16:00, November 30.
Ausztrália 1
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 1
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 2
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 1
Mexikó 2
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kulcsár Edinának egy nappal szenteste előtt van a születésnapja, ami elég nagy kitolás, de szerencsére párja, G.w.M van akkora úriember, hogy ne egyszerre tudja le a két ajándékozást.

  A szépségkirálynő Instagram-oldalán osztotta meg, milyen meglepetés várta őt a garázsban: egy masnival átkötött, vörös rózsákkal borított Porsche luxusautó.

  „Még fel sem fogtam” – írta a poszthoz Kulcsár Edina, az ilyenkor elmaradhatatlan szívecskékkel mondva köszönetet G.w.M-nek.

 • A Sathorn Unique Tower a kilencvenes évek elején épült Thaiföld fővárosában, és a tervek szerint Bangkok egyik legmenőbb irodaháza lett volna. A ma már csak Szellemtoronyként emlegetett, 49 emeletes épület sorsa azonban a kivitelezés utolsó hónapjaiban megpecsételődött, a befektető csődbe ment, és azóta a toronyház üresen áll.

  Mivel a Sathorn Unique Tower állítólag egy régi temetőre épült, minden adott volt egy 20. századi horrorsztori elindulásához. A szóbeszéd szerint a graffitikkel borított falak között kísértetek járnak, és mindenki, akinek köze volt az épülethez, el van átkozva.

  Az biztos, hogy a toronyház tervezőjét elítélték, mert a vád szerint részt vett a Legfelsőbb Bíróság elnökének meggyilkolására szőtt összeesküvésben. Egy svéd hátizsákos turista holttestét pedig a 43. emeleten találták meg 2014-ben, ami tovább növelte az épület köré szőtt rémmesék számát.

  A felhőkarcoló valóban veszélyes hely, de ez elsősorban az egyre romló állagának köszönhető. Az omladozó épületbe tilos a belépés, aki mégis megteszi, az könnyen a rács mögött köthet ki. A bangkoki rendőrség még azokat is előveszi, akik a közösségi oldalakon fotókat osztanak meg a toronyház belsejéről. Mondjuk egy ilyet:

 • Közismert, hogy Lubics Szilvia nem ugrik félre a kihívások elől, az ultrafutó olyan próbatételeken van túl, amelyeken mi, egyszerű földi halandók már az első méterek után elvéreznénk. Most éppen az Antarktiszon feszegeti a határait, ahol 250 kilométert fut, amelynek előfeltétele két, hasonló távú sivatagi futás teljesítése volt.

  A korábbi évek tapasztalata szerint az indulók közül csak páran tudják teljesíteni a távot, de ez nem riasztotta el Lubics Szilviát (naná, az ötödik szakasz után vezeti a mezőnyt), arra azonban valószínűleg ő sem volt felkészülve, ami a második napon történt vele.

  Az ultrafutó beszámolója szerint őrült nap volt, élete legdurvább futását teljesítette, amivel át is vette a vezetést. De beszámolója szerint nem ez volt a legemlékezetesebb:

  „Ma olyan szigeten futottunk, ahol voltak pingvinek. Már alig vártam, hogy láthassam őket, annyi klassz képet láttam róluk. Erre futok békésen, gyönyörködöm bennük, élvezem, hogy köztük lehetek, erre az egyik pillanatról a másikra az egyikük megtámad! Odarohan hozzám, se szó, se beszéd, felborít, és elkezdi ütni a csőrével a lábam. De úgy rendesen. Teljesen lesokkolódtam. Két másik futó rohant oda hozzám, ők kergették el. Azt hittem ezek cuki állatok.... Biztos nem véletlenül támadott meg, tudom, hogy én futottam az ő területükön, de ez akkor is váratlanul ért. Vicc nem? Már csomó helyen futottam a világon, ahol megtámadhatott volna valami vadállat – amitől be is voltam rezelve – de semmi nem történt. Erre az Antarktiszon megtámad egy pingvin.”

  Lubics Szilvia két nappal később már megbocsájtott a pingvinnek, és készül a magyar idős szerint csütörtök reggel kilenckor kezdődő utolsó etapra, amely 8-9 órán át fog tartani, és amely után jó eséllyel győztesként inthet búcsút a pingvineknek.

 • Természetesen a TikTokon, az igazán fontos problémák platformján tartja lázban a netezőket a kérdés: amikor a Toy Story 3-ban Barbie elkezdi aprítani alsógatyás, kikötözött párja ruháit, vajon a kétségbeesett Ken azt mondja, hogy „Oh, Barbie”, vagy a kevésbé szofisztikáltabb „Oh, f...ck” hagyja el a száját.

  Természetesen már első hallásra is hülyeség a felvetés, hiszen a két kifejezés nem is hasonlít egymásra, viszont rávilágít egy tudományos kérdéskörre, a hang illúzió problematikájára.

  A már jóval 3 millió megtekintés fölött járó TikTok-videó két táborra szakította a követőket, és bőven akadnak, akik egyértelműen a „f...ck”-ot hallották ki a jelenetből. Valerie Hazan, a University College London professzora szerint az ilyen audió trükkök sikerességének magyarázata, hogy az agyunk rákattan egy másodjára észlelt vagy sugalmazott mintára, amelyet aztán képtelen elengedni.

  Ön szerint mit mondott Ken?