Jolán, Vid
11 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Amikor megjelentek Magyarországon a nyolcvanas évek végén az „égi csatornák”, nálunk is gyorsan népszerű lett egy animációs sorozat, amely Conan, a barbár sikerét lovagolta meg és turbózta fel. Annak idején ha egy fiúgyermek nem akart kimaradni egy társalgásból, képben kellett lennie He-Man-ügyben. A széria teljes címe: He-Man and the Masters of the Universe, ám mindenki csak He-Manként emlegette. Angolul nem tudtunk, ám annyira más, annyira új volt a szocializmusban kapott mesékhez képest, hogy egyszerűen imádtuk. 

  Egy jelenet a Neflix He-Man Masters of the Universe: Revelationből
  Egy jelenet a Neflix He-Man Masters of the Universe: Revelationből
  Fotó: Netflix / YouTube

  Népszerűségét jól példázza, hogy képregény formájában is megjelent, és persze Mattel is gyártotta a fantasy szereplőit játékfigurákban, a szerencsésebbek egy-egy bécsi kirándulás során akár hozzá is juthattak. Amikor 1987-ben élő szereplős filmet készítettek a sorozatból, amely eljutott hazánkba is, rongyosra néztük a videotékában elérhető változatot. He-Man szerepére Dolph Lundgren remek választás volt, a gonosz Skeletor, a máig fő gonoszként ismert Frank Langella alakította, és a Jóbarátok sztárja, (aki ma lett 57 éves), Courteney Cox, azaz Monica Geller is az alkotás főszereplői között tündökölt. A Netflix szokásához híven merészet húzott, és elkészítette a mesesorozat új évadát, amelynek már az előzetese is megvan – a Revelation, azaz Kinyilatkoztatás alcímet kapta. Az biztos, hogy a régi rajongók imádni fogják, kérdés, a mai internetes generáció mennyire tudja értékelni az eterniai kalandokat. 

 • GettyImages-1200875649
  Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

  A Pink Floyd zenekar alapítója, Roger Waters meglehetősen nyers választ adott Mark Zuckerbergnek, miután a Facebook alapítója megkérdezte tőle, hogy felhasználhatná-e az egyik dalát az Instagram promóciós filmjében. Szószerint azt mondta, hogy

  B***d meg!

  A 77 éves zenész elmondása szerint kapott egy e-mailt a Facebooktól, amelyben a Pink Floyd Another Brick in the Wall (Part 2) című dalának felhasználási jogait kérte el Zuckerberg az Instagramot népszerűsítő filmhez. Waters azt állította, hogy hatalmas összeget ajánlottak neki a dalért cserébe.

  Én nem leszek részese ennek a baromságnak, Zuckerberg.

  - zárta rövidre az üzletet Walters. 

   (via: indy100)

 • Két évvel ezelőtt debütált az Apple See című sorozata, amely egy olyan utópisztikus jövőben játszódik, ahol az emberiség egy járvány miatt megvakult; már a látás említése is istenkáromlásnak számít. A széria húzóneve egyértelműen Jason Momoa, aki Baba Vosst alakítja, aki korábban útonálló volt, majd megtért, és egy békés törzs vezetőjévé vált a félelmetes harcosból. A készítők alaposan megmozgatták a fantáziájukat, és nagyon jól ábrázolták azt, milyen lehet egy világ, amelyben senki sem lát, hogyan élhetnek, nőhetnek fel így generációk, mennyire finomulhatnak ki az emberek érzékei, milyen sajátos harcmodort, kommunikációt alakíthatnak ki maguknak. 

  Az igazi csavart az hozza a történetbe, hogy Baba Voss feleségének látó ikrei születnek, illetve epizódról epizódra kiderül, hogy nincsenek ezzel a képességükkel egyedül, és igyekeznek felderíteni a gyökereiket. Persze több szálon fut a széria, amelyben számos kiemelkedő karakter helyet kapott, ilyen a Sylvia Hoeks által életre keltett Kane királynő, illetve seregének parancsnoka, Tamacti Jun, akit Christian Camargo formál meg. A széria sikere után sokan várták a folytatást, ám a koronavírus-járvány alaposan hátráltatta, de a friss előzetesből megtudható, hogy nyár végén, egészen pontosan augusztus 27-én folytatódik az utópisztikus sci-fi. Újabb világsztár csatlakozott a stábhoz, méghozzá Dave Bautista, aki Edo Voss, Baba Voss testvére és egyben legfőbb ellensége is lesz. 

  Jason Momoa a See című sorozat második évadában
  Jason Momoa a See című sorozat második évadában
  Fotó: Apple / YouTube
 • riporter.png
  Fotó: twitter / imjustbrum

  Callum Watkinson, az ITV Central riportere megfenyegette azt a férfit, aki tudatosan belesétált a felvételbe Birmingham belvárosában, a Centenary Square-en.

  Én csak a munkámat próbálom végezni. Van munkád?

  - kérdezte idegesen a riporter a fiatalembert, aki azt válaszolja, hogy igen, van neki. Erre Watkinson nagyon szofisztikáltan kifejti neki, hogy

  Hát, akkor ne csináld, b***d meg, én sem fogok bemenni a munkahelyedre, és elkezdeni b***kodni veled.

  Ne légy már ilyen bunkó 

  - válaszolt a férfi.

  Ekkor Watkinson ismét odament a férfihoz, és azt mondta: 

  Ha még egyszer a hátam mögé kerülsz, akkor kib***lak, megértetted?

  A dilivonat itt még nem állt meg, ugyanis ezután következett csak a zaklatott riporter hosszú monológja: 

  Miért nem szerzel munkát, és akkor majd én mehetek mögéd, és lehetek idióta. Hol dolgozol? Footlocker vagy McDonald's? Mi lenne, ha azt mondanád, hogy bocsánat, hogy megpróbáltad elrontani a munkámat? Mit szólsz ehhez? Tudod, milyen nehéz élőben közvetíteni félmillió embernek?

  A tévécsatorna szóvivője az eset után azt mondta, hogy a riporterrel elbeszélgetnek, és belsőleg kezeik az ügyet, elnézést kértek a sértegetés miatt, de ennél többet nem óhajtanak mondani.

   (via: indy100)