünk van benne, mint a technikai tudásunk. De azt hiszem, hogy ebben az esetben a szív fontosabb

  – tette hozzá.

  Íme a feldolgozás:

   Az eredeti verziót pedig itt találja:

 • Linda Evangelista a kilencvenes évek egyik leghíresebb és legkeresettebb szupermodellje volt, akit világszerte elismertek a számtalan kampányt, kifutót, Vogue címlapot és egy ikonikus George Michael-klipet tartalmazó munkájáért Naomi Campbell, Cindy Crawford és Christy Turlington mellett.

  GettyImages-477532114
  Fotó: Jim Spellman / Getty Images Hungary

  Csakhogy társaival ellentétben Evangelistáról az utóbbi években nem sokat lehetett hallani, pár órával ezelőtt azonban megtörte a csendet az Instagram-oldalán.

  Az 56 éves Evangelista egy érzelmes poszton keresztül mesélte el, mi is történt vele az elmúlt években, mint kiderült, egy félresikerült zsírleszívás állt a dolgok mögött, mely miatt teste csúnyán eltorzult, érzelmileg és lelkileg pedig teljesen összetört. 

  A műtét teljesen a visszájaként sült el, csökkenés helyett növekedni kezdtek a zsírsejtjeim, melyek miatt végérvényesen eltorzult a testem. Átestem két fájdalmas helyreállítóműtéten is, azonban ezek sem tudtak segíteni, így végül a visszavonulás mellett döntöttem 

  — mesélte a modell, aki most már készen áll rá, hogy nyilvánosság és bíróság elé vigye az ügyet, ugyanis belefáradt abba, hogy rejtőzködve és megszégyenülve kell élnie.

 • Ma már bárki indíthat saját műsort a YouTube-on, és bizony egyre többen vannak, akik ilyesmire vállalkoznak. Most épp Lil Frakk, azaz Babaitisz Jorgosz vetemedett erre, akinek Sávlekötő by Lil Frakk címmel startolt szerdán este a heti sorozata.

  A fiatal rapper, akiről az Index akkor írt először, amikor az egyik számával Gyurcsány Ferencnek üzent, legutóbb Fluor Tomi és Diaz oldalán is feltűnt a Wellhello Csoda, hogy még élünk című dalában, de énekelt már az Origóról, illetve dolgozott Krúbival is. Most viszont egészen más vizekre evez, nem új dalokon töri a fejét, hanem már befutott slágereket boncolgat, méghozzá a terítékre kerülő nóták szerzőivel. 

  Miről is van szó?

  Adott egy dal, amit Lil Frakk a vendégeivel karöltve sávokra bont és elemezget egy stúdióban, hogy megfejtse, mi lehet a szerzemény sikerének titka. A sorozat első részében a Carson Coma Pók című számát szedi darabjaira a zenekar két tagjával, Fekete Giorgio-val és Kun Bálinttal.

  Íme a Pók, még a boncolás előtt:

  Ami a műsorból kiderült: 

  •  általában hogyan születnek a Carson Coma-dalok
  • a Pók születésének körülményei
  • mit szűrnek le a dalszövegből olyanok, akik nem feltétlenül hallották korábban a nótát – bármilyen hihetetlen, volt, aki a koronavírusra tippelt és Győrfi Pált sejtett a háttérben
  • miről szólnak általában a Carson Coma-dalok

  És ami nem derült ki végül:

  • hogy konkrétan mitől is lett felkapott a Pók

  Mindenesetre az lett, a beszélgetés pedig így is hasznos lehet azok számára, akik szeretnék tudni, hogyan építenek fel egy-egy szerzeményt a zenészek, ráadásul magukról a vendégekről is sok új infót kaphatnak a nézők. A laza szakmázás mellett persze a humorfaktor sem marad el, Lil Frakk ezúttal dünnyögős és kommentekből összerakott játékokkal készült.

  Itt tudja megnézni a beszélgetést és meghallgatni ízekre szedve a dalt:  

  A sorozat egyébként előreláthatóan egészen év végéig fut majd, és nem csak a YouTube-on, hanem Spotify-on, Instagramon és TikTok-on is van saját felülete. Lil Frakkot két műsorkészítő osztálytársa, Anna és Máté segíti, illetve egy olyan csapat, amelynek tagjai teljes szívvel hisznek a projektben.

  Hogy a Carson Coma tagjai után a következő részben kiknek a dalát szedik szét majd, egyelőre titok, ám Lil Frakk azért adott némi támpontot, amiből szerinte rá lehet jönni az érkező vendég(ek) kilétére. A kommentszekciót végigpörgetve a háttérben elhelyezett banán miatt volt, aki Krúbira tippelt.

 • A ToyZone idén augusztusban megalkotta, hogy nézne ki a Netflix pár sikeres sorozata, ha azok a világhírű dán építőjátékból készültek volna. Ezen felbuzdulva a Diamond Lobby csapata most elkészített nyolc legendás Call of Duty multiplayer pályát, az egészet Lego kockákból felépítve.

  A tervezéshez az ingyenesen elérhető Bricklink Studio 2.0 tervezőszoftvert használta a csapat, a pályák pontos visszaadásához pedig a 3D-s dizájner, Evghenii Loctev volt segítségükre. A Bricklinknek hála olyan építőelemekből készültek el a pályák virtuális Lego másolatai, melyek beszerezhetők, igaz közülük több elég ritka és drága darab. A Diamond Lobby tervezői azt is közölték, mekkora méretű lenne a Lego pálya, ha azt valaki meg akarná építeni a terveik szerint, és kiszámolták azt is, hogy ez körülbelül mennyibe kerülne.

