Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Február 10-én kerül a polcokra a Harry Potter Hogwarts Legacy című játék, amit a transz-közösség egy része már megjelenés előtt bojkottálni akart J.K. Rowling miatt, illetve azokat a tartalomgyártókat is sorra abuzálják verbálisan, akik streamelik a játékot a neten.

  0490057242 5mb
  Fotó: Northfoto

  A roxforti kaland során a játékos azonban találkozhat a Harry Potter-világ első transznemű figurájával, Sirona Ryannel, aki a Három seprű kocsma tulajdonosa, és egy küldetés is köthető hozzá.

  Azonban ebben is sikerült megtalálni a "hibát", többen hangot adtak annak, hogy hiába nincs benne közvetlenül J.K. Rowling keze az írásban, sikerült így is egy sértő névvel illetni a figurát.

  Ugyanis az a probléma, hogy a Sirona nevében ott a "sir", azaz az angolban az "úr", illetve a Ryan név is túlságosan maszkulin a felháborodottak szerint.

  Ezzel csak az a probléma, hogy a Sirona a gyógyítás istennője, akit főként a gallország középső keleti részén és a dunai mészek mentén imádnak, és tökéletesen passzol a karakterhez, aki férfiból vált nővé a történet szerint, egyfajta újjászületésként.

  A Ryan pedig egy nagyon gyakori ír vezetéknév, így ezzel sincs különösebb probléma.

  Ennek ellenére születtek olyan Twiter-posztok, hogy nem tudják tisztelni emberként azokat, akik megveszik a játékot, illetve egyesek már "levegőt sem bírnak venni", amikor meglátják a Sirona nevet.

 • A Breaking Bad sztárja szerint a SuperBowl-ra készülő reklámjával végleg szögre akasztja Heisenberg ikonikus kalapját.

  BRBA
  Fotó: YouTube

  Lassan tíz éve, hogy leadták a kémia tanárból lett drogbáróról szóló sorozat utolsó epizódját, azonban a Breaking Bad népszerűsége a mai napig töretlen. Walter White és Jesse Pinkman a finálé után még visszatértek az El Camino című filmben, illetve a Better Call Saul spin-off sorozatban is felbukkantak.

  Az évek alatt előfordult, hogy a párossal forgattak reklámokat, viccesebb jeleneteket, de Cranston szerint a mostani SuperBowl promó lesz az utolsó alkalom, hogy a karaktere bőrébe bújik. A 2023-as sporteseményen egy popcorn chipset fognak népszerűsíteni, néhány jelenet pedig már most megtekinthető a YouTube-on.

  „Ez lehet a Breaking Bad univerzum visszavonuló epizódja. Az El Caminoban Aron miatt csináltam, utána pedig a Better Call Saulban még egyszer. Minden alkalommal úgy tértünk vissza, hogy talán ez lesz az utolsó alkalom, aztán jött a PopCorners hívása, és aztán mégis bele mentünk.″

  — mondta a 66 éves színész.