Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Folyamatosan töltik fel a netre az emberek az Indonéziában kitört vulkán okozta káoszról készült videókat.

  Kép3
  Fotó: TikTok

  Curahkobokan falujának lakói kétségbeesetten könyörögnek a segítségért, miközben a hamu elfedi az eget, miután szombaton kitört a Semeru vulkán.

  Az egyik ilyen videón azt látni, ahogy egy rémült asszony próbál menedéket találni a gomolygó füst elől, ami vészesen gyorsan közeledik felé.

  @novanhendri510

  #semeru europsi semoga selalu dalam lindungan ALLAH SWT

  ♬ suara asli - novanhendri510

  Egy másik, hasonlóan félelmetes videót is megosztottak, amin azt látni, ahogy a láva a lakott terület felé áramlik.

  @novanhendri510

  lavagunung semeru mengalir deras membawa matrial baru pasir

  ♬ suara asli - novanhendri510
 • Gomba módjára nőtt ki a földből.

  A világ második legmagasabb épülete hivatalosan is elérte maximális magasságát. Az ausztrál Fender Katsalidis által tervezett Merdeka 118 torony lett Malajzia legújabb gyöngyszeme, a maga egészen elképesztő 678,9 méteres magasságával. A teljes épület a tervek szerint 2022-ben kerül átadásra. 

  Korábban a második legmagasabb épületnek járó elismerést a 632 méteres kínai Shanghai Towert illette, most azonban már csak a harmadik helyet foglalhatja be.

 • Alex Orchin hivatalosan is a világ legkisebb autójának tulajdonosa, de ez nem állította meg abban, hogy bejárja vele az Egyesült Királyságot. Több mint három hétig járta az országot, a Peel P50-es, apró méretű autójával, hogy így gyűjtsön pénzt a Children in Need nevű gyermekmentő szervezetnek.

  Az útja során 8000 fontot sikerült összegyűjtenie az alapítvány számára.

  Az autó egyébként mindössze 134 cm hosszú, 98 cm széles és 100 cm magas, mégis nagyon jól bírta a hosszú utat.

 • Az eset a kaliforniai Skinner-tó közelében történt még november 26-án, miután egy ló két nappal korábban egy szakadékban kötött ki. Megmentését csak helikopterrel lehetett biztosítani, hiszen mint kiderült, két szikla közé is beszorult.

  A mentés a Riverside megyei állatvédelmi hivatal és a tűzoltóság közös munkájával jött létre – sajnos azonban csak második próbálkozásra, a legelső alaklommal a heves szél miatt ugyanis le kellett fújni azt.

  20211206 zia c218 003
  Fotó: Cover Images / Northfoto

  Bizonytalan, hogy mi okozta a balesetet, egyelőre annyit tudni, hogy a ló egy ponton elszabadult, az őt lovagló nő leesett az állatról, az pedig tovább rohant – szerencsére azonban mindketten csak könnyebb sérüléseket szereztek. A négyéves, közel féltonnás, Sunny névre keresztelt lovat még a helyszínen ellátta egy állatorvos, majd a legközelebbi állatkórházba szállították

  – mondta a helyi tűzoltóság szóvivője.