  Crash

  Crash (Call of Duty 4: Modern Warfare) Fotó: Activision / Diamond Lobby

  A Call of Duty 4: Modern Warfare-ban debütált, majd DLC-ként helyet kapott a Modern Warfare 2-ben, aztán újra megjelent a Modern Warfare: Remasteredben, a CoD: Mobile-ban és a 2019-es Modern Warfare-ban is. Megépítéséhez 1,11 × 1,46 × 0,3 méteres méretben 2167 kockára lenne szükség, ami nagyjából 405 ezer forintból lenne beszerezhető.

  Castle

  Castle (World at War) Fotó: YouTube / Diamond Lobby

  A sorozat World at War című játékában tűnt fel ez a pálya, mely az idei Vanguardban visszatér. A közepes méretű Castle-hez 12873 építőelem kellene, hogy 1,56 × 2,02 × 0,64 méteres méretben elkészüljön. Többe kerülne, mint a Crash, kb. 756 ezer forintot kellene érte fizetni.

  Terminal

  Terminal (Modern Warfare 2) Fotó: Activision / Diamond Lobby

  A No Russian küldetésnek helyszíne, az orosz repülőtér szolgált alapul a Modern Warfare 2-ben megismert Terminalhoz, mely a legdrágább Lego-építmény lenne. A 18043 darabból megépíthető pályát 1 millió 427 ezer forintba kerülne felhúzni Legóból. Az árat és a méreteket főleg a repülőgép tolja meg, 3,97 × 2,87 × 0,52 méteresre tudták építőkockákból megcsinálni a pályát, mely a MW2 után az MW3-ban, a Call of Duty Online-ban, az Infinite Warfare-ban és a CoD: Mobile-ban is feltűnt.

  Rust

  Rust (Modern Warfare 2) Fotó: Activision / Diamond Lobby

  A listán egy Infinity Ward játékból származó pálya van még, a Rust, mely a Terminallal együtt az MW2-ben debütált. A Rust utána visszatért a CoD Online-ban, húsvéti tojásként az Advanced Warfare-ben, majd a 2019-es reboot Modern Warfare-ban és a CoD: Mobile-ban is. Legóból 546 ezer magyar forintért, 1811 darabból lehetne megépíteni 1,28 × 1,28 × 0,82 méteres méretben, mielőtt kihívunk valakit egy 1v1-re.

  Firing Range

  Firing Range (Black Ops) Fotó: Activision / Diamond Lobby

  A maradék pályák mind a Treyarch játékaiból vannak, akárcsak a Castle. A Firing Range az első Black Ops-ban volt először játszható, később bekerült az Online-ba, a Mobile-ba és visszatért a Black Ops harmadik (kiegészítőként) és negyedik részében is. A kubai lőtér 5133 darabból lenne megépíthető, nagyjából 600 ezret kellene érte fizetni és 1,94 × 1,79 × 0,41 méteres területet foglalna el.

  Nuketown

  Nuketown (Black Ops) Fotó: Activision / Diamond Lobby

  Ha csak a Lego szettet látnánk, azt is gondolhatnánk, hogy egy cuki kisvárosról van szó. A kaotikus pálya, amin először a Black Ops első részében lehetett játszani, azóta pedig minden_egyes_Treyarch_játékban_is (BO2, BO3, BO4, BO:CW és CoD Online, CoD: Mobile), építőkockákból 5953 darabból készülhetne el 1,54 × 1,35 × 0,67 méteres méretben 916 ezer forintból.

  Slums

  Slums (Black Ops 2) Fotó: Activision / Diamond Lobby

  A kompetitív CoD egyik, ha nem a legjobb pályája a Black Ops 2-ből. A Lego változathoz 3456 kocka kellene, 1,92 méter széles, 1,3 méter hosszú és 0,53 méter magas lenne, az építőelemek beszerzése pedig 404 ezer forintból lenne megoldható. A Slums a BO2 után kiegészítő pályaként bekerült a BO3-ba, aztán a negyedik részbe, majd a Cold Warba is.

  Raid

  Raid (Black Ops 2) Fotó: Activision / Diamond Lobby

  Cold War legélvezhetőbb multiplayer pályája, amit eredetileg a Black Ops 2-be terveztek, majd Empire néven újratervezték a BO3-ban, és bekerült a BO4 Blackout módjába is, egész színes és nagy Legóból. A Raid 14152 darabból megépíthető, 1,76 × 2,19 × 0,42 méter nagy és 747 ezer dollárba kerülne megépíteni a valóságban.

  Az biztos, hogy a dán játékgyártó nem fogja elkészíteni a Call of Duty készleteket, ugyanis a cég alapítóelvei között szerepel, hogy nem gyártanak harcászati eszközökről mintázott, illetve háborús tematikájú készleteket. Tavaly júliusban például ezért vonták vissza a Boeing V-22 Osprey konvertiplánról készült Technics szettet, mivel egy német szervezet petícióban jelezte, a Lego által mentőhelikopterként megjelenített eszközt valójában katonai céllal tervezték és hadászati céllal használják.

  Más építőjáték-gyártókat a katonai témájú szettek nem zavarnak, a Mattel tulajdonában álló Mega Blocks kínálatában például van Call of Duty-s készlet is.