Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egy München mellett található sörfőzde megalkotta az első granulátumos sört, amelynek csak vízre van szüksége ahhoz, hogy egy pohár habos frissítőt hozzon létre. A készítők elmondása szerint a víz hozzáadásakor a por felhabzik, amely egy kanállal való felkeverése után pontosan olyan lesz, mint egy hagyományos sör.

    Az ötlet lényege, hogy hatalmas megtakarítást tudnának realizálni a szállításon, mivel így nem lenne szükség üvegre sem. Egyetlen bökkenő, hogy az sör jelenleg alkoholmentes, de állítólag már készül egy alkoholos változat is. A port a Neuzeller kolostori sörfőzde készítette, amely a térség évszázadokon keresztül átadott hagyományos sörfőző művészetet alkalmazza. A vállalat technológiai partnerek és sokévnyi kutató munka segítségével hozta létre első porállagú termékét. Reményeik szerint a fogyasztók nyitottak lesznek az innovációra, amint maguk is megtapasztalják a terméküket. Ennek köszönhetően nem csak az iparág ökológiai lábnyoma lenne kisebb, de akár olcsóbban is lehetne kapni az italt.

  • Mulatságos felvételek készültek két serdülő oroszlánkölyökről, amint épp egy pusztakezes párbajt vívnak egymással. Az oroszlánok ismertek túláradó és játékos természetükről, gyakran vesznek részt egymás közötti színlelt harcokban. Ahogy nőnek, a kölykök játéka egyre intenzívebbé válik, és egyre több harapással, birkózással és üldözéssel járnak. Ezeket a képeket egy egyszerűen csak Chandramouli néven ismert fotós készítette a kenyai Masai Marában.

    „Ebben az ártatlannak tűnő harci viselkedésben több van, mint ami látszik – mondta Chandramouli. – Ezek a játékos küzdelmek döntő szerepet játszanak a fiatal oroszlánok fejlődésében, mivel biztonságos és ellenőrzött környezetet biztosítanak számukra, hogy csiszolják vadászati és harci képességeiket. Ezen a képességek elengedhetetlenek lesznek a túlélésükhöz, ha elérik a felnőttkort, és a kölykök játékának versenyjellege segít felkészíteni őket az előttük álló kihívásokra. Az oroszlánkölykök látszatcsatákba bocsátkozó viselkedése tehát nem egyszerűen a játék egyik formája, hanem korai fejlődésük lényeges eleme.”