Zoltán
21 °C
36 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Bizarr „életmentésnek” lehettek szemtanúi azok, akik a japán Hachinohe kikötőjében sétáltak. Egy fuldokló, meztelen nőhöz riasztották a mentőket, de ahogy az a megosztott fotókon is látszik, tűzoltók és rendőrök is érkeztek a helyszínre. 

  Az akció óriási meglepetéssel zárult, az áldozat ugyanis egy felfújt guminő volt. A történteket egy youtuber dokumentálta a Twitter-oldalán, aki épp egy videót forgatott, amikor a kikötőben megjelent a mentőegység. 

  (kotaku.com)

 • GettyImages-1052081538
  Fotó: Michael Tullberg / Getty Images Hungary

  Paris Hiltont eddig nem sorolták az emberiség nagy újítói közé, de szerinte neki is ott a helye a feltalálók csarnokában. A celebritás azt állítja, olyan dolgot tett le az asztalra, amely alapjaiban változtatta meg a kommunikációt, teljesen átalakította az önképünket, és komplett iparágakat teremtett a semmiből.

  Ez pedig a szelfi.

  Az örökösnő nem először jelentkezett be a trónra, most a június 21-i Nemzetközi Szelfinap alkalmából követelte magának az elsőséget.

  A bizonyítékként a Twitter-oldalán közölt 15 éves képen Britney Spears oldalán látható, aki valószínűleg szintén megérdemelné a kreditet, ugyanis a fotó alapján lehetetlen eldönteni, melyikük készítette a szelfit. 

  A New York Times komolyan vette a dolgot, és történészi segítséget kért a kérdés eldöntéséhez. A Dél-Kaliforniai Egyetem professzora, Stephen Marino azonban kiábrándító hírt közölt. Nem Paris Hilton volt az első.

  Hanem Robert Cornelius. Méghozzá 1839-ben. 

  Igaz, ő még nem maga tartotta a böhöm  nagy gépet, de ennyi belefér.

  GettyImages-513683045
  Fotó: Universal History Archive / Getty Images Hungary

  Ráadásul az 1920-as években már a maihoz hasonló módszerekkel is készültek szelfik, 1930 körül pedig megjelentek az első kezdetleges szelfibotok is.

  Bocs, Paris!

 • Most, hogy lassan ismét lehet utazni, sokan igyekeznek a tömegturizmus fellegvárait elkerülni. Úgy tűnik, hogy az efféle üdülőterületeken a nyereség maximalizálására irányuló törekvés még egy darabig nem lesz népszerű eszme.

  Az osztrák Mostviertel/Ötscher terület olyan régió, amely eddig kimaradt az efféle negatív fejleményekből, így a projektfigyelmeztetés is. A turizmus az installáció megalkotói szerint ugyanis folyamatosan tágítja a határait, erre pedig nem biztos hogy szükség van.

  Ezt szimbolizálja a sziklába helyezett információs bódé, amely pirosra pingálva meghökkentő látvány a természet lágy ölén, valóságos felkiáltójel, amely a környezet tiszteletére szólít fel.