Hermina
15 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság két vöröspandát fogadott örökbe ezzel szimbolizálva a hatóság és a Pécsi Állatkert együttműködési megállapodását 2021. augusztus 2-án – olvasható a rendőrség portálján

  Elsőre furcsának hangozhat, hogy miért is és miben tud együttműködni a rendőrség egy állatkerttel, ám az örökbefogadási ünnepségen elmondták, hogy a cél: a társadalmi kapcsolatok szélesítése, a kölcsönös bizalom megteremtése az állatkertbe látogató vendégek és a rendőrség között, a balesetek, szabálysértések, bűncselekmények megelőzési lehetőségeinek szélesítése, valamint a veszélyekre történő figyelemfelhívás, és ezáltal azok megelőzésének és a kockázatok csökkentésének elősegítése. 

  A rendőrök kifejtették, hogy az együttműködéssel új területeken tudnak megjelenni. A megelőzési szakembereik az állatkert által szervezett gyerektáborokban heti rendszerességgel jelen vannak, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a táborlakókat bűn- és baleset-megelőzési témákban játékos formában megszólítsák.  A főkapitányság preventív tevékenységét nem csak az állatkert falain belül, hanem annak közvetlen környezetére is kiterjeszti, a gépjárművel érkező látogatókat figyelmét a parkolókban hívják fel arra, hogy a lezárt gépkocsi utasterében soha ne hagyjanak értéket. 

 • Oltásra buzdít közösségi oldalán a Beatles 79 éves sztárja. A zenész az általa megosztott fotón sapkában és maszkban látható, amint épp beadják neki a vakcinát. 

  Paul McCartney
  Paul McCartney
  Fotó: Nbc / Getty Images Hungary

  Légy menő, oltasd be magad

  - olvasható a bejegyzésben, amelyből ugyan nem derül ki, hogy Paul McCartney mikor és hol kapta meg a koronavírus elleni szert, de feltehetőleg ez már korábban megtörtént, Angliában ugyanis a 70 év felettieket, illetve azokat, akiknél orvosilag indokolt, januárban kezdték oltani. Az biztos, hogy decemberben még jövőidőben beszélt a vakcináról, akkor azt mondta, amint lehet, beadatja magának, mert ez ki fog rántani minket ebből a helyzetből. 

  (Forrás: DailyMail)

 • MIndezt ráadásul meg is osztotta az Instagramon.

  Az ország elsőszámú szupermodellje jelenleg is teljes mellbedobással pihen, vélhetően Görögországban, ahol most úgy bekajált, hogy vacsora után nem igazán ment neki a felegyenesedés. Barbi minderről még egy fotót is feltöltött az Instagram-oldalára: "Vacsora előtt, és után" — írta a képhez, melyben most ön is gyönyörködhet, hiszen nincs is szebb egy jóllakott magyar lánynál. 

  Ugye?